Zemplín Veterán Rallye po prvýkrát v Trebišove

30.06.2018

Poslednú júnovú sobotu 2018 bola na parkovisku pred OD Kaufland predstavená Trebišovčanom história prostredníctvom krásnych motoristických skvostov.  Viac ako 3-hodinová výstava automobilových a motocyklových veteránov zavítala po prvýkrát aj do Trebišova, aby potešila mnohých zvedavcov a priaznivcov historických „tátošov“. Niektoré exempláre mali dokonca vyššiu hodnotu ako mnohé moderné luxusné autá. V rámci programu sa predstavila hudobná skupina D.I.M, návštevníkom a účastníkom sa prihovoril primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár aj jeden z hlavných organizátorov: PhDr. Mikuláš Koščo, boli vyhlásené výsledky súťaže o 2 najkrajšie automobily a 1 motocykel, ktorých majitelia získali Cenu primátora mesta, ďalšie 3 automobily vybral a odmenil predseda KSK Ing. Rastislav Trnka. Na jedinečnom podujatí svojho druhu bola vyhodnotená aj výtvarná súťaž „Najkrajšie historické autíčko“, do ktorej sa zapojilo 66 žiakov z dvoch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta: ZŠ na Komenského ulici a ZŠ na Ul. M. R. Štefánika.

Ocenení žiaci:

ZŠ na Komenského ul.:  Barbora Šimková, Tereza Hatalovská, Dávid Egreši, Hana Jurasová, Katka Kostrubová, Lívia Pčolinská.

ZŠ na Ul. M. R. Štefánika:  Róbert Holečka,  Natália Vojteková, Lucia Lejbová, Tamara Muhová, Sára Čerňaková, Barbora Košárová, Radka Tóthová.

Fanúšikom veteranistických vozidiel sa prezentovali aj finalisti minuloročného Zlatého hlasu a svoj hudobný talent ukázali žiaci ZUŠ v Trebišove. Trebišovčania využili možnosť vozenia na historickom autobuse, svoje vedomosti a zručnosti si otestovali na dopravnom ihrisku. Zemplín Veterán Rallye bolo najväčším stretnutím veteránov na Zemplíne a zároveň jedným z TOP podujatí programu Terra Incognita.

© 2024 MESTO TREBIŠOV