Komplexná revitalizácia zelenej plochy v centrálnej časti mesta

23.03.2018

23.03.2018

Súčasný stav okolia Námestia Š. B. Romana (centrálna časť mesta) a k nemu priľahlé zelené plochy nezodpovedajú jeho reprezentačnému poslaniu, požiadavke príťažlivého miesta. Zmena je naliehavá, v tom sa zhodujú názory všetkých obyvateľov.

Mesto Trebišov sa preto rozhodlo riešiť predmetnú zelenú plochu v najfrekventovanejšej časti Trebišova.  Zmena má motivovať obyvateľov k vyhľadávaniu a využívaniu tohto priestoru na aktívny oddych.

Každodenne vyhľadávané miesto života ľudí získa nový vzhľad. Návrh priestranstva je moderný a odvážny. Spolieha na lineárnu kompozíciu s kontrastom sviežej zelene nového trávnika, kvitnúcich rastlín a dekoratívnych štrkových plôch svetlej farby. Dominantné však budú novovysadené majestátne listnaté stromy. Samozrejmosťou bude aj doplnenie mestského mobiliáru (lavičky, odpadkové koše).

Celá revitalizácia prebehne v súlade s územným plánom mesta, pod záštitou Mesta Trebišov. Realizačné práce sú naplánované už v najbližších dňoch, prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska.

Uverejňujeme vizualizáciu priestranstva:

© 2024 MESTO TREBIŠOV