Bude stáť „ihrisko Žihadielko“ v Trebišove?

16.01.2017

Mesto Trebišov sa opäť zapojilo do súťažného projektu „Ihrisko Žihadielko“, ktorý vyhlásila spoločnosť LIDL Slovenská republika, v.o.s.

Cieľom projektu je zrealizovať v roku 2017 celkom 10 detských ihrísk v 10 mestách, v ktorých spoločnosť Lidl prevádzkuje predajne Lidl. O tom, kde konkrétne budú postavené ihriská nesúce názov „Žihadielko“, rozhodne svojimi hlasmi široká verejnosť.

Trebišovčania, nečakajte a pustite sa do hlasovania!   

Hlasovanie prebieha od 16.1.2017 (09:00:00) - 28.2.2017 (23:59:59) vrátane, a to prostredníctvom webovej stránky www.zihadielko.sk. Každý hlasujúci môže v čase konania hlasovania odovzdať max. 2 hlasy v jeden deň. Zároveň môže získať bonusový hlas, ak úspešne zvládne hru Uletená Maja. 

Vyhlasovateľ vytvoril 5 kategórií, v ktorých sú zaradené mestá na základe počtu obyvateľov. Z každej kategórie získajú ihrisko 2 mestá, ktoré budú mať po ukončení súťaže najväčší počet hlasov. Hlas sa odovzdáva konkrétnemu mestu.

Používateľ môže hlasovať po registrácii na www.zihadielko.sk a úspešnom prihlásení prostredníctvom e-mailu alebo cez konto na Facebooku. Pre úspešné dokončenie registrácie je potrebné jednorazové overenie telefónneho čísla prostredníctvom SMS.

Priebežné výsledky hlasovania budú aktualizované a dostupné nepretržite až do 21.2.2017.

Konečné výsledky súťaže budú zverejnené najneskôr 14.3.2017 na oficiálnej stránke súťaže www.zihadielko.sk.
 

MESTO TREBIŠOV VYHLASUJE SÚŤAŽ PRE VŠETKÝCH HLASUJÚCICH V PROJEKTE „Ihrisko Žihadielko“.

Do súťaže o hlavnú cenu a ďalšie vecné ceny, ktorú pripravilo mesto Trebišov, budú zaradení aktívne hlasujúci Trebišovčania. Súťažiaci sú rozdelení do 2 kategórií.

1. Kategória – žiaci ZŠ a študenti SŠ

    Hlavná cena:  tablet
    Ďalšie odmeny:  4 vecné ceny

O hlavnú cenu  - tablet - budú súťažiť žiaci a študenti, ktorí odovzdajú prostredníctvom www.zihadielko.sk v období od 10. – 28.2. mestu Trebišov minimálne 36 hlasov. Denne je možné pre mesto získať/odovzdať 2 hlasy; a to 1 hlas klasickým zahlasovaním  a 1 hlas účasťou v online hre „Uletená Maja“.

O vecné ceny môžu zabojovať žiaci a študenti s odovzdanými hlasmi v počte od 30 do 35.
Z prvej kategórie zástupcovia mesta vyžrebujú 5 výhercov.

2. Kategória – občania mesta Trebišov

Tri ceny – poukážky na nákup tovaru podľa vlastného výberu v hodnote 100 €, 50 € a 30 €

Do tejto kategórie budú  zaradení hlasujúci, ktorých počet odovzdaných hlasov pre výstavbu ihriska Žihadielko bude v období od 10. – 28.2. minimálne 30.
Z druhej kategórie budú vyžrebovaní 3 výhercovia.

Každý žiak, študent či občan mesta, ktorý sa bude chcieť zúčastniť súťaže, odfotí obrazovku s vlastným účtom, resp. vykoná printscreen, uloží ho a zašle tieto odfotené údaje po ukončení hlasovania (28.2.), najneskôr 2. 3. 2017 do 24.00 hod, na e-mailovú adresu: primator@trebisov.sk. V správe je potrebné uviesť svoje meno, priezvisko, telefonický kontakt a u žiakov a študentov aj školu, ktorú navštevujú. Iba tí súťažiaci, ktorí splnia podmienky súťaže, budú zaradení do žrebovania o ceny.

Všetky hlasy sa dajú skontrolovať, nakoľko hlasujúci je na www.zihadielko.sk registrovaný, má tam vytvorený vlastný účet a záznam o každom hlasovaní počas priebehu celej súťaže.

Žrebovanie sa uskutoční v deň odovzdania ihriska mestu Trebišov od obchodného reťazca LIDL, v.o.s.
Súťaž bude vyhodnotená LEN v prípade, ak bude mesto Trebišov úspešné v projekte.
 

Lidl ihrisku Žihadielko dominuje motív rozprávkovej včielky Maje, ktorej príbehy deti, ale aj generácia ich rodičov, veľmi dobre poznajú. Maja a jej priatelia sú aktívnou súčasťou herných prvkov obsiahnutých v ihrisku, ktorého rozmery sú 20 m x 16 m. Skladbou je určené pre deti vo veku od 2 do 12 rokov. Žihadielko zaujme aj tých najmenších objaviteľov, ktorým je určená časť pri vstupe. Dopadovú plochu tvorí mäkká liata guma. Táto zóna ponúka veľa zábavy na pružinových hojdačkách, kolotoči či v domčeku určenom pre deti od 2 do 6 rokov. Samozrejmosťou je veľké pieskovisko. Práve vďaka dopadovej liatej gume sa môžu aj tí najmenší vyšantiť do sýtosti. Dominantou zóny pre deti od 6 do 12 rokov je veľký hrad so štyrmi vežami, ktorý nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Z hradu sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk. Pri vstupe je stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a poruke je aj odpadkový kôš. Na zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí je celé ihrisko oplotené. Dostatok lavičiek rozmiestených v každej časti ihriska zabezpečí aspoň chvíľu oddychu pre deti a ich rodičov.

Herné prvky sú z odolných materiálov a spĺňajú prísne kvalitatívne a bezpečnostné kritériá. Hodnota jedného Lidl ihriska Žihadielka je 87 000 €.

© 2024 MESTO TREBIŠOV