Nový denný stacionár pre seniorov v meste Trebišov

08.12.2017

Otvorenie stacionára je plánované na začiatok januára 2018 v priestoroch bývalej lekárne oproti rímskokatolíckemu kostolu. Prevádzkovateľom zapísaným v registri poskytovateľov je nezisková organizácia HUGOLD, n.o.

Denný stacionár bude poskytovať opatrovateľskú službu, stravovanie, záujmovú činnosť a voľnočasové aktivity pre 20 seniorov ambulantnou formou počas dňa v čase 07:30 h - 16:00 h. V prípade potreby prijímateľov sociálnej služby je prevádzkovateľ schopný otváracie hodiny denného stacionára upraviť. O klientov sa budú starať tri opatrovateľky. Pre nástup do stacionára je potrebné, aby mal klient vydané Rozhodnutie o odkázanosti na poskytovanie sociálnej služby v dennom stacionári, so stupňom odkázanosti 3. až 6. (administratívu a podanie žiadosti o posúdenie odkázanosti na mestský úrad pre tých, ktorí nemajú vydané rozhodnutie, vie zabezpečiť prevádzkovateľ, príp. si môžu klienti podať žiadosť priamo na Mestskom úrade v Trebišove na oddelení sociálnych vecí).

Úhrada za pobyt v Dennom stacionári pre seniorov Trebišov sa odvíja od počtu hodín zaopatrenia, 0,60 EUR/hodinu - pri pobyte 6 a viac hodín denne je obed pre prijímateľa sociálnej služby v Dennom stacionári zdarma.

Dôraz pri práci prevádzkovateľ kladie na rozvíjanie skôr nadobudnutých zručností u seniorov, sociálnu rehabilitáciu a možnosť spoločenského vyžitia a socializácie s ostatnými seniormi v meste. (pravidelne budú v stacionári realizované: živé hudobné vystúpenia, na dennej báze logické hry a tvorivé dielne, branné dni v prírode - zber šípok na čaj, zber húb, činnosť amatérskeho speváckeho zboru priamo v stacionári, klienti majú možnosť podieľať sa na tvorbe knihy o varení starých mám, klienti celoročne tvoria - Herbár - sčasti z vlastnoručne vypestovaných a usušených bylín, a pod. )

Seniori, ktorí majú záujem navštevovať tento novovzniknutý denný stacionár, príp. rodinní príslušníci, ktorí potrebujú zaopatriť rodiča počas dňa, môžu kontaktovať prevádzkovateľa zastúpeného zakladateľkou Ing. Luciou Hreškovou, a to telefonicky na t. č.: 0905 377 244.

Ing. Lucia Hrešková
zakladateľka n.o.
HUGOLD, n.o.
sieť denných stacionárov

© 2024 MESTO TREBIŠOV