Detské predstavenie: „Ako Jančiči stretla Brumka“

03.03.2017

Rozprávkový príbeh pod názvom „Ako Jančiči stretla Brumka“  už o niekoľko dní zavíta do mesta Trebišov. Sobotu 11. marca o 15:00 h sa o zážitok postarajú dvaja Košičania - divadelní herci, ktorí sa rozhodli spojiť sily, aby deti nielen zabavili, ale pripomenuli im, aká je zelenina zdravá, či ako sa vyrába med. 

Predstavenie odohrajú herci Anna Grega Mižič a Ján Jakab. Ide o detské predstavenie - príbeh kamarátstva-, v ktorom využijú svoje doterajšie skúsenosti. Divadelné umenie a tanec prepoja autorskými pesničkami s edukačným charakterom. Jeho cieľom je odtrhnúť deti od televízie a tabletov a ukázať im krásu dramatického umenia hravou formou.

Obaja účinkujúci sú absolventmi Akadémie umení v Banskej Bystrici, majú za sebou desiatky predstavení v profesionálnych divadlách. Anna sa v súčasnosti okrem iného venuje dabingu a hudbe, Ján aktuálne pôsobí v školskom sektore  na Súkromnom hudobnom a dramatickom konzervatóriu na Požiarnickej ulici.  Formou humoru sa deťom tiež pravidelne snažia spríjemniť pobyt v nemocniciach ako klauni prostredníctvom združenia Červený nos Clowndoctors.

Rozprávkovú postavu Jančiči stvárni Anna Grega Mižič, ktorá sa hudbe venuje intenzívne už niekoľko rokov. Spolupracovala aj s hudobníkmi ako Martin Husovský, Peter Tomko, či Miroslav Szirmai. Spoločnosť jej bude robiť Brumko, ktorého úlohy sa zhostil Ján Jakab. S predstaveniami pre deti má skúsenosti aj z Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

PredstavenieAko Jančiči stretla Brumka“ sa bude konať 11. marca 2017 v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Trebišove o 15:00 hod.

Vstupné: 5 eur

Predpredaj vstupeniek sa koná v sieti ticketportal.

© 2024 MESTO TREBIŠOV