Ukončenie projektu Učíme sa celý život

11.11.2015

Učíme sa celý život je názov projektu, v rámci ktorého prebiehali vzdelávacie aktivity pre seniorov z okresu Trebišov. Projekt začalo predchádzajúce vedenie mesta v roku 2014. 

Do projektu sa aktívne zapojilo 122 seniorov z okresu Trebišov, z toho 28 mužov a 94 žien. Najmladší účastník má 53 rokov, najstarší 82 rokov. Seniori sa vzdelávali v moduloch rozvíjajúcich digitálne kompetencie, matematické kompetencie, spoločenské kompetencie, zamerané na optimálne fyzické zdravie a zdravý životný štýl, občianske kompetencie, spoločenské kompetencie a základné kompetencie v oblasti vedy, techniky a kultúrneho povedomia. V období od 16.9.2014 do 30.10.2015 sa uskutočnilo 134 vzdelávacích kurzov, v ktorých sa celkovo zúčastnilo 1722 účastníkov.

Projekt bol ukončený 10. novembra 2015 slávnostným odovzdávaním osvedčení účastníkom vzdelávania a „čokoládových medailí“ za aktívnu účasť na vzdelávacích aktivitách. Projekt podporil aktívne starnutie a rozšíril vedomostí a zručností seniorov, ktoré  zvýšia nezávislosť a kvalitu života starších osôb. Nadobudnuté vedomosti im pomôžu pružne sa prispôsobiť rýchlo sa meniacemu a úzko prepojenému svetu a situáciám, ktoré prináša globalizácia.

Strategickým cieľom projektu bolo zvýšiť kvalitu života seniorov v okrese Trebišov prostredníctvom záujmového vzdelávania.

Vzdelávací program „Učíme sa celý život“ bol realizovaný Mestom Trebišov v spolupráci s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Účastníci mohli za absolvovanie 30-tich hodín vzdelávania získať osvedčenie, ak sa zúčastnili:

  • minimálne 3 vzdelávacích tém z modulu na získanie digitálnych kompetencií a

  • minimálne po 1 vzdelávacej téme z aspoň 3 ďalších modulov.

Vzdelávanie bolo bezplatné, t.j. financované z projektu.

Garant vzdelávacieho programu: RNDr. Slávka Blichová – UPJŠ Košice
projektový manažér: Ing. Darina Vaľová – bývalá vedúca odd. sociálnych vecí na MsÚ
                                 Mgr. Henrieta Demjanová – vedúca odd. sociálnych vecí na MsÚ
administratívny pracovník: Ing. Maroš Telepovský – referent MsÚ

© 2024 MESTO TREBIŠOV