Kultúrne leto: King Shaolin

27.07.2015

Kedy: 9. augusta 2015
Kde: amfiteáter mestského parku

New-age popová kapela KING SHAOLIN pôsobí na hudobnej sfére od leta 2012, a to odo dňa, kedy líder kapely Dominik Štofko kompletne skomponoval a nahral debutový album „Road to Machiavelli Valley“. Nahrávka bola mixovaná v Kalifornii pod taktovkou zvukového majstra Nathana Livelyho.

Bratislavskú kapelu tvoria štyria mládenci, ktorí hudbu doslova milujú. Spevák, gitarista, skladateľ a zakladateľ kapely v jednej osobe Dominik Štofko, Norbert Neuschl - basgitara, sprievodné vokály; Michal Uličný - bicie nástroje a Michal Neffe - gitara, sprievodné vokály. Ich cieľom je tvoriť hudbu a šíriť pozitívnu energiu a radosť.   

 V roku 2013 kapela absolvovala dve klubové turné, letné festivaly a získala angažmán v Miláne. V roku 2014 bola skupina KING SHAOLIN nominovaná v rámci cien Rádio Head Awards v kategóriach: Interpret roka a Koncertná kapela roka. V rámci hudobných cien ZAI bola kapela tiež nominovaná na objav roka. Singel „Friend“ sa dostal do rotácie Fun Rádia, Rádia Expres a ďaľších jedenástich slovenských rádií. Začiatkom roka 2014 začala kapela vystupovať po boku mladej speváčky Celeste Buckingham. 

Kapela má počas svojej krátkej existencie na konte 170 koncertov. V roku 2015 KING SHAOLIN získali druhé miesto na medzinárodnom festivale piesne v poľskom Rzeszowe a tiež ocenenie „najlepšia kompozícia“ za skladbu „Friend“, ktoré bolo odovzdané autorovi Dominikovi Štofkovi.

Trebišovskému publiku sa príde kapela z Bratislavy odprezentovať 9. augusta 2015.

   

© 2024 MESTO TREBIŠOV