Česká spoločnosť CONROP, s.r.o. spustila výrobu v Trebišove

03.10.2018

Nový investor vytvorí v Trebišove spolu 220 pracovných miest.

Do Trebišova prišiel v lete nový investor. Svoju prevádzku v meste rozbieha spoločnosť CONROP SK, s.r.o., ktorá pôsobí na medzinárodnom trhu predovšetkým v oblasti textilného priemyslu, výroby dielov pre automobilovú, strojárenskú a stavebnú oblasť. CONROP, s.r.o. je súčasťou skupiny výrobných spoločností s českým kapitálom, ktoré združuje BR Group. Obrat skupiny BR Group za rok 2017 bol cca 130 mil €.

Spoločnosť CONROP, s.r.o., člen skupiny BR Group a.s., má v súčasnej dobe päť výrobných závodov, ktoré sa nachádzajú v Európe. Slávnostné otvorenie druhej slovenskej (jedna prevádzka je už pár rokov v Brezne) a celkovo šiestej prevádzky CONROP, s.r.o. sa uskutočnilo v Trebišove za prítomnosti politických predstaviteľov – podpredsedu vlády SR Richarda Rašiho, ministra hospodárstva SR Petra Žigu, poslanca NR SR Roberta Puciho, primátora mesta Trebišov Marka Čižmára, ako i majiteľa firiem skupiny BR Group Rudolfa Bocheneka a ďalších zástupcov spoločnosti a top manažmentu skupiny BR Group a.s.

Predmetom podnikania spoločnosti CONROP, s. r. o. je výroba, vývoj a predaj flexibilných obalov - veľkoobjemových vakov, ktoré sú určené na balenie, manipuláciu, skladovanie a transport sypkých, ale aj tekutých materiálov. Obaly sú 100% recyklovateľné, vyrobené z polypropylénových a polyethylénových materiálov, nezaťažujúcich životné prostredie. Produkty môžu byť použité na materiály dosahujúce teplotu -20 až 60 °C. Podľa faktoru bezpečnosti sa využívajú jednorázovo, ale i opakovane.

CONROP SK, s.r.o. Trebišov má sídlo a prevádzku v priestoroch hál bývalej SAD Trebišov na Dopravnej ulici. Celková plocha hál vrátane hygienického zázemia, ktoré prešli rozsiahlou rekonštrukciou, predstavuje takmer 3000 štvorcových metrov. Česká firma tu do strojových zariadení postupne investuje približne 20 miliónov českých korún.

Príchodom nového investora sa zvýši zamestnanosť v meste a jeho okolí, pracovné uplatnenie tu postupne nájde až 220 ľudí. Prvých zamestnancov do trebišovskej prevádzky spoločnosť začala prijímať už v júli 2018. Svoj výrobný program plánuje postupne rozširovať o výrobu takzvanej čistej výroby pre farmaceutický a potravinársky priemysel. Medzi hlavné potravinárske produkty, ktoré sa plnia do vakov, patrí cukor, mliečne sypké výrobky, kakao, obilie a výrobky z neho.

Firma CONROP, s.r.o. má celkovú výrobnú kapacitu 150 000 kusov vakov mesačne a zamestnáva takmer 400 pracovníkov. Závod v Trebišove plánuje od budúceho roku vyrábať až 600-tisíc vakov ročne. Výrobná spoločnosť CONROP, s.r.o. pôsobí celosvetovo, vyše 90 % tržieb je realizovaných exportom do viac ako 20 krajín sveta. Aktívna je najviac na trhoch Európy. Medzi štáty s najväčším trhovým priestorom, ktorý spoločnosť pokrýva, patrí Nemecko, Francúzsko, Škandinávia, Poľsko, kde zároveň môže CONROP, s.r.o. naplno uplatniť svoje silné stránky, t.j. výrobu na zákazku, geografickú polohu a kvalitu. Hlavným sídlom spoločnosti sú české Bolatice.

© 2024 MESTO TREBIŠOV