Trebišovská nemocnica spustila projekt „Krajší deň“

03.05.2017

Stredu 3. mája 2017 trebišovská nemocnica, ktorá patrí do siete nemocníc SVET ZDRAVIA, a. s., oficiálne spustila dobrovoľnícky projekt Krajší deň. Účasť prijala aj ambasádorka projektu - speváčka Katka Knechtová. Sieť nemocníc SVET ZDRAVIA už otvorila prvé dobrovoľnícke centrá „Krajší deň“ v  nemocniciach v Humennom a Banskej Štiavnici.

Cieľom projektu je spríjemniť dospelým i detským pacientom chvíle strávené v nemocnici, priniesť im dobrú náladu a vytvoriť v izbách nemocničných oddelení pozitívnu atmosféru. Spríjemnenie chvíľ môže mať podobu tichej prítomnosti, rozhovoru, vypočutia, čítania knihy, hrania spoločenských hier či aktivity v tvorivých dielňach.

V praxi projekt funguje nasledovne: záujemca skontaktuje koordinátorku, ktorá zistí jeho koníčky a záujmy, ale aj to, čo by chcel pacientovi ponúknuť. Po zoznámení sa s personálom dobrovoľník dohodne termíny pravidelných návštev, ktoré by mali byť minimálne jedenkrát týždenne. Dobrovoľníkom sa môžete stať každý, kto má 17 rokov a viac, dobrý zdravotný stav, správnu dávku empatie a pozitívnu náladu.

Záujem o zapojenie sa do projektu prejavili členovia denných centier na území mesta Trebišov, ktorí sa rozhodli mesiace jesene svojho života tráviť osobnou pomocou či milým slovom pre pacientov na nemocničnom lôžku.  

Pri tejto príležitosti ambasádorka Krajšieho dňa venovala dobrovoľníkom a všetkým účastníkom slávnostného oficiálneho spustenia projektu svoju pieseň Motýľ Hlavolam. Dobrovoľníci, hostia i pacienti si ju mohli vypočuť vo vynovenom átriu trebišovskej nemocnice, ktoré slúži ako oddychová zóna. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV