XI. medzinárodná olympiáda turistickej mládeže

01.10.2015

XI. medzinárodná olympiáda turistickej mládeže je medzinárodné vrcholové podujatie Klubu slovenských turistov, ktoré sa organizuje striedavo každé 3 roky na Slovensku a v Českej republike.

Slávnostné otvorenie olympiády mládeže sa uskutočnilo vo štvrtok 24. septembra 2015 v telocvični SSOŠ DSA v Trebišove.

Zámerom a cieľom podujatia je podpora kultúrneho, spoločenského a športového - olympijského života a ducha mladých turistov. Svoje sily, skúsenosti a talent  si zmeralo 62 tomákov z Českej republiky a 69 tomákov zo Slovenska. Súťažilo sa vo volejbalovom, futbalovom a stolnotenisovom turnaji, v streľbe, v behu  cez mestský park a v  uzliarskej  regate. Tiež v kultúre a umení, v recitácii, speve, ale i hre na hudobnom nástroji. Do programu bolo zaradené spoznávanie kultúrnych a historických pamiatok, dedičstva mesta Trebišov a jeho okolia. Počas tohto ročníka sa uskutočnili poznávacie autobusové a pešie výlety: Zemplínske vrchy - Malá Tŕňa, vyhliadková veža Tokaj, historické pivničky a Vinný dom - Veľká Tŕňa, Klin nad Bodrogom - najnižší bod SR.

V Maďarsku účastníci olympiády navštívili Dobrodružný park Sátoraljaújhely, hrad Füzér, kaštieľ a park vo Füzérradványi, Rákócziho hrad a termálne kúpalisko v Sárospataku. Program dopĺňali aj sprievodné podujatia: kultúrny program, diskotéka, zábavné hry, súťaže  a poznávacia nočná hra Duch mesta Trebišov.

Jedno z družstiev tvorili zástupcovia domáceho TOM  BRONTOSAURUS TJ SOKOL pri SSOŠ DSA Trebišov. Získali trofeje za 1. miesto vo futbalovom a 1. miesto vo volejbalovom turnaji. Prvenstvo im patrilo aj v tanečnej súťaži párov. V streľbe na terč sa trebišovské družstvo umiestnilo na 3. mieste a vo viazaní uzlov - jednotlivci boli odmenení taktiež 3. miestom. V ostatných športových súťažiach boli najúspešnejší  tomáci z TOM KADAO OPAVA.  Súťažiaci získali trofeje, medaily a pamätné listy.   

XI. medzinárodná olympiáda turistickej mládeže sa uskutočnila s podporou mesta Trebišov,  KST, RR KST Trebišov, TOM Brontosaurus Trebišov z TJ SOKOL pri SSOŠ DSA Trebišov, CVČ Trebišov a SZUŠ Novosad.

© 2024 MESTO TREBIŠOV