Betlehemské svetlo už svieti na Mestskom úrade v Trebišove

21.12.2015

Slovenskí skauti prinesli v sobotu 12. decembra 2015 Betlehemské svetlo z Rakúska na Slovensko a počas dvoch týždňov zabezpečujú jeho rozvoz po celej republike. Svetlo sa prostredníctvom skautských dobrovoľníkov dostane do viac ako 300 slovenských miest a obcí.

Pondelok 21.12.2015 dorazilo Betlehemské svetlo na Mestský úrad v Trebišove, kde ho prevzal primátor mesta PhDr. Marek Čižmár.   

Pri doručovaní Betlehemského svetla sa zažínajú svetielka v jednotlivých mestách ako články reťaze, aby sa v priebehu jedného dňa vytvorila Reťaz svetla a tá spojí symbolicky celé Slovensko. Svetlo predstavuje symbol pokoja a spája ľudí. Nesie posolstvo lásky, mieru, porozumenia, jednoty – hodnoty vlastné ľuďom bez ohľadu na to, akého sú vierovyznania.  

Skauti budú svetlo až do Štedrého dňa roznášať do kostolov, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, budú ho odpaľovať veriacim na svätých omšiach a pobožnostiach, doručia ho k ľuďom priamo domov a zavítajú aj na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít.

© 2024 MESTO TREBIŠOV