Vysúťažme pre Trebišov „Ihrisko Žihadielko“!

22.01.2016

Kedy: 21. januára - 29. februára 2016

Mesto Trebišov sa zapojilo do súťažného projektu „Ihrisko Žihadielko“, ktorý vyhlásila spoločnosť LIDL Slovenská republika, v.o.s.

Cieľom projektu je zrealizovať v období roku 2016 celkom 10 detských ihrísk v 10 mestách, v ktorých spoločnosť Lidl prevádzkuje predajne Lidl. O tom, kde konkrétne budú realizované ihriská nesúce názov „Žihadielko“, rozhodne svojimi hlasmi široká verejnosť. Z výsledku hlasovania širokej verejnosti vzíde 10 víťazných miest, v ktorých bude ihrisko „Žihadielko“ postavené.

Preto neváhajte, milí Trebišovčania, pustite sa do hlasovania!   

Hlasovanie prebieha od 21.01.2016 - 29.02.2016 (23:59:59) vrátane, a to prostredníctvom webovej stránky www.zihadielko.sk Každý hlasujúci môže v čase konania hlasovania odovzdať max. 2 hlasy v jeden deň. Hlasujúci odovzdáva svoj hlas konkrétnemu mestu.

Každý, kto sa zapojí do hlasovania a platne sa registruje, má možnosť vyhrať jeden z 20 ks elektrických autíčok BMW X6.

Podľa výsledkov hlasovania budú vybrané lokality s najvyšším počtom hlasov a spoločnosť Lidl začne už na jar rokovania s víťaznými mestami, ktoré budú smerovať k samotnej výstavbe ihriska v hodnote takmer 80 000 eur. 

Detské ihriská sú miestom radosti, a to nielen detí, ale aj ich rodičov a starých rodičov, ktorí tu trávia príjemné spoločné chvíle so svojimi ratolesťami. Mesto Trebišov a najmä jeho najmenší občania uvítajú krásne nové ihrisko, na ktorom sa budú môcť bezstarostne hrať.  

Lidl detské ihrisko bude mať rozmery 20 m x 16 m a zahŕňať bude 8 herných prvkov. Svojou skladbou herných prvkov je určené pre deti vo veku 2-12 rokov. Je teda rozdelené do dvoch zón podľa veku detí - 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami včielky Maji a jej kamarátov.

Ihrisko bude oplotené a súčasťou jeho výbavy bude aj mobiliár (lavičky, odpadkové koše, tabuľa pre informačný a prevádzkový poriadok). Navrhnuté Lidl detské ihrisko spĺňa bezpečnostné požiadavky v súlade so všetkými platnými normami.

Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované. Víťazi detských ihrísk budú známi najneskôr 14. marca.

© 2024 MESTO TREBIŠOV