Dobrá kniha nad zlato s Tinou Van der Holland

01.03.2019

Kedy: 4. marca 2019
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

Zemplínska knižnica v Trebišove Vás pozýva na stretnutie s Tinou Van der Holand, autorkou silných príbehov, ktoré sa odohrávajú nielen za dverami domova, ale aj ďaleko za hranicami 4. marca 2019 o 16,30 h.

Ťažiskom tvorby Tiny Van der Holland je svet žien, psychológia vzťahov a silné príbehy s dramatickými momentmi, preto si jej tvorbu obľúbili najmä ženy. V jej dielach však rezonujú aj spoločenské témy, aj také závažné, ako napríklad otázka spolupráce so Štátnou bezpečnosťou, intolerancia alebo dôsledky politických machinácií na život bežného človeka, vďaka čomu oslovujú aj mužské publikum.

Tina Van der Holland sa narodila a žije v Košiciach. Vyštudovala informatiku na Univerzite P. J. Šafárika, ale čoskoro zistila, že programovanie nie je nič pre ňu. Túžba realizovať svoju tvorivosť ju po prelomovom roku 1989 zaviala do vôd dizajnu. Aj keď sa neskôr presadila ako manažérka reklamy a analytička, neprestáva tvoriť - venuje sa výtvarnému umeniu a literárnej tvorbe.

Kratšie literárne útvary (básne) začala písať už na strednej škole a veľmi ju to bavilo. K písaniu sa po skončení gymnázia vrátila až presne o 33 rokov, keď si naň opäť našla čas. A hlavne - mala pocit, že konečne má čo povedať a dokáže to aj primerane sformulovať.

Tvorba:

Bejby sníva o mori (2010, Ikar)

Sladký život opatrovateľky (2011, Motýľ)

Ako hadí jed (2011, Motýľ)

Déjà vu (2012, Motýľ, aj e-book)

Shalom (2013, Koruna, aj e-book)

Kronika sendvičovej ženy - voľné pokračovanie knihy Shanom (2015, Koruna, aj e-book)

Zdroj: http://slovenski-spisovatelia.blog.cz/1301/tina-van-der-holland

© 2024 MESTO TREBIŠOV