Mesto Trebišov pripravilo bezplatné kurzy korčuľovania pre najmenších

16.10.2018

Mesto Trebišov v spolupráci s Mestským športovým klubom mládeže Trebišov (MŠKM Trebišov), Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), materskými a základnými školami v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta organizuje v aktuálnom školskom roku pilotný školský korčuliarsky program. Predškoláci z materských škôl a žiaci druhých ročníkov základných škôl budú mať možnosť nadobudnúť základnú korčuliarsku gramotnosť, naučia sa ako udržať rovnováhu na korčuliach, nacvičia si chôdzu na ľade, odraz, jazdy, zastavenia i zmeny smeru. Na záver každého dňa si účastníci kurzu zahrajú hru.

Program sa ukončí naplánovanou korčuliarskou olympiádou. Kurz pre jednu triedu bude prebiehať jeden týždeň, každý deň jednu hodinu na ľade. Žiakov povedú tréneri MŠKM Trebišov.

Prvou školou, ktorá sa korčuliarskeho programu zúčastní, je Základná škola na Komenského ulici. Kurzy začínajú prebiehať od polovice októbra. Školský korčuliarsky program je iniciovaný SZĽH v rámci projektu Obnova hokejovej infraštruktúry, v ktorom je Mesto Trebišov úspešným žiadateľom o dotáciu na dobudovanie novej šatne a vzduchotechniky na Zimnom štadióne v Trebišove.

© 2024 MESTO TREBIŠOV