Majstrovstvá Slovenska v turisticko-orientačnom behu

08.09.2018

Sobotu 8.9.2018 sa v Mestskom parku v Trebišove uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v turisticko-orientačnom behu (MSR v TOB) pre mládež a dospelých. Súťaž bola zacielená o. i. aj na zvýšenie fyzickej výkonnosti, turistickej zručnosti, prehĺbenie vedomostí a získavanie priateľstiev.

Po farebne vyznačenej trati bežali účastníci podujatia od najmladších žiakov/ žiačok, mladších a starších žiakov/žiačok, mladších a starších dorastencov/ dorasteniek, mužov kategórie „A“ a žien kategórie „A“ až po tie najstaršie kategórie muži „B“ a ženy „B“.

Spolu 123 pretekárov z rôznych kútov Slovenska (z Košíc, Košickej Belej, Prešova, Kysúc, Čadce, Turzovky, Trenčína, Kolačína, Košece, Žiliny, Starej Ľubovne, Zborova nad Bystricou, Častej, Námestova, Kežmarku, Popradu, Svitu...) si zmerali svoje sily, kondíciu a zúročili tak prípravu na tieto majstrovstvá.

Hlavnými organizátormi Majstrovstiev SR v TOB boli: Klub slovenských turistov - Regionálna rada a Sekcia mládeže, mesto Trebišov, Súkromná stredná odborná škola DSA Trebišov a Združenie SOKOL na Slovensku. Na MSR v TOB nechýbali ani domáci pretekári z TOM BRONTOSAURUS TREBIŠOV zo Súkromnej strednej odbornej školy DSA Trebišov, ktorí pomáhali aj pri organizácii športového podujatia.
Z nich sa najlepšie umiestnila Bianka Makohusová, ktorá obsadila pekné 4. miesto, tiež Katarína Recká, ktorá v súťaži skončila na 5. mieste a Dominika Petrová sa tešila zo 6. miesta.

Víťazi si ocenenia prevzali z rúk primátora mesta Trebišov PhDr. Marka Čižmára a hlavného rozhodcu/ regionálneho predsedu KST Trebišov p. Štefana Kajdu, ktorí zároveň pochválili účastníkov z celého Slovenska za ich obdivuhodný športový výkon.

© 2024 MESTO TREBIŠOV