Petangové ihrisko postaví mesto Trebišov na sídlisku Sever

24.05.2017

Mesto Trebišov uspelo v programe „Gesto pre mesto“, ktorý vyhlásila Raiffeisen banka. Projekt „Prvé petangové ihrisko pre seniorov v Trebišove“ dostal najvyšší počet hlasov vo verejnom hlasovaní. Mesto tak získa finančný dar vo výške 1 000 EUR na jeho realizáciu.

Cieľom projektu je pomôcť obyvateľom žijúcim v meste Trebišov a jeho blízkom okolí vytvoriť nové netradičné športovisko s oddychovou zelenou zónou. Výstavbou ihriska chce Mesto povzbudiť seniorov k aktívnemu tráveniu voľného času na čerstvom vzduchu.

Ihrisko bude jediné svojho druhu v Trebišove. Situovať ho plánuje na zelenú plochu v blízkosti bytových domov neďaleko centra, na sídlisku Sever. Hlavným prínosom projektu je rozvoj komunitného života a oživenie málo využívanej časti  v danej lokalite. Vyčlenený priestor petangového ihriska poslúži nielen seniorom, ale aj širšej verejnosti na trávenie voľného času a prehlbovanie medziľudských vzťahov. Finančný dar bude rozčlenený na nákup štrkopiesku pre podklad ihriska, 2 lavičiek a okrasných drevín, ktoré budú vysadené v blízkosti hracej plochy.

Hlasovanie verejnosti o výbere víťazného projektu prebiehalo počas mesiaca marec na www.gestopremesto.sk 

© 2024 MESTO TREBIŠOV