AHA! HELE!

16.10.2014

Kedy: 20. októbra - 21. novembra 2014

Zemplínska knižnica v Trebišove si Vás dovoľuje pozvať na prehliadku interaktívnej výstavy 

AHA! HELE! Slovensko - český obrázkový slovník zákerných slov pre deti,

ktorej autorkou je mladá slovenská ilustrátorka – Mária Nerádová 

od 20. októbra 2014 do 21. novembra 2014 v čase otváracích hodín knižnice.

Mária Nerádová je ilustrátorka a grafická dizajnérka. V roku 2012 ukončila štúdium v ateliéri ilustrácie vedenom prof. Kállayom na VŠVU v Bratislave, predtým študovala grafický dizajn na Univerzite Tomáše Bati v Zlíne.  Už počas jej štúdia vyšlo niekoľko kníh s jej ilustráciami – Návod na prežitie pre Bejby (Dr. Igor Bukovský, 2011), Domček, domček, kto v tebe býva (Buvik, 2011), alebo knižná edícia Pikolky (Giftpack, 2011).  Jej ilustrácie sú i v knihe Smelá Apolienka (Mladé letá, 2012), ale aj v  zahraničných časopisoch a publikáciách (Taliansko, Francúzsko, Veľká Británia). Zúčastnila sa na výstavách na Slovensku, v  ČR, Poľsku, Francúzsku i Macedónsku.

Okrem výtvarníckej činnosti sa venuje i práci v Asociácii ilustrátorov – ASIL, kde sa podieľa na organizovaní rôznych akcií, výstav a podujatí, ktoré toto hnutie organizuje.

Ilustrácie na jej výstave Aha! Hele! pochádzajú z knižky Slovensko-český obrázkový slovník zákerných slov pre deti, ktorá získala Cenu najkrajšie knihy Slovenska 2010, no doposiaľ nebola publikovaná.

© 2024 MESTO TREBIŠOV