DOD na MsÚ v Trebišove

29.05.2018

Utorok 29. mája 2018 Mesto Trebišov usporiadalo Deň otvorených dverí na mestskom úrade pre deviatakov základných škôl. Žiaci a ich učitelia mali možnosť nahliadnuť do priestorov určených len zamestnancom MsÚ a zoznámiť sa s ich prácou. Na pôde MsÚ ich privítal primátor mesta PhDr. Marek Čižmár. V úvode im vedúca odd. školstva Mgr. Danica Gajdošová odprezentovala základné charakteristiky mesta a činnosť jednotlivých oddelení úradu.

Pre žiakov bol pripravený program, v rámci ktorého si vyskúšali pozíciu komunálnych poslancov počas simulovaného zasadnutia mestského zastupiteľstva. Prítomní žiaci rokovali, hlasovali, zapájali sa do diskusií, reagovali na faktické poznámky. Štyria najaktívnejší boli odmenení.

Primátor prijal deviatakov vo svojej kancelárii aj v zasadačke, kde ich oboznámil so svojou funkciou a úlohami, ktoré z nej plynú.

Na žiakov čakalo aj malé občerstvenie. Posledným bodom programu DOD boli ukážky pracovných činnosti mestských policajtov. V priestoroch MsP si prezreli operačné stredisko a prezentované bolo aj materiálne vybavenie mestskej polície na pracoviskách.

© 2024 MESTO TREBIŠOV