Slávnostné ukončenie tanečného kurzu žiakov 8. ročníka - Venček

05.02.2018

Mesto Trebišov zorganizovalo už piaty ročník obľúbeného kurzu spoločenských tancov pre žiakov 8. ročníka. Tanečná príprava, pod vedením lektorky tanca p. Márie Madzinovej, trvala 4 mesiace. Jej zverenci predviedli naučené základné tanečné figúry na venčeku - slávnostnom ukončení kurzu, ktorý sa uskutočnil začiatkom februára 2018 v priestoroch hotela Zemplín v Trebišove.  

Žiaci trebišovských základných  škôl prejavujú každoročne o kurz spoločenských tancov veľký záujem. Ten ostatný, ktorý prebiehal od októbra 2017 do januára 2018, dal 38 dievčatám a 26 chlapcom primárne vedomosti o mnohých druhoch spoločenských tancov. Počas neho si s dávkou usilovnosti osvojovali bazálne rytmické kroky tancov viacerých žánrov.  

Slávnostnú udalosť otvorili žiaci úvodným nástupom a tanečným kolom v kruhu, kde prezentovali svoje schopnosti v štandardných tancoch, akými boli waltz, valčík, sofistikovaný foxtrot, či tango. Plynulosť a pružnosť pohybov v rumbe a chca-chci, ako aj swingový tanec boogie-woogie v podaní mladých dám a elegantných pánov sledovali pozvaní hostia - rodičia žiakov, triedne učiteľky a primátor mesta. V programe nechýbali ani národno-spoločenské tance: polka a temperamentný čardáš. Repertoár prezentovaných tancov uzatvorili nemenej známy blues a country tanec.  

Okrem spoločenských tancov predviedla mládež aj venčekový a náhrdelnikový tanec. V rytme hudby tak dievčatá postupne pripínali chlapcom na sako venčeky. Podobne tak robili aj chlapci počas náhrdelníkového tanca, kedy si, podľa vlastného vkusu, vyberali na tanečnom parkete svoje partnerky a venovali im náhrdelník. Štyri tanečníčky, ktoré mali najviac náhrdelníkov, boli odmenené vecnou cenou. Darčeky potešili aj chlapcov, ktorým sa podarilo nazbierať najväčší počet venčekov od tanečných partneriek. Žiaci vyzvali na tanečný parket aj svojich rodičov na rodičovský tanec.  Príjemnú zábavu vytvárala počas celého večera hudobná skupina Univerzal.

Aj tohtoročný venček mal svojho kráľa a kráľovnú, ktorých zvolili hlasovaním prítomní rodičia a učitelia. Stali sa nimi: Alan Vargaeštok a Sofia Gazdičová.

© 2024 MESTO TREBIŠOV