Futbalový turnaj SEVER CUP

09.07.2018

Futbalový turnaj SEVER CUP je už tradičný turnaj organizovaný pravidelne, vždy prvý piatok a víkend po ukončení školského roka. 

Prvý ročník športového podujatia vznikol ako iniciatíva mladých chlapcov zo sídliska Sever, ktorí mali záujem zorganizovať si pre seba športovú aktivitu a tým aj podporiť súťaživosť medzi sebou. Boli to teda svojpomocne organizované turnaje na amatérskej úrovni, ale s dobrou myšlienkou – vytvoriť si svoj vlastný futbalový tím a pokúsiť sa s ním obsadiť čo najlepšiu pozíciu na turnaji. Postupom rokov sa organizátori snažili posunúť úroveň turnaja z roka na rok vyššie.

Piatok 6.7.2018 sa začal už 9. ročník SEVER CUP-u, na ktorom sa po prvýkrát podieľalo OZ Trebišov v pohybe. Futbalový turnaj slávnostne otvoril primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár a samotní organizátori. Okrem športových zážitkov sa diváci tešili zo skvelej hudby v podaní DJa Electroswing. Pre najmenších bolo pripravené maľovanie na tvár.

Turnaj trval 2 dni. Piatok 6.7. si zahrali turnaj účastníci do 18 rokov a sobotu 7.7. si svoje fyzické sily zmerali tímy nad 18 rokov. Na SEVER CUP 2018 sa prihlásilo 17 tímov do 18 rokov a 12 tímov nad 18 rokov.

Mottom turnaja je: „Nie je dôležité vyhrať, ale hýbať sa!“ 

© 2024 MESTO TREBIŠOV