Preventívna činnosť MsP na ZŠ I. Krasku a ŠZŠ v Trebišove

22.02.2017

Mestská polícia v Trebišove sa chce, podľa plánu činností na rok 2017, intenzívnejšie zameriavať na preventívnu činnosť. Vo februári príslušníci MsP zrealizovali prednášku pre žiakov 8. a 9. ročníka na Základnej škole I. Krasku a pre žiakov Špeciálnej základnej školy v Trebišove. Na jednej z prvých preventívnych akcií policajti vysvetlili a bližšie objasnili pojmy, akými sú Šikanovanie, trestná zodpovednosť, následky šikanovania pre mladých ľudí.  

So šikanou sa ľudia stretávajú najčastejšie v školách. Väčšina detí, ktoré sú šikanované, mnohokrát len ticho trpia, neodvážia sa hľadať pomoc. Aj preto si Mestská polícia v Trebišove kladie za cieľ varovať a najmä predchádzať uvedenému javu. Prvým krokom k náprave je hlbšie poznanie zákonitosti fenoménu šikany.

Primárnym zámerom prednášky bolo informovať školopovinnú mládež o možnostiach ochrany pred všetkými typmi šikany, ilustrovať jej, ako sa správať aby sa nestala obeťou šikanovania, ale i to, ako postupovať v prípade, ak sa už obeťou stala. Príslušníci MsP sa venovali i možným motívom, príčinám, ale aj dôsledkom páchania tohto typu násilia.

Na prednáške sa zúčastnilo 28 žiakov ZŠ I. Krasku a 97 žiakov ŠZŠ.
Prednášku viedli: Bc. Jindřich Sosna, referent pre výkon služby a traja ďalší príslušníci Mestskej polície Trebišov: Martina Gatyášová, Milan Leško, Ing. Martin Michalko.

© 2024 MESTO TREBIŠOV