Polícia deťom

23.08.2018

Štvrtok 23.8.2018 sa v areáli mestského parku uskutočnilo preventívno-prezentačné podujatie Polícia deťom. Hlavnými organizátormi podujatia boli Okresné riaditeľstvo PZ v Trebišove a Mesto Trebišov, v spolupráci s Okresným riaditeľstvom HaZZ v Trebišove.
Pre návštevníkov parku si organizátori pripravili statické aj dynamické ukážky, ukážky materiálno-technického zabezpečenia i prezentáciu odbornej činnosti príslušníkov polície.

V rámci statických ukážok mohli Trebišovčania vidieť výstroj, policajnú výzbroj a zabezpečenie poriadkovej polície, dopravnej polície, oddelenia pátrania a kriminalisticko-technických činností, hraničnej polície, hasičského a záchranného zboru. Členovia Územného spolku Slovenského červeného kríža predviedli ukážky poskytovania prvej pomoci. Účastníci obdivovali výstavu historických policajných vozidiel a pristaviť sa mohli aj pri informačnom stánku SOŠ Policajného zboru v Košiciach.

Deti sa tešili najmä z dynamických ukážok:
- zadržania páchateľa služobným psom prezentovanú príslušníkmi odd. služobnej kynológie odboru poriadkovej polície OR PZ v Trebišove,
- pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Košiciach, ktorými prezentovali simulované zadržanie páchateľov nelegálnej distribúcie zbraní,
- zadržania narušiteľa štátnej hranice príslušníkmi Riaditeľstva hraničnej polície Sobranciach,
- výcviku služobných koní odd. jazdnej polície v Košiciach, v rámci ktorých bol odprezentovaný pozdrav na koni, práca s vlajkou, sprievod, skok cez oheň, prechod cez znížený podhľad.

Prezentácie a ukážky, ktoré videli návštevníci podujatia, pripravilo:
Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Trebišove v spolupráci s Mestom Trebišov, Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Košiciach, Okresným riaditeľstvom hasičského a záchranného zboru v Trebišove, Riaditeľstvom hraničnej polície v Sobranciach, Územným spolkom Slovenského červeného kríža v Trebišove, Regionálnym úradom verej, zdravotníctva v Trebišove, Záchrannou službou Košice, SOŠ Policajného zboru v Košiciach a Priateľmi policajnej histórie v Sečovciach.

© 2024 MESTO TREBIŠOV