Zóna bez peňazí

26.11.2016

Mesto Trebišov sa zapojilo v tomto roku už tretíkrát do celoslovenskej akcie s názvom „Zóna bez peňazí“. V roku 2016 sa táto dobročinná akcia uskutočnila vo viac ako dvadsiatich mestách na Slovensku.

Išlo o komunitný projekt s názvom Život a dobrovoľníci. Jeho autorom je Juraj Čiba. S odhodlaním a ochotou dobrovoľníkov, ktorí sa do podujatia zapojili nezištne, sa Zóna bez peňazí tešila veľkému záujmu obyvateľov mesta. Mesto Trebišov sa spolupodieľalo na organizácii tohto podujatia.  

Hlavnou myšlienkou Zóny bez peňazí bolo pomôcť, recyklovať, ale aj stretnúť sa a urobiť niekomu radosť. Je to netradičná výmenná burza šiat, kníh, cédečiek, hračiek a iných, stále dobrých vecí, ktoré už doma ľudia nepotrebujú alebo nevyužívajú. Práve takými vecami mohli Trebišovčania potešiť niekoho druhého, možno známeho, kamaráta, suseda.

Všetky veci boli prerozdelené medzi viaceré pomáhajúce organizácie, nadácie a aj priamo rodinám v núdzi.

Zóna bez peňazí zároveň ponúkla aj možnosť spraviť si radosť vecami niekoho iného.  

Zóna bez peňazí sa uskutočnila v sobotu 26.11.2016 vo vestibule pred estrádnou sálou MsKS v Trebišove. Ľudia donášali veci, napr. šatstvo, obuv, knihy, hračky, šperky, bytové doplnky, atď., ktoré už oni sami nepotrebovali, ale boli funkčné, využiteľné a iným mohli poslúžiť. Pre deti bolo pripravené maľovanie na tvár, vianočný kútik s handmade tvorbou a sladké občerstvenie.

© 2024 MESTO TREBIŠOV