Úspešná dobročinná výzva: vianočný dar, ktorý zachráni ľudský život - VIANOČNÁ PRIMÁTORSKÁ KVAPKA KRVI

21.12.2022

17,55 litrov krvi odovzdali darcovia počas Vianočnej primátorskej kvapky krvi v dnešnú stredu na Hematologicko-transfúznom oddelení trebišovskej nemocnice. Každá kvapka je dôležitá, nikto z nás nevie, kedy bude krv potrebovať aj sám.

Tešíme sa a úprimne ďakujeme zamestnancom mesta a jeho organizáciám, ale aj mnohým z vás, našim sledovateľom a občanom Trebišova, ktorí ste prispeli svojím dielom k cennému a humánnemu skutku.

Úspešnosť tejto dobročinnej výzvy sa prejavila nielen v ochote ľudí pomôcť, ale aj vo veľmi príjemnej atmosfére, otvorenosti darcov voči sebe navzájom a mimoriadnej ústretovosti zdravotníckeho personálu i manažmentu NsP Trebišov.

Okrem dobrého pocitu z pomoci druhým si darcovia vyslúžili vianočné prekvapenie od primátora, ale aj množstvo benefitov pre zdravie – a o tom možno ani netušili.

Vedeli ste napríklad, že:

  • jediným darcovstvom môžete zachrániť až štyri ľudské životy dospelého človeka či život niekoľkým novonarodeným bábätkám?

Poznatky múdrych kníh hovoria aj o tom, že:

  • činom darovania ste znížili vo vašom tele riziko rakoviny aj riziko vzniku srdcovo-cievnych chorôb. Dokonca každým odberom vaše telo spáli údajne až 640 kalórií.                                                   

    Darujme život aj nabudúce, my ľudia to predsa máme v krvi.

© 2024 MESTO TREBIŠOV