Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

07.07.2020 06:59 - Horvathova

Prevo ste pozamyksli kontajnery kladkami? Poplatok za odpad ste dvihli o 9 eur na obcana,nezostalo vam na cipy?

05.07.2020 15:28 - Ivan Rac

Dobry den. Chcem sa opytat ci nebude poskytnuta pitna voda pre navstevnikov mestskeho parku grofa Juliusa Andrassyho a to hlavne v letnom horucom obdobi. Za odpoved vopred dakujem.

03.07.2020 13:45 - Miriam Madariova

Dobrý deň. Viete mi povedať, kedy budú pokosene trávniky na sídliskách? Keďže začali už prázdniny, deti v podvečerných hodinách sa hrajú na chodníkoch, keďže tráva je vysoká, všetko ich od nej svrbí. Bolo by dobre pravidelnejšie kosiť, a nie takto do výšky ju nechať nárast. 😐😐😐
Dakujem

03.07.2020 10:53 - J:N:

Dobrý deň.

Na zasadnutí mestského
zastupiteľstva
dňa 9.12.2019 boli okrem iného
prejednávané aj dotácie do športu
na
rok 2020.V diskusii k tomuto bodu
viacerí diskutujúci spomenuli,že
kluby môžu predložiť návrhy na
zmenu
VZN.
Nasledne bude vytvorená pracovná
skupina s členov klubov, ktoré
pôsobia v Trebišove na posúdenie
predložených návrhov. Chcem sa
opýtať, nakoľko ma zaujíma
problenatika športu ,či niekto
predložil návrh na zmenu VZN a či
je ešte možnosť predložiť takýto
návrh resp, kedy budu tieto návrhy
prednávane.
Ďakujem a ostávam s pozdravom.

02.07.2020 19:38 - Fanúšikovia TV hokeja

Dobrý deň, chceli by sme vedieť, či je mesto ochotne podporiť nových ľudí s dobrým úmyslom o zastresovanie seniorského hokeja. Mnoho fanúšikov dúfa, že tato seriózna a pozitívna iniciativa, ktorá určite pritiahne stovky obyvateľov mesta na štadión bude v maximálne možnej miere podporená mestom. Myslím, že bude na com stavať a prispeje to k motivácii a chuti pracovať na sebe aj deťom v Mškm. Ďakujem.

02.07.2020 13:13 - ja

KUKUčINOVA ULICA ASI NEPATRI DO MESTA TREBISOV CHDTE SA POZRIET NA CHODNIKY TANKODROM PAN PRIMATOR SKUSTE IST DOMOV PESI CEZ KUKUCINOVU ULICU A POTOM SA VYJADRITE AKO SA VAM ISLO

02.07.2020 12:14 - Adrián Kocák

Dobrý deň,

Rád by som sa opýtal p.Davalu z Technických Služieb mesta Trebišov, dokedy ešte budeme čakať, kým vyriešia situáciu s neuzamykateľnými stojiskami na odpad, ktore už cca 7-8 mesiacov riešia a stále asi nič múdre nevyriešili. Mňa konkétne zaujíma stojisko pred Bytovým domom na ul. M.R.Štefánika 2221.

Poprosím Vás, tú odpoveď, ktorú tu viac ako polroka omielate dookola, už nepíšte, lebo ak to nie je trápne Vám písať, mne je to už trápne čítať.
Hanbil by som sa, ak by ma obyvatelia po celom meste viac ako polroka žiadali o nápravu vzniknutej situácie a ja som za ten čas nič nevymyslel. Vy sa za to nehanbíte ?

Nikto z nás si nevymyslel takéto riešenie problému s "kontajneristami", toto je nápad "mesta", tak právom očakávam, že to bude aj "mesto" riešiť, a to promptne.

Ak neviete ustrážiť, že Vám to niekto ničí, tak si to zariaďte tak, aby sa tak nedialo, lebo ináč si asi začneme mnohi myslieť to, čo sa tu po meste šušká, že mestu táto situácia vyhovuje, pretože, stojiská stoja a "kontajneristi" majú stále voľný prístup, tak ako sa im to sľubovalo, veď sú to voliči.

Očakávam prompte vyriešenie nášho problému (snáď) a vopred Vám ďakujem.

Adrián Kocák

29.06.2020 18:24 - Renáta K.

Dobrý večer, po búrke máme spadnutý vyvrátený strom na chodníku pri zadnom vchode. Ide o bytovku 1381 na Hodvábnej ulici, vchod č. 8. Mohli by ste ho odstrániť? popr.poprosím info kde to mám nahlásiť . ďakujem.

29.06.2020 16:01 - Dominika Seňkovska

Dobrý deň chcem sa opýtať ako fungujú teraz mhd v Trebišove

29.06.2020 15:59 - Dominika Seňkovska

Dobrý deň chcem sa opýtať ako fungujú teraz mhd v Trebišove

29.06.2020 15:08 - Marta Berešová, Drehňovská 121/3

Prajem pekný deň!

Chcem sa spýtať, či sú pravdivé informácie, že na Sadovskej ulici f. ARMSTAV plánuje, alebo už započala s výstavbou betonárky!

Chcem upozorniť na to, že ak ide o pravdivé informácie, bude to mať veľký vplyv na zhoršenie životného prostredia - viď. betonárka ZAPA ! Nejedná sa len o hluk a preťaženie príjazdových ciest, ale hlavne nánosy prašných komponentov (štrk,cement...) , ktoré sú súčasťou činnosti každej betonárky a ktoré likvidujú okolitú zeleň!

Je nutné mať na zreteli, že v tejto časti Trebišova takmer nepretržite fúka severný vietor, čo by znamenalo, že by to zasiahlo nielen záhradkársku oblasť, ktorá je v bezprostrednej blízkosti, ale aj celé sídlisko Sever, oblasť Vojenské Lúčky, vrátane Mestského parku!

Verím, že naše obavy sú neopodstatnené a že naše mesto ostane aj naďalej zelené!

Ďakujem vopred za odpoveď !

26.06.2020 14:39 - Rastislav Sedláček

Dobrý deň,v priebehu minulého roka sa uzavrela prechdova ulička z ul. 29. augusta, kosenie v tejto časti už prebehlo ale tento pozemok mesta bol vynechany. Porast tam miestami dosahuje 150 CM. Poprosím o nápravu. Dakujem

25.06.2020 21:44 - Monika Tothova

Chcela by som sa opýtať kto konkrétne bol skontrolovať ako sa koši tráva na Paricove. Nehnevajte sa, ale môj 7rocny syn by pokosil lepšie... Za porozumenie dakujem

25.06.2020 21:40 - Monika Tothova

Chcela by som sa opýtať kto konkrétne bol skontrolovať ako sa koši tráva na Paricove. Nehnevajte sa, ale môj 7rocny syn by pokosil lepšie... Za porozumenie dakujem

25.06.2020 11:13 - Katarina

Dobry den len chcem upozornit na to ze na ulici Trznej oproti garazom blizkosti Agro-Milku na parkovisku sa zdrziava dlhodobo auto z Mi poznavacou znackou ide o mladeho muza ktory tam prespava po nahlaseni na mestku policiu obzreli auto oslovili vodica ktory bol opity a odisli ! obytna cast sa obava ze ide o bezdomovca ale to neospravdlnuje to ze je v opitom stave nocami chodi pod okna a balkony moci na bytovku ! tak tiez mame dceri a obavame sa o ich bezpecnost ! Preto vas ziadame aby to bolo cim skor poriesene ! Dakujem .

24.06.2020 21:25 - Bozka

Dobry den prajem .Byvame v bytovke 2137/43 potrebovali by sme ostrihat za bytovkou okrasny strom & kriky ,prerastaju burinou a strom je na nich nakloneny .A pred bytovkov mame kamenny kôš ktory je stale plny a smrdi ,ked som oslovila pracovnicku ktora rano prechadzala s vozikom aby ho vycistila tak som bola poslana do.......to nebudem radsej pisat.Kto ma cistit kamenne kose? Dakujem za odpoved.

22.06.2020 22:15 - Jozef

Mal by som otázku k seniorskej karte, podľa údajov na webovej stránke mesta Trebišov bola možnosť využiť ju v rokoch 2015-2018. Je to ešte platné aj v roku 2020? Taktiež by som sa chcel dozvedieť, či tento projekt vôbec platí a ktoré mestské objekty sú označené ako je to vyobrazené. A už len podotázku, kedy boli jednotlivé rubriky napisledy upravené, lebo aj ďalšie by potrebovali upraviť? Pripadá mi to, že webovú stránku mesta asi nemá kto spravovať, nič čo by upútalo pozornosť návštevníkov stránky. O.i. výveska, že niekto má na MsÚ nejakú písomnosť priamo pod titulom mesta sa mi tiež vidí úbohé. Ak je za túto stránku niekto platený, nezaslúži si ani cent. Skúste vyhlásiť súťaž na vytvorenie webovej stránku u trebišovských študentov, možno, alebo iste budete prekvapení z ich projektami.

21.06.2020 22:21 - Peter Krasnický

Dobry den,chcel by som sa informovat,ze ci mesto planuje v blizkej buducnosti prilakat nejakeho investora.A co bude s priestormi kde sidli Blika a masokombinat chcelo by to prilakat nejakeho investora a zabezpecit ludom v meste a okrese nejaku pracu.Nie kazdy ma moznost vycestovat za hranice a nechat doma rodinu.Bolo by to fajn dakujem.

19.06.2020 08:03 - Ľubo

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako dlho sa ešte sa bude riešiť zabezpečenie /uzamknutie/ kontajnerových stojísk. Fakt nás to už nebaví vyháňať odtiaľ vyberačov kontajnerov, ktorí vyberajú odpadky a potom ich rozhadzujú po celej ulici a zatvárať za nimi bránu, ktorá vytvára prekážku pri prejazde vozidiel. Konkrétne pred b.j. 2221. Ďakujem za odpoveď.

18.06.2020 12:45 - Tóthová

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či už prebehlo kosenie parku.
V časti pred rybníkom je všetko skosené a v časti za rybníkom bola skosená tráva na pol metra od chodníkov. Všetko sa vypeľuje a alergik v parku nemá šancu na pokojnú prechádzku.
Je smutné, že sa o park nestaráte rovnomerne.

17.06.2020 12:16 - Mario

Dobrý deň chcem sa spýtať či by nebolo možné použiť lúku medzi bytovkami Berehovská 1522 a T.G. Masaryka urobiť detské ihrisko keď sa naše deti nemajú kde vyšantiť počas leta ďakujem za odpoveď

11.06.2020 13:33 - Vločka

Dobrý deň
poprosím Vás o odpoveď na moju otázku. Som majiteľom ZŤP preukazu na motorové vozidlo. Ako mám postupovať ak chcem si uplatniť možnosť parkovacieho miesta pod bytovkou označenou EČV, aký je poplatok a na akú dlhú dobu sa to dá uplatniť?
Ďakujem

11.06.2020 00:41 - Mário Tokár

Dobrý deň chcem sa spýtať a zároveň poprosiť nebolo by možné použiť lúku medzi bytovkami Berehovská 1522 a T.G. Masaryka urobiť a to tak aby sa tam postavilo detské ihrisko keď že po blízku nie nič okrem detské ihriská tak tiež na ulici Berehovská pri kopci no z dôvodu oplotenia sa tam hoci kto nedostane... Urobte niečo užitočné pre naše deti nech sa majú kde vyšantiť počas leta ďakujem za pochopenie a zároveň odpoveď

09.06.2020 15:10 - Ivan B.

Zdravím. Kedy pokosíte plochy medzi bytovkami pri kopci vedľa kotolne za agromilkom? Nie je vidieť už ani venčiacich psov.... od určitej doby mesto nestíha kosiť.. čím to je?

08.06.2020 09:53 - Paričov

Chcel by som sa spýtať, kedy bude mesto pokosí chodník vedúci z parku do mestskej časti Paričov. V odpovedi z 20.5.2020 bolo uvedené, že v 22. kalendárnom týždni. Už je 24. týždeň a tráva je vysoká vyše hlavu. 99 percent obyvateľov paričova si trávnaté plochy pred domom kosia sami, tak by aspoň ten prístupový chodník mohlo mesto pokosiť.

04.06.2020 10:39 - Miroslav Štefan

Mam otázku na firmy v Trebišove? Ktoré firmy už nie sú a skončili potreboval by som zaujimavosti kedy sa vytvorili a skončili a obrazok k tomu Ďakuem

02.06.2020 17:47 - jozef

Zdravim,
Mal by som otazocku ohladne parkovania v celom meste, ale aby ste nemali vyhovorku tak zacne pekne zo severu, konkretne ulica Ternavska: vychodna cesta 15-20 aut stojacich v protismere, zapadna cesta tak isto 15-20 aut stojacich v protismere, severna cesta asi 15 aut stojacich na chodniku. Hliadky MsP ako aj ORPZ SR pravidelne sa vozia po tejto ulici, ale bezvysledne.Keby MsP pokutovali tie zle stojace auta 10€ pokutou tak by to bolo denne z tejto jednej ulice suma 500.-€ do rozpoctu mesta. Pokracujeme na ulicu Severna kde tak isto 3-7 aut stoji v protismere a nehovoriac o ulici Hodvabnej, kde okrem statia mimo miest na to urcenych a v protismere stoji mozno aj 20-30 aut. Naozaj je to pri sankcii 10.-€ suma mozno aj 1000.-€ za jeden den na jednom sidlisku v Trebisove. Dakujem za odpoved a hlavne o riesenie problemu, to znamena ze nepiste tu odpovede ako nejaku rozpravku, nie ze co MsP robi, a ako to robi, lebo podla mna keby sa s tym nieco robilo vodici aut by sa jednoducho naucili ze za priestupok je sankcia a nebude to ako v kocurkove.
Dakujem , jozef

02.06.2020 10:32 - Peter Soták

DObrý deň, možno touto otázkou stúpnem na otlak tzv. psíckarom - nič proti nim miláčikom, ale vadí mi, že ich majitelia ich niekedy aj vedome vodia do priestorov detských ihrísk a tam si ich miláčikovia vykonanú potrebu a potom sa tam chodia hrať deti. Taktiež by som sa chcel opýtať, ako v tejto dobe, keď sú zavedené hygienické opatrenia vykonávajú zriadzovatelia - mesto - ošetrenie povrchov tých ihrisk. A nemám na mysli len, že poprehadzujú kamenivo pri preliezkach, ale ako vykonajú aj ošetrenie a dezinfekciu povrchov konštrukcii. Ďakujem.
P.S.
Poprosím o serióznu odpoveď nie typu - robíme pravideľné kontroly a údržbu, lebo to nie je pravda, príp. že priestor monitorujú mestskí policajti atď - konkrétne opatrenia.

29.05.2020 08:41 - ja

nejako na moje otazky nereagujete ( huluby osierajuce parapety a balkony , auta; testovanie pedagogov a pedagogiciek pred nastupom do skol ako to bolo urobene v BA ) neviem aky postup mate alebo nemate odpovede , je to hamba vizitka ludi v riadiacich funkciach v nasom meste. v TV je tolko veci ktore stale niesu a ani nebudu dokoncene a velmi dobre vieme vsetci preco alebo si to aspon myslime napr. Skolka na 1 Decembra zacala sa robit pred volbami samozrejm koli hlasom ako inak po volbach a to uz predslo dost casu nic sa nepokracuje vyzera ako z osady, dalej ihriska su stale niektre opaskovane dovod - mesto nema na hygienicke prostriedky - to uz je co za system ? no nic dalej kosenie travy - je to ako keby to kosil roboticky vysavac doma chaoticky beha po izbe a nic nie je poriadne povysavane takze niektore miesta -plochy ani niesu pokosene , a to nehovorim ze moje deti mali uz dvoch kliestov z vysokej travy na ihriskach o kontajnerovych klietkach ani nehovorim cista kravina . Admin tohto webu cenzuruje dost vela textu od ludi, takze po rozhovoroch s ludmi a po kladnom vyjadreni pravnika ohladne spustenia takeho webu, zakladam novy web , kde bude od otazok ludi zijucich v tomto meste az po......proste vsetko co si kto mysli a podobne, samozrejme budete sa moct vyjadrit a vy ale nebudete mat moznost cenzury !!

28.05.2020 15:22 - Cyril Mudrý

Dobrý deň.Chcem reagovať na odpoveď na
môj dotaz,ohľadom vriec na separovaný odpad.S odpoveďou nie som vôbec spokojný.Je formálna,alibistická a neprináša riešenie.Vrecia,ktoré mi nevrátili boli nové,prvykrát požité a neboli pevne uzavreté.A keď ich pracovníci TS pri manipulácii poškodili a nevrátili,logicky by sa mali nahradť novými alebo vzhľadom na pretrvávajúci stav /naposledy 28.5.2020/ uvažovať o zmene systému
zberu sep.odpadu, napr.umiestnením centrálnzch kontajnerov alebo jednotlivých farebne rozlýšených zberných nádob do kažého rodinného domu. S pozdravom.

© 2024 MESTO TREBIŠOV