Mesto Trebišov bolo úspešné pri schválení žiadosti na podporu projektu „Detské ihrisko JUH“

17.09.2018

Mesto Trebišov má v záujme vybudovať nové detské ihrisko orientované k najnovšej časti sídliska JUH. Cieľom projektu, na ktorý sa mestu podarilo získať grant vo výške 2.500 EUR z NADÁCIE EPH, je revitalizovať verejné priestranstvo jedného z najväčších sídlisk v meste a zmeniť ho na upravené miesto s novým detským ihriskom pre bezpečnú hru, relax a odpočinok.

V rámci projektových aktivít budú realizované terénne úpravy priestoru, montáž nových prvkov detského ihriska a záverečná úprava okolia. Mesto využije získané finančné prostriedky na materiálne vybavenie ihriska pre deti. Jeho súčasťou bude vahadlová hojdačka pre 4 deti, kombinovaná dvojhojdačka, kombinovaná zostava schodov, lana a šmýkačky, stena na lezenie, kresliaca tabuľa a 2 ks lavičiek.

Okrem už prebiehajúcich rekonštrukcií ihrísk v jednotlivých sídliskových priestoroch teda mesto vybuduje ďalšie ihrisko na sídlisku JUH, čím sa zlepšia podmienky na denný oddych a zároveň sa vytvorí ďalší príťažlivý priestor na trávenie voľnočasových aktivít najmä pre najmladších obyvateľov Trebišova.

© 2024 MESTO TREBIŠOV