Rušňoparáda 2017

15.04.2017

Kedy: 22. - 23. apríla 2017

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov historickej železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK na ulici Pri bitúnku 2 v Košiciach. Tento 16. ročník podujatia sa uskutoční 22. (sobota) a 23. (nedeľa) apríla 2017.

Na podujatí budú predstavené unikátne historické rušne i moderné vlakové súpravy. Pre deti sú od rána až do večera pripravené zábavné atrakcie a kreatívne dielne, občerstvenie, hudba, premietanie a ďalší program. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).

Hlavnými organizátormi podujatia sú Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a OZ Detská železnica Košice. Mesto Trebišov je jedným z regionálnych partnerov tohto podujatia. 

Na Rušňoparádu sa môžu záujemcovia odviezť z Trebišova IBA sobotu (22.4.2017) dvomi historickými vlakmi, a to Vihorlatskou strelou alebo Zemplínskou strelou.

Vihorlatská strela odchádza zo železničnej stanice Trebišov sobotu 22. apríla o 8:40 h (vychádza z Humenného). Vlak je zložený z historického osobného motorového vozňa 810.004 a bežného prívesného vozňa 011. Vlak premáva aj spiatočne.
Jazda späť do Trebišova: Odchod - Košice depo o 15.45 hod.

Zemplínska strela štartuje zo železničnej stanice Trebišov sobotu 22. apríla o 8:40 h (vychádza zo Sečoviec).  Vlak je zložený z historického osobného motorového vozňa M 240.039 „Singrovka“ a z historického osobného motorového vozňa 810.626 „Orchestrión“. Vlak premáva aj spiatočne.
Jazda späť do Trebišova: Odchod - Košice depo o 15:45 hod.

Na historické vlaky - „strely“ sa lístky kupujú iba vo vlakoch!

Cestovné: Deti (3 - 15 rokov)  a dôchodcovia 2 €; Dospelí 5 €; Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 12.- €. V cene je celodenný lístok na obidva dni Rušňoparády 2017.

Cestovné - jazda späť: Deti (3 - 15 rokov) a dôchodcovia 1 €; Dospelí 3 €; Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 6 €. 
 

Vstupené na podujatie:

Vstupenky získate priamo pri hlavnom vstupe do depa alebo pri zakúpení cestovného v mimoriadnych nostalgických vlakoch, ktoré zapezpečujú návoz priamo do areálu. Výťažok zo vstupného ide na záchranu historickej železničnej techniky a na organizáciu podujatia. Na podujatí sú okrem historickej a súčasnej železničnej techniky aj viac ako dve desiatky sprievodných aktivít a atrakcií či vystúpení.

           Deti 3 - 15 rokov a dôchodcovia 1 €
  Dospelí 3 €
  Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 7 €

Vstupné platí na obidva dni podujatia!  Všetky potrebné informácie nájdete aj na stránke www.rusnoparada.sk 

Ako sa dostanete do depa:

Na Rušňoparádu 2017 sa môžete dostať každú hodinu vlakom z hlavnej železničnej stanice (vstupenky na Rušňoparádu 2017 zakúpené pri vlaku zahŕňajú aj jazdu kyvadlovou dopravou). Súčasne bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať v hodinových intervaloch bezplatná autobusová doprava. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV