Preventívna činnosť MsP - jún 2017

03.07.2017

Prioritnou oblasťou prevencie aj v predprázdninovom období je dopravná výchova, šikanovanie a taktiež stále aktuálna téma drog a závislosti a s tým spojená trestnoprávna zodpovednosť.

Mestská polícia zrealizovala v tomto období tri odborné prednášky na tému Dopravná výchova - piatok 16.06.2017 pre 74 žiakov 1 – 4. ročníka ZŠ na Ul. I Krasku v Trebišove ďalšiu štvrtok 22.05.2017 pre 58 detí MŠ na Komenského ul. v Trebišove a poslednú prednášku na uvedenú tému vykonali príslušníci MsP utorok 27.06.2017 pre 120 žiakov 1-4. ročníka ZŠ Sever. Nosnou témou stretnutia bolo „Bezpečné správanie sa detí ako účastníkov cestnej premávky a základné dopravné značky.“

Ďalšia prednáška sa týkala tematiky drog a s nimi spojená trestnoprávna zodpovednosť -  pondelok 12.07.2017 pre 20 žiakov Strednej spojenej školy internátnej v Trebišove. Hlavným cieľom bolo zvýšiť informovanosť študentov o možnostiach prevencie pred vytvorením závislosti na drogách, a zároveň poskytnúť informáciu o rizikách spojených s ich užívaním.

Posledná prednáška pred letnými prázdninami bola na tému Šikanovanie a bezpečné správanie sa počas letných prázdnin, pre 24 žiakov 8. ročníka ZŠ Sever. Primárnym cieľom tohto projektu je informovať žiakov o možnostiach ochrany seba samého, ale i svojich blízkych a kamarátov pred všetkými typmi šikany, poučiť ich o tom, ako sa správať aby sa nestali obeťou šikany a ako postupovať v prípade, ak sa už obeťou stali.

Celkovo MsP vykonala v mesiaci jún 5 prednášok ktorých s  zúčastnilo 296 žiakov školských a predškolských zariadení.

Preventívna činnosť bola realizovaná pod vedením: Bc. Jindřicha Sosnu, referenta pre výkon služby MsP a Martiny Gatyášovej, príslušníčky Mestskej polície Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV