Žiaci ZŠ na Ul. M. R. Štefánika sa zapojili do projektu „Viem, čo zjem“

20.05.2018

Projekt „Viem, čo zjem“ patrí do celosvetového programu Nestlé Healthy Kids a na Slovensku sa v školskom roku 2017/2018  realizuje druhýkrát.  Do aktuálneho ročníka sa zapojilo aj 224 žiakov Základnej školy na Ul. M. R. Štefánika so svojimi triednymi učiteľmi.

Projekt  je určený pre žiakov 3. – 6. ročníka, ktorí sa počas dvoch prednášok i vypracovaní pracovných listov a kvízov  dozvedeli o správnej a vyváženej strave, dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny i hygiene potravín. Súčasťou projektu sú aj súťaže, jedno z nich bola aj tá novembrová 2017 s názvom Zabávame sa komiksom, kde sa žiakom ZŠ na Ul. M. R.Štefánika, triede VI. A podarilo vyhrať 4. miesto v rámci Slovenska.  

V projekte žiaci spolupracovali s pracovníčkou Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trebišove, ktorá mala so zaujímavú besedu o pyramíde zdravia. Žiakov to veľmi zaujalo, vypracovali dotazník zdravej výživy a pani doktorka im odpovedala na zaujímavé otázky.

V máji 2018 sa so žiaci chystajú na piknik, kde si donesú zdravé potraviny, na ktorých si určite všetci pochutia.

Projekt o zdravej výžive a dôležitosti správnej životosprávy žiakov zaujal. Poznatky, ktoré získali, využívajú aj pri stravovaní a dúfame, že im to vydrží, čo najdlhšie.

Mgr. Mária Lörinčíková, triedna učiteľka VI.A
Mgr. Jana Žižkovičová, koordinátorka projektu na škole

© 2024 MESTO TREBIŠOV