Večer tekvicových strašidiel 2016

27.10.2016

Mesto Trebišov prostredníctvom svojho kultúrneho strediska pripravilo vo štvrtok (27.10.) Večer tekvicových strašidiel, ktorý sa uskutočnil pred budovou MsKS. Na toto strašidelné podujatie mesto pozývalo deti z Trebišova a jeho okolia. Mnohí najmladší Trebišovčania prišli v sprievode svojich starých mám, či ďalších rodinných príslušníkov. Podmienkou účasti  bolo, aby sa detičky ukázali v maskách. Každá zábavná, hrôzostrašná, či inak zaujímavá maska bola súčasťou večernej prehliadky. Pre deti malo mesto pripravený aj tanec strašidiel.

Súčasťou Večera tekvicových strašidiel bol program, v ktorom vystúpili tanečníci z tanečnej skupiny STUDIO T.I.M. z Trebišova.

Na účastníkov magického večera čakalo zopár súťaží. Deti ako jednotlivci, ale aj školské kolektívy sa mohli zapojiť do súťaže o Najvýnimočnejšie vyrezávanú tekvicu a taktiež do súťaže o Najdesivejšiu masku. Hodnotila sa najmä kreativita autorov vyhotovených oranžových hláv. Pri vytváraní masiek pomáhali aj rodičia, čoho výsledkom boli skutočne kreatívne kúsky. Obe súťaže Mesto vyhodnotilo počas podujatia. Veľkej obľube u detí sa teší Múmia. Je to súťaž, pri ktorej sa dve oproti sebe stojace deti obmotávajú toaletným papierom, aby vyzerali ako múmia. Vyhráva ten, kto najrýchlejšie vytvorí „múmiu“ zo svojho kamaráta.

Po ukončení programu pred Mestským kultúrnym strediskom Mesto premietalo strašidelnú rozprávku Hotel Transylvánia 2, na ktorú si mohli diváci zakúpiť vstupenku v sume 1,50 eur. Výhercovia súťaží získali vstup do Kina Slávia zdarma.

Výhercovia súťaže:

Najvynímočnejšie vyrezávaná tekvica

školské kolektívy:

1. ZŠ Komenského  (6. D)
2. ZŠ M. R. Štefánika (4. D)
3. ZŠ Pribinova (8. A)

jednotlivci:

1. Hubert Mazuga
2. Ninka Lisyová
3. Sonička Burdová

© 2024 MESTO TREBIŠOV