Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

28.04.2015 17:05 - Farkasova

D.den,odpovedate okamžite alebo sa dlho čaka?
1. Kde najdem na stranke rokovací poriadok MsZ,organizačny poriadok, pracovny poriadok či rokovací poriadok komisií?
2.Moze byt na stránke nejaká orientacna tabula MsU a historia MsU? Aspon od roku 1989, primatori a poslanci?
3. Planuje sa aspon jedna ziva kamera na stranke mesta?Potesili by sme sa ak sme v zahranici,aspon kusok domova vidiet.
4.Kde najdem na stranke zobrazene symboly mesta ako erb mesta, vlajka mesta, pečať mesta, mestské insígnie nikde nie su s vynimkou len erbu.
5.Kde najdem nieco o partnerských mestach s kym sa priateli Trebišov a ci mesto neplanuje spolupracu aj s inymi mestami a ak ano akymi.
Dakujem za rýchle odpovede.

Odpoveď

Dobrý deň,

na webovej stránke mesta sa momentálne nenachádzajú dotazované dokumenty a informácie.
Ďakujeme za Vaše podnetné pripomienky. Budeme sa nimi zaoberať a zvážime ich zverejnenie resp. doplnenie.

Kancelária primátora

05.05.2015 22:30 - Simona Playová

Dobrý den, chcem sa opýtať kedy bude novozvolený správca mestského parku v Trebišove? Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovnú pozíciu správca mestského parku neplánujeme obsadiť, nakoľko bola z organizačných dôvodov zrušená.

Mgr. Miroslav Tóth
prednosta MsÚ

06.05.2015 10:22 - Zuzana BODROGOVÁ

Chcela by som Vám oznámiť, že na ulici J.HUSA je vyschnutý strom /čínska čerešňa/ ktorá ohrozuje pre padanie konárov chodcov.Nakolko strom je celý vyschnutý bolo by potrebné ho vyrezať.ďakujem pekne.

Odpoveď

Dobrý deň,

vieme o suchej sakure - japonskej čerešni, ktorá bude v priebehu budúceho týždňa odstránená.

Ing. Eva Bučková
referentka pre ochranu životného prostredia

02.05.2015 16:07 - VG

Dobrý deň,
chcem sa spýtať, čo bude stáť okolo OD Slávia?
Budú sa konať nejaké koncerty, majálesy, trhy, atrakcie počas leta?
A ďalšia otázka, neplánujete rozšíriť kúpalisko, alebo doplniť minimálne stánky s občerstvením?
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

počas leta bude MsKS, tak ako každý rok, organizovať v parku v amfiteátri pásmo programov "Kultúrne leto". V programoch "Kultúrneho leta" sú plánované vystúpenia počas nedeľných poobedí pre širokú verejnosť so vstupom zdarma.

Ing. Lorinčík
vedúci MsKS

Kúpalisko rozširovať neplánujeme. Počet stánkov s občerstvením závisí od záujmu podnikateľov prevádzkovať takúto činnosť v areáli kúpaliska.

Ing. Sabaková
vedúca odd. výstavby a majetku

04.05.2015 21:56 - obcan

Dobry den zaujimalo by ma ze kedy sa zacne realizovat ten rokmi slubovany podchod alebo nadchod cez zelezbicny trat..

Odpoveď

Prajem dobrý deň,

podchod pod železničnou traťou je súčasťou projektu terminálu integrovanej osobnej prepravy, ktorý majú realizovať Železnice SR. V súčasnom období je projekt predložený na štátnu expertízu. Predpokladaný termín kolaudácie je podľa našich informácií stanovený na rok 2018.

Ing. Sabaková
vedúca odd. výstavby a majetku

03.05.2015 20:57 - Ing. J. Čonka

Dobrý deň!

K odvodneniu Paričova mám jednú otázku: kedy dôjde k dokončeniu úpravy kanála za záhradami prepojeného na kanál Rákoš, ako bolo obyvateľom týchto záhrad sľúbené zodpovednými osobami poverenými realizáciou tohto projektu?
Pri prehĺbovacích a čistiacich prácach, ktoré sa realizovali minulý rok, bolo dno tohto kanála vykopané nižšie, ako je dno kanála Rákoš a z tohto dôvodu voda zvedená z inej časti Paričova ostáva v tomto kanáli a v lete hrozí premnoženie komárov. Po našich protestoch bolo sľúbené, že dno tohto kanála sa vyloží štrkom, resp. sa upraví tak, aby voda plynule odtiekla do kanála Rákoš. Doteraz sa to nezrealizovalo a zatiaľ to vyzerá tak, že to bola predvolebná akcia predchádzajúceho vedenia mesta, ktorá sa už nedokončí a za záhradami sa nám budú množiť komáre, resp. pri trvalých dažďoch voda možno nebude voda odtekať, ale pritekať z kanála Rákoš. Ak už s tým mesto neplánuje nič robiť, tak s tým dotknutí obyvatelia nemôžu súhlasiť! Nech sa to dokončí tak, ako má a nie provizórne!

Odpoveď

Dobrý deň.

Úpravy na otvorenom kanáli z južnej časti Paričova sa uskutočnia v mesiacoch júl, august 2015.

S pozdravom

Ing. Jozef Kereštan

28.04.2015 20:44 - Jaroslav Duc

Dobry den.
Chcel by som poprosit kompetentnych ci sa neda poriesit problem z lampou verejneho osvetlenia na rohu SNP ulice a Nemocnicnej.Lampa totiz svieti z vrchu na stromy a nie na stromy..Prosim vas nemohol by niekdo z mesta kontaktovat vedenie nemocnice a opytat sa ich ci by nebolo mozne aby orezaly konare ktore zasahuju nad parkovisko na nemocnicnej ulici.Som toho nazoru ze su dost nebezpecne pre auta pri burkach a silnejsom vetre.Dakujem za vasu pozornost.JD

Odpoveď

Dobrý deň,

Vašim podnetom sa budeme zaoberať. V zimných mesiacoch sme vykonali výrub a sanáciu väčšiny drevín, ktoré tento zásah vyžadovali. Ak je v južnej časti parku takýto problém, overíme ho a samozrejme zasiahneme.

S úctou

MUDr. Vladimír Dvorový, MPH
Riaditeľ nemocnice

23.04.2015 18:42 - Marta Didličová

Dobry den prajem.Chcela by som Vas poprosit za obyvatelov b.j.1895/22 na ul.Škultetyho ohladom kosenia travy na nasom sidlisku.Vopred dakujeme za starostlivost a kosenie travy ale chceme aby ste upozornili kosičov, aby zvysili opatrnost pri vykonavani tychto prac, lebo pri koseni dochadza k poskodeniu ochrannych krikov a stromcekov.Vlani takto poskodili viacere stromceky ktore su vyschnute z nedbanlivosti vasich zamestnancov.Dalej by sme Vas chceli poziadat o opravu chodnikov na ulici Skultetyho.Dakujeme...obyvatelia uvedenej bytovej jednotky v pocte 32 rodin.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe Vášho podnetu upozorníme zamestnancov na Vami uvádzaný problém. Ďakujeme za upozornenie.

M. Davala
TS Trebišov

K rekonštrukcii chodníkov na území mesta musíme uviesť, že tohto roku má mesto oproti rokom 2013 a 2014, keď sa preinvestovalo cca 457 700 eur, k dispozícii, podľa schváleného rozpočtu, 14 870 eur. Rekonštrukcie komunikácií, chodníkov a iných spevnených plôch budeme realizovať postupne v závislosti od miery ich poškodenia.

odd. výstavby a majetku

24.04.2015 10:23 - Ladislav

Dobrý deň prajem,
Chcel by som sa opýtať ohľadom odvodnenia Ružovej ulici na paričove kde sa zvedie odtok vody.
Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň

Odvodnenie ulice Ružovej sa zrealizuje v južnej časti po spojnicu s ulicou Petrovovou do už jestvujúcej, revíznej šachty nachádzajúcej sa v priestore cintorína. Vyústenie bude v kanáli Rákoš.

Severná časť sa zaústi do pripravovanej trasy na ulici Paričovská s vyústením na východ a prepojením na kanál Rákoš.


Ing. Jozef Kereštan
vedúci Mestskej vnútornej ochrany

27.04.2015 21:50 - ANDREA

Dobrý den, zaujímalo by ma prečo niesu v parku pred muzeom a za ním lavičky ako to bolo predtým,Dost som
bola vytočená ked sme sa boli poprechádzat okolo muzea a ani jedna lavička na sedeie tam nebola, DAKUJEM,

Odpoveď

Srdečne Vás pozdravujem.

Každoročne Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove umiestňovalo lavičky v areáli pred kaštieľom a za kaštieľom - na čestnom dvore počnúc mesiacom máj. Lavičky boli umiestnené v areáli do konca mesiaca september.

Vzhľadom k tomu, že sa pripravuje rekonštrukcia kaštieľa a teda priestor okolo bude označený a vyhradený ako stavenisko, nebudú v tomto roku lavičky umiestnené na mieste, ako obvykle. Počas podujatí, ktoré organizujeme pred ďalšími budovami, budú lavičky a stoličky umiestnené pre návštevníkov týchto podujatí iba počas ich konania.

Vzhľadom k tomu, že lavičky nie sú pevne spojené so zemou, určite pochopíte, že nemôžu byť umiestnené vonku celoročne, iba sezónne. Ďalším dôvodom prečo nie je možné mať lavičky v celom areáli je aj to, že nemáme areál oplotený ani strážený.

Určite je našou víziou a zámerom v budúcnosti hľadať možnosti a zdroje na osadenie stálych lavičiek v areáli trebišovského múzea.

S pozdravom Mgr. Beáta Kereštanová
riaditeľka MaKC JZ v Trebišove

22.04.2015 16:41 - majo

Chcel by som sa spýtať či tohto roku bude majalesová diskotéka tak ako po minulé roky.

Odpoveď

Majálesová diskotéka toho roku organizovaná nebude.

Ing. J. Lorinčík
Vedúci MsKS

15.04.2015 18:23 - Jarmila

Dobrý deň, dopĺňam otázku ktorú som vám napísala ohľadom dopravnej nehody, ktorá sa stala 28. 02. 2015 o 18:30 pri bývalej pekárni na Štefánikovej ulici. Štátna polícia to vyšetrovala hneď večer boli aj na mestskej polícií, vyžiadať záznam a my sme dostali odpoveď od štátnej polície že nevedia zistiť vinníka lebo chyba sa stala na mestskej polícií, nakoľko neboli zapnuté kamery. Dúfam že sa tento problém rýchlo vyrieši a nájde sa vinník nehody. A touto cestou vyzývam vinníka aby sa priznal. Dúfam že to sú dostačujúce informácie.
Vopred ďakujem.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

po doplnení Vašej otázky a preverení skutočnosti týkajúcich sa kamerového systému z 28. 2. 2015 som zistil, že skutočne v tento deň v čase od 17.30 h do 19.00 h bol viackrát krátkodobý výpadok elektriny v priestoroch mestskej polície, kde sú umiestnené aj záznamové zariadenia kamerového systému, ktoré sú napojené na externý zdroj elektriny. Z vyššie uvedeného dôvodu mestská polícia nemá žiadne záznamy z monitorovaných priestorov kamerového systému z 28. 2. 2015 v čase od 17.30 h do 19.00 h.

S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

20.04.2015 16:39 - Jozef Mihalčin

Poprosim o informaciu aka firma robila rekonštrukciu el.rozvodov v Milhostove.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

na základe našich informácií rekonštrukciu elektrických rozvodov v Milhostove realizovala spoločnosť VSD, a.s. Košice.

Oddelenie výstavby a majetku

14.04.2015 20:15 - I.Lavkova

Kedy bude prvé verejné stretnutie obyvateľov s vedením mesta?

Odpoveď

Dobrý deň,

stretnutie vedenia mesta s obyvateľmi mesta Trebišov je plánované v blízkej budúcnosti. Konkrétny termín bude zverejnený na webovej stránke mesta.

Kancelária primátora mesta

20.04.2015 09:21 - Tomáš

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či sa neplánuje pridanie ďalších programov do kablovej TV ?

Odpoveď

Dobrý deň,

Bytový podnik Trebišov, s.r.o. v súčasnosti neplánuje pridať ďalšie programy do analógového ani do digitálneho vysielania.

S pozdravom
Ing. Peter Jakim


10.04.2015 09:37 - M.Sabo

Dobrý deň, rád by som vedel aké stavebné projekty má mesto v súčasnosti rozpracované a s čím sa v tomto roku plánuje. Prosím len sa nevyhovárajte, že nie je schválený rozpočet mesta na rok 2015.

Odpoveď

Projekty v realizácii:
1.) Názov projektu: Rekonštrukcia objektu pietneho významu
2.) Názov projektu: Revitalizácia Pariča (RePar)
3.) Názov projektu: Rozšírenie a modernizácia kamerového systému


Podané projekty:
4.) Názov projektu: Dendrologický prieskum historického parku v Trebišove (Park - ÚZPF č. 1/9, Štefánikova ul., Trebišov)
5.) Názov projektu: Revitalizácia oddychovej zóny s jazierkom v Milhostove
6.) Názov projektu: Rozvoj Street Workoutu v Trebišove
7.) Názov projektu: Berehovo, M. R. Štefánika 2329/56, Trebišov, LV 4170 - oprava strechy
8.) Názov projektu: Integrované tematické vyučovanie v nultom ročníku ZŠ na Ulici Ivana Krasku, Trebišov
9.) Názov projektu: Podpora zamestnávania uchádzačov o zamestnanie
10.) Názov projektu: Organizovanie podujatia Trebišovský folklórny festival


Rozpracované projekty – v procese prípravy:
11.) Názov projektu: Žiadosť o riešenie nedostatočnej kapacity ZŠ I. Krasku v Trebišove
12.) Názov projektu: Výstavba multifunkčného ihriska v Milhostove
13.) Názov projektu: Rekonštrukcia a modernizácia verejného osvetlenia v Trebišove


Projektové zámery predložené na VÚC Košice:
14.) Názov projektového zámeru: Spracovanie generelu dopravy a podpora verejnej osobnej dopravy v Meste Trebišov
15.) Názov projektového zámeru: Vybudovanie cyklistických chodníkov pre obyvateľov dochádzajúcich do práce do Mesta Trebišov
16.) Názov projektového zámeru: Rekonštrukcia a rozšírenie kapacít materských škôl v Meste Trebišov
17.) Názov projektového zámeru: Zlepšenie environmentálnych aspektov v Meste Trebišov prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry

S pozdravom
Ing. Maroš Telepovský
referent pre miestny rozvoj

10.04.2015 16:07 - Viktor Salamon

Dobry den, existuje dnes uz nejaky zamer myslienky cyklotrasy, ktora ma byt podla vyhliadky rozpoctu mesta realizovana v roku 2017 ? Napriklad kadial ta cyklotrasa povedie, ci bude obojsmerna, aky bude povrch cyklotrasy , ci bude kryta atp. Dakujem velmi pekne za odpoved.

Odpoveď

Dobrý deň,

Na základe výzvy Košického samosprávneho kraja predložilo Mesto Trebišov projektový zámer s názvom „Vybudovanie cyklistických chodníkov pre obyvateľov dochádzajúcich do práce do Mesta Trebišov“, ktorého hlavným cieľom je zvýšiť atraktivitu a prepravnú kapacitu cyklistickej dopravy na celkovom počte prepravených osôb prostredníctvom budovania nových cyklistických komunikácií a doplnkovej cyklistickej infraštruktúry ako sú stojany na bicykle, dopravné značky a osvetlenie priechodov pre chodcov a cyklistov. Vďaka tomuto projektovému zámeru bude mať Mesto Trebišov možnosť zapojiť sa do pripravovaných výziev na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku zo štrukturálnych fondov Európskej únie v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu v programovom období 2014 – 2020, ktorých vyhlásenie je plánované v 3. kvartáli roka 2015.


V rámci tohto projektového zámeru by chcelo Mesto Trebišov vybudovať nový cyklistický chodník s asfaltovým povrchom pozdĺž Cukrovarskej ulice medzi Trebišovom a mestskou časťou Milhostov a umožniť tak ľudom dochádzajúcim do práce do mesta alebo do priemyselného parku vo väčšej miere využívať cyklistickú dopravu bez nutnosti zasahovať do vozovky cesty I. triedy I/79, ktorá bola z dôvodu frekventovanej motorovej dopravy pre cyklistov často nebezpečná. S podobným zámerom by chcelo Mesto Trebišov pokračovať aj v rozširovaní existujúceho cyklistického chodníka po brehu Trnávky smerom na obec Zemplínske Hradište a okrem podpory dochádzania ľudí do práce, škôl, nemocnice či úradov s využitím cyklistickej dopravy, by chcelo takýmto spôsobom podporiť aj iniciatívu prepojiť cyklistickým chodníkom Mesto Trebišov s Vinohradníckou oblasťou Tokaj za účelom rozvoja rekreácie a cestovného ruchu v našej oblasti.

S pozdravom

Ing. Maroš Telepovský
referent pre miestny rozvoj

11.04.2015 15:00 - Jarmila

Dobrý deň, chcela by som sa touto cestou spýtať že ako si plní povinnosti zamestnanec mestskej polície čo má na starosti kamerový systém mesta. Stala sa nám nehoda, rozbil nám nejaký šofér auto, naše auto bolo odstavené na parkovisku. Vinník sa nenašiel. Dôvod, kamery neboli ZAPNUTÉ. Nakoľko v ten deň nebola elektrina kamery boli vypnuté ale... Naše auto bolo narazené v ten čas keď elektrina už bola. Zamestnanec kamery nezapol. Chcela by som vedieť kto nám tu škodu uhradí. nakoľko nám polícia nevie povedať meno vinníka pre nenahraty záznam. Alebo to bolo ukecané vinníkom a preto sa vinník nenašiel. A nakoniec neviem co by sa stalo ak by na tom mieste bol nejaký človek ktorý by tam prišiel o život. Ako by sa to riešilo keďže nie je záznam?
Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Prajem pekný deň,

na Vami položené otázky tykajúce sa kamerového systému a jeho obsluhy nie je možné konkrétne odpovedať, pretože z obsahu otázky nie je zreteľné kde, kedy a v akom čase k dopravnej nehode došlo. O dopravnej nehode, ktorú popisujete, mestská polícia nemá žiadne vedomosti. Aby odpoveď pre Vás bola čo najviac objektívna je potrebné z Vašej strany doplniť chýbajúce údaje k vyššie uvedenej dopravnej nehode. Potrebné údaje môžete spresniť aj telefonický, alebo zaslať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených na webovej stránke mesta Trebišov s odkazom na mestskú políciu.

S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

04.04.2015 11:00 - Tomáš Krochta

Najprv by som chcel mesto pochváliť, že v minulom roku znovu zaktivizovalo mestské kino. Včera som ho navštívil aj ja. Bolo tam kopec ľudí - mladších aj starších. Super. Mám jeden podnet respektíve otázku. Z môjho pohľadu by sa ľudia potešili bufetu/stánku, kde by sa predávali pukance, malinovky chips-y a podobné veci, ako tomu je aj v iných kinách. Potrebná dodatočná pracovná sila by bola vyplatená z tržieb z predaja toho občerstvenia. Čo sa týka upratovacej pracovnej sily, tá by mohla byť vyplatená buď zo zisku z predaja vstupeniek do kina, ak sa nevytvára zisk, mohlo by sa zvýšiť vstupné o niekoľko centov. To si už treba pozrieť konkrétne čísla ako by to vychádzalo. Urobiť nákladovo-výnosovú analýzu. Myslím, že by všetky strany na tom len získali - niekto by mal menšiu brigádu, mesto by mohlo mať dodatočný príjem a ľudia by sa občerstveniu potešili. Takže ešte raz moja otázka: Neuvažuje mesto urobiť v kine bufet s občerstvením?

S pozdravom
Tomáš Krochta

Odpoveď

Dobrý deň.

Konzumácia potravín v kine je dosť sporná otázka. Tento trend k nám prišiel z USA, kde sa toto praktizovalo v 20. rokoch minulého storočia v autokinách, potom to prešlo aj do bežných kín. V dnešnej dobe, keď sme vďační za každého diváka, nemôžeme zakázať konzumáciu v kine, ak si jedlo divák donesie sám. Faktom je, že konzumácia, či šušťanie papierikmi ruší ostatných divákov, ktorí si tak isto zaplatili vstupné a chcú mať z kina patričný zážitok. Dosť ťažko si viem predstaviť, aby nikto prišiel s kolou a popcornom do divadla. Kino je tiež kultúrny stánok. Konzumácia vadí mnohým (viď. http://www.pnky.sk/aktuality/kino-fontana-jest-ci-nejest/). Kiná, ktoré sú si isté návštevnosťou, bojujú proti konzumácii tvrdšími reklamnými spotmi pred projekciou (viď. https://www.youtube.com/watch?v=hn3fqO0AAA8 ). Nehovoriac o tom, ako by to vzeralo, ak by sme mali nové sedačky a niekto by na ne vylial napr. kolu. Či to je vhodné, alebo nie, si musí každý odpovedať sám. Záverom: konzumáciu v kine zakázať nemôžme (zatiaľ), no radi ju nevidíme.

Ing. J. Lörinčík
Vedúci MsKS

09.04.2015 11:56 - Dominik Stefanak

Preco sa zrusil koncert The Paranoid?A preco zakazdym,ked mesto zorganizuje diskoteku alebo koncert pre nasu mladez,sa to v poslednej chvili zrusi????To nasim detom naozaj v tomto meste ostava uz len to povestne´"flakanie sa" po uliciach???Za Vasu odpoved vopred dakujem.S pozdravom Stefanak.

Odpoveď

Koncert skupinu Paranoid bol zrušený na základe ich požiadavky, ktorú nám oznámili mailom v tomto znení:

"Ospravedlňujeme sa všetkým fanúšikom, ktorí chceli prísť na koncert do Trebišova, ale z technických príčin sme boli nútení zrušiť piatkový koncert.
Vstupenky zakúpené na koncert do Trebišova budú platiť na ktorýkoľvek koncert v rámci turné ANJELI SPIA TOUR 2015 na Slovensku, čiže v Banskej Bystrici, Šuranoch a v Bratislave. Ak nemáte možnosť ísť na iný koncert, vstupné vám bude vrátené na predajných miestach, kde bola vstupenka na trebišovský koncert zakúpená. Veríme, že nás pochopíte a budete podporovať aj naďalej.
kapela THE PARANOID"

Ing. J. Lörinčík
Vedúci MsKS

03.04.2015 17:23 - Jakub Kovalčin

Dobrý deň chcem sa spytať či nahodou v blizkej buducnosti neuvažujete postaviť nové hokejbalové ihrisko...

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnosti v rámci výzvy "Podpora rozvoja športu" na rok 2015 pripravuje Mesto Trebišov projekt na výstavbu viacúčelového ihriska s umelým povrchom, mantinelovým systémom a osvetlením, ktoré bude určené na prevádzkovanie športov ako je futbal, volejbal, basketbal, tenis a ďalších športov, pre ktoré bude daný povrch vyhovujúci.

Mesto Trebišov sa bude priebežne zapájať aj do ďalších grantových výziev podporujúcich výstavbu nových športových ihrísk.

S pozdravom

Ing. Maroš Telepovský
referent pre miestny rozvoj

06.04.2015 22:14 - M Bereš

Mám jednu otázku alebo postrech na činnosť alebo skôr nečinnosť mestskej polície. V uplynulých dňoch presne týždeň pred veľkonočnými sviatkami začali skupiny rómov rozoberať tehlu po tehle a následne odvážať do tábora z objektu bývalého pohostinstva kotva. Za pár dní presne 4 sa im túto stavbu podarilo rozobrať. Predpokladám že daná nehnuteľnosť niekomu patrí a som zvedavý ako sa potom ak dotyčný zistí že mu zmizla budova v okresnom meste vyjadria kompetentný. Namiesto toho aby prisl.MsP hliadkovali v rizikových lokalitách postávajú síce v centre kde sú na očiach ale tobje jediné. A ešte by zaujímalo či mesto podpísalo zmluvu s obchodným domom Kaufland lebo v poslednej dobe je tam hliadka MsP nonstop čo mi je proti srtsti nakoľko sa jedná o súkromnú firmu. Ak je to možné zverejnite prosím cenník a možno Vás myslím MsP bude využívať na stráženie súkromného majetku viac osôb. Naozaj si treba uvedomiť a zohľadniť kritické miesta a podľa toho hliadkovať lebo nie len mne to príde akoby naschvál,od nástupu nového vedenia ako keby niekto mal záujem sabotovat činnosť MsP ale na úkor bezpečnosti občanov. Ďakujem M.Bereš

Odpoveď

Prajem pekný deň,

objekt bývalého pohostinstva „Kotva“ je majetkom fyzickej osoby. Vo Vami uvádzanom termíne Rómovia rozoberali tento stavebný objekt a následne si odvážali tehly pre svoju potrebu so súhlasom a s vedomím vlastníka tohto objektu.
Mestská polícia svojimi príslušníkmi vo výkone plní svoje povinnosti a stanovené úlohy pravidelne denne v miestach verejnosti prístupných vo všetkých lokalitách mesta Trebišov s rôznou intenzitou zamerania. Priestorová a časová hliadková činnosť MsP je určovaná v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi na základe reálnych potrieb a možnosti, vlastných poznatkov príslušníkov MsP a na základe žiadosti, oznamov a podnetov občanov. Vo Vami uvedenej lokalite je navyše aj mestský majetok a to objekt CVČ a detské jasle, ale aj skatepark. Tieto objekty mesta sú často poškodzované a priestory bezprostredne priľahlé k týmto objektom sú znečisťované.
Na verejne prístupnom priestore v blízkom okolí Vami uvedeného obchodného domu v priebehu celého dňa je pohyb značného počtu automobilov a kupujúcich občanov. S tým súvisí aj preventívna metóda hliadkovej činnosti MsP v tomto priestore, tykajúca sa okrem iného aj zabezpečenia verejného poriadku, ochrany života, zdravia a majetku občanov. Zároveň vo vyššie uvedenej dobe a priestore často dochádza k obťažovaniu občanov neprispôsobivými osobami, ktoré si pri „žobraní“ počínajú dotieravo, vzbudzujú verejné pohoršenie pitím alkoholu, často aj privedením sa do stavu ťažkého stupňa opitosti a so všetkými následkami súvisiacimi s týmto stupňom opitosti. Pri tomto stupni opitosti pravidelne dochádza najmä k ich ohrozeniu života a zdravia.
V prípade zistenia skutočností, ktoré sú v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, občania môžu tieto skutočnosti oznámiť aj na telefónne číslo 159 (číslo mestskej polície) alebo 158 (PZ SR).
S pozdravom,
Ing. Marián Brinček
náčelník Mestskej polície Trebišov

08.04.2015 09:12 - Ľubomír Princík

V dvojtýždenníku Naše novinky – 6/2015 ma zaujal tendenčný článok „Park bez výstražných tabúľ“ a sú v ňom použité vyjadrenia zamestnankyne Mestského úradu. V článku sa konštatuje, že už nie je dôvod, aby boli v parku umiestnené výstražné tabule upozorňujúce na nebezpečenstvo padania suchých stromov, lebo sa situácia radikálne zmenila a v súčasnom období je možné realizovať výrub suchých stromov. Vraj s príchodom jari a novej hlavy mesta svitá aj v parku na lepšie časy. Na základe uvedeného sa pýtam:

1. V čom sa situácia radikálne zmenila a odrazu je možné suché stromy rúbať?

2. Sú, alebo budú postupy pri realizácii výrubu suchých stromov zo strany Mesta Trebišov iné, ako boli za bývalého vedenia Mesta?

3. Koľko suchých stromov bolo vyrúbaných od začiatku roka 2015 do dnešného dňa – 8.4.2015?

4. Mesto chce začať rúbať suché stromy, v ktorých je najviac hniezdnych dutín v období začiatku hniezdenia vtákov?

5. V článku sa píše, že v prvom rade sa vyrúbu suché stromy v blízkosti chodníkov. Je park voľne prístupný na každom mieste, teda aj mimo chodníkov?

6. Hrozí zrútenie suchých stromov na ktoromkoľvek mieste v parku?

7. Mesto Trebišov, ako vlastník nehnuteľnosti – mestského parku je zodpovedné za prípadné škody na zdraví a majetku na celom území parku?

8. Na základe akých faktov je upozornenie na možnosť spadnutia suchých stromov v parku už bezpredmetné?

9. Na základe akej skutočnosti je v článku konštatované, že s príchodom novej hlavy mesta svitá aj v parku na lepšie časy, keď v návrhu rozpočtu sú krátené financie Technickým službám, Mestskému hospodárskemu stredisku a celkovo na údržbu zelene?

10. Pod vedením ktorého primátora sa park vrátil zo správy cudzej organizácie do správy mesta, vyčistil sa od spadnutých stromov, začal sa pravidelne kosiť, čistiť a udržiavať, vyviezli sa kopy kameňa lemujúce plot futbalového štadióna, odstránili sa ruiny reštaurácie Serenáda, opravila sa vstupná brána, zrenovoval sa amfiteáter, nainštalovali sa nové lavičky, začali sa opravovať chodníky, stabilizovali sa zrúcaniny hradu Parič a získali sa finančné prostriedky vo výške takmer 1 milión eur z nórskych fondov na ďalšiu revitalizáciu hradu Parič a rekonštrukciu hlavného chodníka od vstupnej brány po mauzóleum?

Odpoveď

Dňa 18.3.2015 nám boli elektronickou formou doručené nižšie uvedené otázky Mgr. Petra Hatráka, periodikum Naše Novinky – Trebišov.

Kedy a v akom rozsahu bude vykonávaná jarná údržba parku?
Došlo už k vyjasneniu situácie ohľadom výrubu stromov s Okresným úradom životného prostredia?
Pretrváva pre návštevníkov parku aj naďalej nejaké nebezpečenstvo - minulý rok na to upozorňovali tabule umiestnené na stromoch?

Pre potreby článku na predmetné otázky boli zaslané nasledovné odpovede:

Mesto Trebišov ako vlastník národnej kultúrnej pamiatky, evidovanej v ÚZPF pod číslom 1/9 – Mestský park Trebišov vykonáva prostredníctvom Technických služieb Mesta Trebišov a Mestského hospodárskeho strediska ako oprávnených organizácií pravidelnú údržbu parku.

Na základe v minulosti vykonaných šetrení a rozhodnutí príslušných úradov je v súčasnom období možné realizovať výrub suchých stromov v Mestskom parku v Trebišove. Jedná sa o výrub 111 kusov suchých drevín, ktorých výrub Mesto Trebišov zrealizuje priebežne podľa kapacitných možností v prvom rade v blízkosti chodníkov.

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti nie je dôvod, aby boli výstražné tabule aj naďalej v parku umiestnené.

Mesto Trebišov poskytlo v elektronickej forme pre potreby periodika Naše Novinky – Trebišov vyššie uvedené informácie a teda nezodpovedá za obsahovú stránku zverejneného článku „Park bez výstražných tabúľ“.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku

08.04.2015 18:09 - maria kolesarova

Mam jednu otazku ,preco krasokorculovanie fotky nie su vo fotogalerii mesta ?

Odpoveď

Dobrý deň,

fotografie z krasokorčuľovania z dňa 20.3.2015 nájdete v Aktualitách pod názvom "Tréning v krasokorčuľovaní".

Kancelária primátora mesta

05.04.2015 15:37 - Tomáš Krochta

Mal by som otázku na komisiu školstva, kultúry a športu. Kedy bude najbližšie zasadnutie komisie? Sú tieto zasadnutia verejné/neverejné?

Za odpoveď Vám ďakujem už vopred.

S pozdravom
Tomáš Krochta

Odpoveď

Dobrý deň.

Najbližšie zasadnutie komisie školstva, kultúry a športu bude 14.4.2015. Členovia komisie sú volení mestským zastupiteľstvom preto, aby zastupovali občanov mesta. Vo výnimočných prípadoch môže komisia pozvať na svoje zasadnutie aj iných občanov mesta na vyjadrenie sa k riešenej problematike.
S pozdravom

Mgr. Danica Gajdošová
tajomníčka komisie

07.04.2015 09:39 - Radka Pethoová

Dobrý deň chcela by som sa opytať kedy sa zase uskutoční zber použiteho ošatenia na charitu na mestskom urade dakujem

Odpoveď


Dobrý deň,

zber šatstva sa koná na podnet neziskovej organizácie Pomocný anjel, doposiaľ nás uvedená organizácia nekontaktovala.

Mgr. Henrieta Demjanová
vedúca odd. sociálnych vecí

27.03.2015 19:39 - bozka 1257

Chvalim mesto za osadenie poklopu na kanalizacnu sachtu a dufam ze budu v tomto pokracovat lebo aj medzi bytovkamikomenskeho a decembrovou ulicou je kazdy druhy den odtiahnuta betonova kocka ktora sluzi ako kryt,kanal je dost hlboky a ked si nedate pozor tak ste tam .dakujem za odstranenie zavady pekny den.

Odpoveď

Dobrý deň.

Šachta v chodníku medzi bytovkami Komenského a 1. decembra patrí VVS, a. s.. Podľa prísľubu kompetentného pracovníka VVS ma byť závada odstránená dodaním plastového krytu v termíne do 15.4.2015. Riešenie budeme monitorovať.

Ing. Ján Bogda
referent pre výstavbu

29.03.2015 09:26 - Ján Novák

Dobrý deň prajem.

V mene priaznivcov hokeja v našom meste chcem sa opýtať či neuvažujete v rámci MŠK Mládež vytvoriť aj seniorské mužstvo.Toto mužstvo by mohlo štartovať v 2 lige v amaterských podmienkach.Pod hlavičkou MHK štartujú mužstva Humenného a Detvy v 2 lige. V meste nemáme skoro žiadne športové podujatia na seniorskej úrovni okrem fudbalu. Hokejové zápasy v minulosti sa tešili značnej popularite a dovolím si tvrdiť že v meste boli na tomto športe aj najvätšie návstevy. Pre mesto nie je dobrou vyzitkou že okrem slabého fudbalu nemáme žiadny seniorský športový klub.Dúfam že novému vedeniu sa to podari.
Dakujem a ostávam s pozdravom.

Odpoveď

Dobrý deň,

zriaďovacia listina príspevkovej organizácie MESTSKÝ ŠPORTOVÝ KLUB MLÁDEŽE TREBIŠOV v článku 2 - Predmet činnosti uvádza, že " hlavným poslaním organizácie je vytvárať podmienky pre uspokojovanie záujmov a potrieb detí a mládeže".
Na základe vyššie uvedeného v súčasnej dobe Vašej požiadavke nemôžeme vyhovieť.
Radi všetkých priaznivcov hokeja privítame na zápasoch detí a mládeže. Vytvorením prajnej diváckej atmosféry v nich povzbudíme vášeň pre hokej a chuť trénovať.
O pár rokov tak spoločne môžeme vytvoriť základňu pre vznik mužstva dospelých hráčov hokeja.

So želaním úspešného dňa

MŠKM Trebišov

24.03.2015 09:13 - Szabi

Zdravim chcel by som sa opytat aky bol plat pana R. Jileka byvaleho veduceho kancelarie primatora a ake odmeny mu boli vyplatene.Za vasu odpoved vam vopred dakujem.

Odpoveď

Plat Bc. Radovana Jíleka za uplynulé volebné obdobie v €.

Od 1.2.2011 funkčný plat 994,50
Od 1.1.2013 funkčný plat 1200,00
Od 1.7.2013 funkčný plat 1222,50
Od 1.1.2014 funkčný plat 1241,00

Vyplatené odmeny za rok
2011 - 0 €
2012 - 0 €
2013 - 600 €
2014 - 4900 €


Mgr. Margita Davalová
referent PaM

24.03.2015 17:29 - hary17

Otázka bola presunutá zo sekcie Diskusné fórum

Otázka bola presunutá zo sekcie Diskusné fórum.

Dobrý deň mam otázku na vás nie som síce s Trebišova ale s okolia a často dochádzam do tv na buse a moja otázka je či sa neplánuje rekonštrukcia autobusovej stanice, lebo v zime stat na stanici je utrpenie 21 storočie a nič sa za ten čas čo chodím do tv nezmenilo.No akurát sa tam farbilo a paru lavičiek sa dalo no fajn a čo keď dôjde fujavica cez zimu a lúdia kde sa máju schovať ??? Nedala by sa zrekonštruovať ta stara budova vedľa nej alebo nejaký plech aby ste dali s druhej strany alebo lexan niečo také ako mali v Mi na starej autobusovej stanici, už by sta dačo mohlo zmeniť či ne ?

Odpoveď

V súčasnom období sa pod gestorstvom Košického samosprávneho kraja spracováva projekt „Trebišov - Terminál integrovanej osobnej prepravy“, ktorý rieši integráciu osobnej dopravy v dopravnom uzle Trebišov. Jedná sa o prepojenie železničnej a autobusovej mimo mestskej dopravy na prímestskú a mestskú dopravu. Súčasťou tohto projektu je aj prestavba a prístavba nových objektov, ktoré budú slúžiť širokej verejnosti.

Ing. Iveta Sabaková, vedúca oddelenia výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV