Ďalšie detské ihrisko mesto postavilo na Ul. kpt. Nálepku

05.11.2015

Cieľom projektu „Detské multifunkčné ihrisko v Trebišove“ bolo zrevitalizovať na Ul. kpt. Nálepku verejné priestranstvo a zmeniť ho na upravené zelené miesto s novým detským multifunkčným ihriskom pre bezpečnú hru, relax a oddych pre malé deti a ich rodičov.

Hlavným dôvodom realizácie projektu bolo, že na území Trebišova sa nachádza mestská časť oddelená od centra železničnou traťou, v ktorej žije mnoho rodín s malými deťmi. Od nich prišlo na trebišovský magistrát viacero podnetov a žiadostí o vybudovanie nového detského ihriska, pretože ihrisko v tejto lokalite chýba a rodičia s malými deťmi sú nútení chodiť na ihriská nachádzajúce sa na sídliskách v centre mesta.

Projekt riešil prvky futbalového ihriska s basketbalovými košmi. Prvky sú umiestnené v oplotenom priestore tak, aby cez ne neprechádzal žiaden iný predmet.

Detské multifunkčné ihrisko je zhotovené z pozinkovanej oceľovej konštrukcie, obalenej ochranným penovým materiálom. Obsahuje bezpečnostné siete uchytené priamo na konštrukciu.

Na realizáciu tohto projektu Mesto Trebišov použilo grant, ktorý získalo z Nadácie Tesco vo výške 3.000 eur.

© 2024 MESTO TREBIŠOV