Nočný beh Trebišov

04.04.2016

Kedy: 4. júna 2016
Kde: amfiteáter mestského parku

Mesto Trebišov v spolupráci s OZ STOPA pripravuje športovo-spoločenské podujatie s názvom Nočný beh Trebišov, ktoré sa uskutoční 4.  júna 2016 pod záštitou primátora mesta. Podujatie sa zrealizuje v amfiteátri mestského parku v Trebišove po dĺžke dvoch tratí: 5 km (kratší beh) a 10 km (dlhší beh). Nočný beh má predpoklad vytvoriť priestor pre zmysluplné trávenie jedného z letných večerov okrem športovcov aj širšej verejnosti, ktorá by vyšla do trebišovských ulíc podporiť svojich priateľov či známych.


Propozície

Dátum, štart: sobota 4. 6. 2016, 21:00 h

Dĺžka trate: 5 km a 10 km

Povrch: pevný povrch (asfalt, betón, dlažba)

Prezentácia: na mieste štartu 18:00 – 20:30

Kategórie

  • 5 km

    • Muži 15 a viac rokov

    • Ženy 15 a viac rokov

  • 10 km

    • Juniori 15 - 19 rokov

    • Juniorky 15 - 19 rokov
       

    • Muži 20 - 39 rokov

    • Ženy 20 - 39 rokov
       

    • Muži 40 a viac rokov

    • Ženy 40 a viac rokov

      Štartovné

  • 5 € - pri registrácii v období od 27. marca 2016 do 1. júna 2016

  • 8 € - pri registrácii na mieste konania preteku

    Štartovné sa uhrádza bezhotovostným prevodom na účet:

  • č. ú.: 2800912031/8330

  • IBAN: SK2883300000002800912031

    alebo v hotovosti v deň konania preteku. Pri bezhotovostnej platbe uveďte do správy pre príjemcu: „Meno Priezvisko, dátum narodenia (deň. mesiac. rok)“. Akceptované budú len tie bezhotovostné platby, ktoré sa pripíšu na účet do 2. júna 2016. Zaplatené štartovné sa nevracia.

    V štartovnom je zahrnuté – elektronický čip, občerstvenie, ceny a oficiálne tričká nočného behu (pre prvých 150 registrovaných bežcov).

    Registrácia

    Zaregistrovať sa je potrebné do 1. 6. 2016 na: http://www.ozstopa.sk/tnb/2016/prihlaska. Po tomto termíne sa dá ešte prihlásiť na mieste v deň konania od 18:00 do 20:30. Každý pretekár musí pred udelením štartovného čísla svojim podpisom potvrdiť, že sa oboznámil a že súhlasí s podmienkami, za ktorých mu bude umožnené bežať pretek.

    Neodkladajte si registráciu na poslednú chvíľu – prvých 150 registrovaných bežcov získa tričko Nočného behu.

    Potvrdenie o pretekaní

    Podmienkou účasti na Nočnom behu je vyplnenie a podpísanie Potvrdenia o pretekaní. K dispozícii je aj verzia pre neplnoletých (viď. príloha).

    Prosíme prihlásených pretekárov, aby si vytlačili potvrdenie už doma, vyplnili a odovzdali ho organizátorom v deň konania pretekov. Pomôžete tým k zabezpečeniu plynulosti kontrolovania prezencie bežcov v deň behu.

    Trať

    Mestský okruh, trať s pevným povrchom (asfalt, betón, dlažba) bez výraznejších prevýšení, 1 alebo 2 okruhy, každý po 5km. Účastníkom odporúčame, v záujme ich bezpečnosti, zvýrazniť svoj odev reflexnými prvkami a mať čelovku.

Poistenie a podmienky

Každý pretekár štartuje na vlastnú zodpovednosť a je povinný si zabezpečiť zdravotné poistenie individuálne. Organizátor nepreberá žiadnu zodpovednosť za škody na majetku alebo zdraví súvisiace s cestou, pobytom a účasťou pretekára na podujatí. Pred štartom odporúčame pretekárom absolvovať lekársku prehliadku.

Cez mesto sa bude bežať po mestských cestných komunikáciách a chodníkoch. Pretekári štartujú na vlastné riziko a sú povinní dodržiavať príslušné ustanovenia zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Vyhlášku Ministerstva vnútra Slovenskej republiky 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke.

Zverejnenie výsledkov

Kompletné výsledky zverejní usporiadateľ do 1 hodiny v deň pretekov na výsledkovej tabuli v mieste cieľa a na druhý deň na webovej stránke www.ozstopa.sk. Pretekári budú vo výsledkovej listine zoradení podľa oficiálneho času.

Protesty je možné podávať do 1 hodiny po dobehnutí posledného pretekára. Podanie protestu je spoplatnené poplatkom 50 €, ktorý sa v prípade uznania pripomienky vracia účastníkovi.

Miesto štartu

Trebišov, amfiteáter v mestskom parku - GPS: 48°37'24.5„N 21°43'30.8“E.

Informácie

Všetky doplňujúce otázky môžete zasielať na e-mailovú adresu: kontakt@ozstopa.sk

Nočný beh bude mať aj charitatívny rozmer.
3-ročnému Marekovi, ktorý je už dlhšiu dobu v bdelej kóme, môže dať nádej na opätovné postavenie na nohy len nákladné liečenie v centre Adeli v Piešťanoch. Mesto Trebišov a OZ STOPA sa  rozhodli podporiť iniciatívu Miroslava Princíka, ktorý pobeží Nočný beh za malého Mareka v HASIČSKOM prestrojení.

Finančne pomôcť tejto rodine sa rozhodol aj primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár a jeho zástupca Ing. Róbert Puci sumou vo výške 400 € (každý po 200 €) v rámci svojej finančnej pomoci.

Pomôcť malému Marekovi môžu aj občania mesta, a to prispením ľubovoľnej sumy do pokladničky, ktorú budú mať pripravenú Marekovi rodičia počas Nočného behu na amfiteátri.

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV