Školenie pre pedagógov – Klimatická zmena

27.04.2015

Vo štvrtok 23. apríla 2015 sa v priestoroch Zemplínskej knižnice v Trebišove uskutočnilo školenie pre učiteľov na tému Klimatické zmeny.

Školenie poskytlo pedagógom informácie o tom, prečo je dôležité integrovať tému klimatickej zmeny do praktického vyučovania a najmä boli navrhnuté i konkrétne podnety, ako sa to dá urobiť.  Školenia sa zúčastnilo 24 učiteľov s aprobáciou geografia, biológia ročníkov 1. – 4. zo ZŠ v Trebišove a ZŠ obcí patriacich do spoločného školského úradu. Lektorom školenia bol p. Juraj Zamkovský z organizácie Priatelia Zeme. Účastníci školenia dostali aj odborný materiál k danej téme, ktorý môžu využiť na svojich vyučovacích hodinách.

Zúčastnení pedagógovia získali nové informácie a prínos  do ich ďalšej práce. S pripravenosťou, rozsiahlosťou podaných údajov a odbornosťou školiteľa boli školení učitelia veľmi spokojní.     

Organizátormi školenia boli Spoločný školský úrad v Trebišove a Zemplínska knižnica v Trebišove.

 Témy školenia:

  • povaha zmeny klímy ako kľúčového globálneho problému 21. storočia,
  • poslanie učiteľa v kontexte meniacej sa klímy,
  • potreba vzdelávania ako bezprostrednej prípravy mladých ľudí na život a na nové problémy vyplývajúce z postupujúcej zmeny klímy, ktoré budú mať zásadne inú povahu ako problémy,  na ktoré je dnešná populácia zvyknutá,
  • konkrétne tipy a praktické podnety pre učiteľov a školy.

© 2024 MESTO TREBIŠOV