Panelová výstava leteckých fotografií z okresu Trebišov

05.02.2019

Utorok 5. februára 2019 bola v hlavnom vestibule Mestského úradu v Trebišove inštalovaná panelová výstava leteckých fotografií z okresu Trebišov. Na 16-tich drevených stojanoch sa vyníma napríklad panoráma Slanských vrchov na horizonte. Rovné línie polí, ciest a vinohradov sa striedajú s krivkami jazerných brehov, luhov a kužeľovitých vyvýšenín. 

Krásny pohľad na slnkom zaliate lány polí, sýtozelené lužné lesy, vzorne usporiadané rady viníc a ovocných sadov sa naskytne všetkým zvedavým návštevníkom tejto výstavy.  

Pri „poletovaní“ nad mestom Trebišov a jeho okolím pozorovatelia veľmi rýchlo zistia, že takéto spájanie rozdielnych prvkov do harmonického celku je pre tento kraj typické. Na vystavovaných  paneloch je možné vidieť trebišovské fabriky (firmy), obchodné areály, či obrie zväzky koľajísk v Čiernej nad Tisou, ktoré plynulo prechádzajú do rozľahlej mozaiky polí, lúk a lesov. Alebo, ak pomyselne preletíte ponad Kráľovský Chlmec alebo Sečovce, uvidíte, ako ich historické a moderné časti do seba pekne zapadajú. Takisto kostoly, historické kaštiele a zrúcaniny starých hradov do ich súčasného okolia. Sprístupnená výstava pobudne v Trebišove 5 týždňov. 

Organizátorom výstavy je Vydavateľstvo CBS spol, s. r. o. Banská Bystrica. 

Vystavované zábery budú zároveň súčasťou pripravovanej knižnej publikácie s názvom Trebišov a okolie z neba, ktorá dokáže krásne prezentovať región južného Zemplína.

© 2024 MESTO TREBIŠOV