Svetový deň srdca

18.09.2017

Piatok 29.9.2017 prebehne už 11. ročník zdravotno-výchovnej kampane Svetový deň srdca zameranej na prevenciu srdcovo-cievnych ochorení. Cieľom Svetového dňa srdca je vzdelávať ľudí, aby vedeli, že znížením rizikových faktorov, ako je fajčenie, nezdravé stravovanie a nízka telesná aktivita, môžu z 80 % predchádzať predčasnému úmrtiu spôsobenému srdcovým ochorením a cievnou mozgovou príhodou. Kampaň je v SR realizovaná aj Slovenskou nadáciou srdca, ktorá je zriadená Slovenskou kardiologickou spoločnosťouv SR, regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva v SR a inými partnermi.

MOST 2017 „Spolu chránime vaše srdcia“

Poznáte kód zdravého života alebo výsledky z poslednej preventívnej prehliadky?

Mnohí zanedbávajú preventívne prehliadky ako aj  jednoduché meranie cholesterolu  v krvi, krvného tlaku, obvodu pása. Hodnoty týchto faktorov sa pri súčasnom životnom štýle mnohých ľudí  postupne  ticho a bezbolestne zvyšujú. Dôsledkom toho je poškodenie ciev najmä na srdci a v mozgu a dochádza k vzniku chorôb ako: ischemická choroba srdca, trombóza, infarkt myokardu, mozgová príhoda.

Vzniku ako aj rozvoju týchto ochorení je možné predísť jednoduchou prevenciou, ktorú Vám ponúkame aj v rámci Svetového dňa srdca v kampani MOST na Slovensku.

Počas Dňa srdca 29. 9. 2017 (piatok) od 9.00 hod.  do 13.00 hod. v priestoroch  hypermarketu  TESCO na Ulici M. R. Štefánika v Trebišove budú pracovníci Poradne zdravia pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trebišove vykonávať

b e z p l a t n é     v y š e t r e n i e

  • celkového cholesterolu z kapilárnej krvi,

  • meranie krvného tlaku a pulzu,

  • meranie percenta telesného tuku, obvod pása a BMI.

Každému klientovi bude na základe výsledkov vyšetrení poskytnuté individuálne poradenstvo.

Bližšie informácie o podujatí môžete získať na tel. č.056/6724993, tv.vychova@uvzsr.sk alebo priamo v Poradni zdravia v priestoroch Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Jilemnického ul. v Trebišove.

© 2024 MESTO TREBIŠOV