Trebišov má šancu vytvoriť letné kino na amfiteátri. Treba zaň hlasovať!

08.03.2017

Mesto Trebišov reflektovalo na výzvu grantového programu nadácie Tesco s cieľom vytvoriť Trebišovské letné kino. Vzniknúť by malo priamo v amfiteátri mestského parku.

V mestskom parku sa nachádza amfiteáter, ktorý v minulosti, ale aj v súčasnosti slúži ako stánok mnohých kultúrno-spoločenských udalostí v meste. Po období chátrania mesto oživilo a zrekonštruovalo tento stánok kultúry. Postupne opravilo pódium, trávnatú plochu, osvetlenie a v blízkej budúcnosti dôjde k prestrešeniu pódia. Mnoho Trebišovčanov má nostalgické spomienky na premietanie filmov „pod hviezdami“ na amfiteátri z dávnych čias. Aj preto sa Mesto rozhodlo zareagovať na výzvu a uchádzať sa o grant.   

V prípade schválenia projektu mesto zakúpi projektor na premietanie večerných filmov pod holým nebom, a tým vytvorí oddychovú zónu určenú na relax a spoločné stretávanie sa obyvateľov rôznych vekových skupín.

Projekt umožní zároveň vytvoriť priestor na častejšie trávenie voľného času, či prehlbovanie medziľudských vzťahov na kultúrnych podujatiach. 

Trebišovské letné kino prinesie staršej i strednej generácii návrat do mladých čias, mladšej generácii umožní spoznať  a vychutnať si dej filmu na deke pod letnou oblohou, ale hlavne zasiahne všetkých návštevníkov neopakovateľnou atmosférou.

Projekt „Trebišovské letné kino“ bol zaradený hodnotiacou komisiou Nadácie Tesco medzi tri najlepšie projekty v regióne. Postúpil do druhého kola, v ktorom budú o jeho podpore rozhodovať zákazníci obchodného reťazca Tesco Stores SR, a. s. 

Stačí, aby zákazník nakúpil v období od 8. marca do 4. apríla 2017 v hypermarkete Tesco Stores SR, a. s., po zaplatení dostane hlasovací žetón, ktorý vhodí do boxu s názvom projektu „TrEbisov Summer Cinema mOvies (TESCO) - Trebišovské letné kino“.

Projekty s najväčším počtom hlasov získajú v jednotlivých regiónoch finančnú podporu na ich realizáciu.

© 2024 MESTO TREBIŠOV