Trebišovskí vytrvalci úspešne bežali „Od Tatier k Dunaju“

20.08.2014

V dňoch 16. – 17. augusta 2014 sa skupinka ôsmich trebišovských a štyroch hosťujúcich bežcov – vytrvalcov, s podporou Mesta Trebišov, úspešne zúčastnila vytrvalostných pretekov – nonstop štafetového behu „od Tatier k Dunaju“ Jasná – Bratislava.

Je to pretek tímov, do preteku sa prihlasujú 6,9, a 12 členné tímy zoradené do jednotlivých kategórií. Trať tvorilo celkovo 36 úsekov rôznej dĺžky a obtiažnosti s dĺžkou jednotlivých úsekov od 7 – 11 km.

Tím trebišovských bežcov pod názvom „Trebišov do toho“ vedený kapitánkou Natáliou Valkošákovou bojoval v kategórii All 6 -12 členné tímy, bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia.

Trať pretekov, dlhú 346 km, so štartom v Jasnej a cieľom v Bratislave úspešne zabehli za 28:47:02 hodín a so stratou 4:26:27 hodín na víťaza obsadili 44. miesto. Celkovo, vo všetkých kategóriách, bolo prihlásených 152 tímov.

Preteky boli v niektorých úsekoch fyzicky a orientačne veľmi náročné a každý člen tímu v zložení : Natália Valkošáková, Helena Litváková, Mária Majerčíková, Gabriela Majerčíková, Daniela Durdíková, Jozef Doležal, Branislav Salátek, Vladimír Hirjak, Jozef Šoltés, Cyprián Vaľko, Miloš Novák, Miroslav Telepovský, podal na svojich úsekoch maximálne zodpovedný výkon a tak v plnom počte, unavení ale bez zranení dobehli až do cieľa.

Svojim výkonom a vystupovaním úspešne reprezentovali Mesto Trebišov ako aj všetkých behajúcich Trebišovčanov.

Tím „Trebišov do toho“ ďakuje aj touto cestou za pomoc a podporu Mestu Trebišov, ostatným sponzorom a všetkým, ktorí akoukoľvek formou prispeli k úspešnému zvládnutiu týchto náročných pretekov.

Ďakujeme a „dovybehnutia“ priatelia.

© 2024 MESTO TREBIŠOV