Prvé komunitné miestnosti vybudované v trebišovskej nemocnici

21.09.2018

Trebišovská nemocnica piatok 21.9.2018 oficiálne predstavila nové komunitné miestnosti pre pacientov. Na slávnostnom otvorení sa okrem riaditeľa Nemocnice Svet zdravia Trebišov MUDr. Juraja Bazára a generálneho riaditeľa ZP Dôvera Ing. Martina Kultana zúčastnil aj primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár.

Prvé dve zriadené miestnosti tohto typu budú slúžiť pacientom na oddelení onkológie a psychiatrie. Nová miestnosť poskytne onkologickým pacientom priestor na trávenie času, na relax pri čítaní, ale i na stretnutia či rozhovory s kňazom, rodinou alebo psychológom. Špecificky vyhranený priestor na psychiatrickom oddelení je pripravený napríklad na nácvik relaxačných techník, zlepšovanie kognitívnych schopností, muzikoterapiu, psychosociálnu rehabilitáciu, tiež na motivačnú psychickú podporu v liečbe pacientov, ktorí sa ocitli v ťažkých životných situáciách.

Komunitné miestnosti predstavujú pilotný projekt v rámci siete nemocníc Svet zdravia. Nachádzajú sa v nich klasické i polohovateľné kreslá, knižnica, interaktívna stena, HiFi súprava, či kávovar. Spolu so stavebnými úpravami si táto novinka v Trebišove vyžiadala celkovú investíciu v sume 18.000 EUR. Zriadenie prvých komunitných priestorov na Zemplíne finančne podporila zdravotná poisťovňa Dôvera. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV