Bezplatné energetické poradenstvo v Trebišove – 28.7.2015

17.07.2015

Bezplatné energetické poradenstvo v Trebišove – 28.7.2015

Zaujíma Vás ako ušetriť energiu a ktoré obnoviteľné zdroje energie by ste mohli využiť u vás doma? Príďte sa bezplatne poradiť a pozrieť, ako dokážu „zelené“ zdroje zásobovať energiou domácnosť. Zobrať môžete aj deti, pripravené sú atraktívne súťaže pre malých a veľkých. Bezplatné energetické poradenstvo ŽIŤ ENERGIOU, ktoré poskytuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA), bude priamo v  Trebišove k dispozícii v utorok 28. júla 2015.

Svoje otázky môžete konzultovať s energetickými expertmi od 10.00 h do 15.00 h na Severnom námestí. Nenechajte si ujsť návštevu „zeleného domčeka“ s fotovoltickou a veternou elektrárňou a ďalšími technickými novinkami, ktoré vám umožnia znížiť spotrebu energie v domácnosti a využívať obnoviteľné zdroje energie. Priamo v domčeku môžete sledovať, ako zariadenia pracujú a koľko energie vyrobia. Prezrieť si tiež názorné ukážky moderných zatepľovacích systémov a okien. Keďže sa pripravujú pre domácnosti dotácie na využívanie obnoviteľných zdrojov energie, k dispozícii bude aj množstvo ďalších informácií o solárnych kolektoroch, kotloch na biomasu a tepelných čerpadlách. Každý z účastníkov získa užitočné návody s odporúčaniami, ako využívať energiu efektívnejšie. Spolu s deťmi si môžete vyskúšať, koľko elektriny vyrobíte pedálovaním, ale aj to, či sa viete vyhnúť prekážkam.

V prípade záujmu sa môžete zúčastniť bezplatnej prednášky o 13.00 h v zasadacej miestnosti Mestského úradu na Ul. M. R. Štefánika 204 .

Návšteva energetických expertov SIEA priamo v Trebišove patrí medzi 80 poradenských podujatí, ktoré SIEA organizuje priamo v mestách a obciach v rámci projektu bezplatného energetického poradenstva ŽIŤ ENERGIOU. SIEA je príspevkovou organizáciou Ministerstva hospodárstva SR. Poskytovanie poradenstva je spolufinancované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Kontaktovať energetických expertov SIEA môžete aj na:

bezplatnej telefónnej linke 0800 199 399, e-mailom alebo osobne v poradenských centrách v Trenčíne, Banskej Bystrici alebo v Košiciach.

Podrobnejšie informácie o bezplatnom energetickom poradenstve v Trebišove:

http://www.siea.sk/bezplatne-poradenstvo-pozvanky/c-9358/bezplatne-energeticke-poradenstvo-v-trebisove/

www.zitenergiou.sk

© 2024 MESTO TREBIŠOV