Záchrana života hliadkou mestskej polície Trebišov

13.11.2017

Sobotu 11.11.2017 o cca 16,24 h bola, na základe telefonického oznamu, vyslaná hliadka mestskej polície do mestského parku, kde mala neznáma osoba skočiť do rybníka a ostať nehybná.
Po príchode na uvedené miesto hliadka spozorovala oznamovateľa, ktorý sa snažil vytiahnuť z vody bezvládne telo ženy, ktorá pravdepodobne takto chcela ukončiť svoj život. Napriek jeho snahe sa mu to nedarilo, nakoľko uvedená osoba bola korpulentnej postavy a toho času už v bezvedomí. Príslušníci mestskej polície neváhali a okamžite skočili do vody, bezvládne telo dotyčnej sa im podarilo vytiahnuť na breh. Hneď po tom začali s oživovaním. Vďaka ich profesionálnemu prístupu a včasnej predlekárskej pomoci až do príchodu RZP sa týmto spôsobom predišlo najväčšej tragédii. Po príchode RZP bola zachránená osoba prevezená na ďalšie ošetrenie do NsP Trebišov.
Mestskí policajti sa s podobnými prípadmi stretli aj v minulosti a len vďaka ich profesionálnemu prístupu sa podarilo zachrániť ľudský život. Aj v takýchto prípadoch sa ukazuje opodstatnenosť zložky, akou je mestská polícia.
Príslušník poskytujúci prvú pomoc bol za záchranu ľudského života navrhnutý na udelenie mimoriadnej odmeny primátorovi mesta Trebišov a zároveň prezidentovi združenia mestských a obecných polícii.

© 2024 MESTO TREBIŠOV