Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

15.11.2019 16:29 - Dezider Balog

Dobry den, preco mesto neopraví zamok na klietke na odpad, stojisko 24? Zamok je odrezaný a obcania sa prehrabuju v smetiakoch a rozhadzuju ho po chodniku. Nemalo vyznam robit tie klietky ked su otvorene. Poprosim opravit!

13.11.2019 17:38 - adriana mislaiova

Dobry vecer chcela by som sa opytat ci sa neda robit nieco s”chodnikom”co je oproti gymnaziu provizorne urobeny z kameňou.Lebo ked poprsi tak pod nich stečie voda a dnes rano som prechadzala po kamenoch a ked som na nich vstala ta voda višpliechla a cele topanky aj nohavice som mala mokre a špinave od blata.Dakujem

13.11.2019 10:32 - Erik Tipan

Pan Davala asi nepochopil moju pripomienku. Oplotili ste kontajnery na ulici Komenskeho a 1 Decembra. Zamok bol pokazeny a sa nedal otvorit,niekto ho odrezal, dvere su teraz stale otvorene a romsky obcania preberaju odpadky. Poprosim nahradit zamok novym. S pozdravom Tipan

10.11.2019 21:25 - Bozena Novakova

Chcem reagovať na stojisko na odpad decembrová ulica, aj keď budete meniť tisíckrát zámok na kód stále bude pokazený pretože bola som svedkom ako staršia pani z decembrovej bytovky si zabudla doma okuliare aby videla tie mini číslice na zámku tak oslovila okolo idúcu číhajúcu na odpad občianku z tábora a prezradila jej kód ktorý mal ochranit ------- Pýtam sa prečo to nefunguje na cip? Nebude to lacnejšie ako stokrát dávať nove zámky na kódy?Ďakujem za odpoveď.

09.11.2019 18:12 - D. H.

Dobrý deň, zaujímalo by ma kedy budú aj na ulici M. R. Štefanika smer Slovnaft normálne zasvietené lampy po ulici. Buď nesvietia vôbec alebo len pár hodín a zhasnu. Nestalo sa to prvýkrát že neboli zasvietené vôbec. Vopred ďakujem za odpoveď.

09.11.2019 11:46 - Juliana Lúčková

Mám otázku na pána Bogdu: Konečne začala firma robiť prístupovú komunikáciu k parkovisku za Komenského 1682. Kedy začnete robiť to parkovisko? Vo Vašej predchádzajúcej odpovedi ste napísali, že začnete po 39. týždni. Aktuálne končí týždeň 45. Onedlho môžeme čakať mrazy. A ešte jedna otázka: Je v projekte zahrnutý bezbariérový chodník od zadného vchodu bytovky 1682 do projektu? Žiadali sme o to v našej písomnej žiadosti z jari roku 2018. Máme tu totiž invalidných obyvateľov, pre ktorých je zadný vchod jediným možným vchodom, ktorým sa môžu dostať von, vzhľadom na to, aké máme predné vchody, čo iste viete.

08.11.2019 14:45 - R. Hope

Dobrý deň,
Vzhľadom na aktuálny nedostatok vhodných parciel v meste Trebišov na výstavbu nových rodinných domov, nás ako mladú rodinu žijúcu v Trebišove zaujíma, či mesto Trebišov v súčasnej dobe rieši pozemkové úpravy za účelom prípravy nejakého územia vhodného na výstavbu rodinných domov.
Mesto v minulosti rozpredalo pozemky pri štadióne a dodnes na niektorých z nich nestoja rodinné domy. Zároveň tieto “voľné parcely“, podľa nám dostupných informácií, nie sú v súčasnosti na predaj, a mladé rodiny z Trebišova sú doslova nútené, pokiaľ si chcú postaviť rodinný dom hľadať pozemky v okolitých obciach.
Pokiaľ mesto Trebišov v súčasnosti pripravuje nejaké územie, ktoré by bolo určené na výstavbu rodinných domov, chceme sa informovať kde a v akom časovom horizonte bude toto územie pripravené. Dúfame, že mesto Trebišov rieši tento problém výhľadovo s ohľadom na jeho ďalší rozvoj. Pevne veríme, že mesto Trebišov túto situáciu v súčasnosti urgentne rieši (napr. ako obec Hriadky) a na novopripravených pozemkoch s novými rodinnými domami budú behať ešte naše deti, a nie až vnúčatá.
Za Vašu skorú odpoveď vopred ďakujeme.
S pozdravom
R. Hope

08.11.2019 14:42 - Ing.Marián Giba

Oceňujem, ze v meste sa robi udrzba chodnikov,ale nemozem dost dobre pochopit,preco nedoslo k primeranej rekonstrukcii prechodu na ulici Čsl. armády z ulice Kutnohorskej.Ostali tam betonove kocky a prechod sa neriesil ani pre imobilnych,pricom vsade dookola sa to opravilo....
Dakujem

07.11.2019 17:41 - Starsia obyvatelka

Dobry den, prosim vas, kto ma nastarosti chodnik medzi bytovkami Kutnohorska od rybarstva po novobudovane parkovisko? Cely chodnik az po bytovky je samy vytlk. Teraz ked opadava listie a prsi, smyka sa tam a nevidno kde stupneme. Nevravim o tom, ze osvetlenie je sta svatojanska muska. Prosim o odhrabanie listia medzi bytovkami a zaplatanie dier. Dakujem.

06.11.2019 11:38 - Marek pulko

Dobri den ja bisom poprosil zeci planuje mesto trebisov z kanlizaciov na jesennej ulici lebo za kazdim dazdom sa neda po celej ulici prejst.

06.11.2019 11:35 - Marek pulko

Dobri den ja bisom poprosil zeci planuje mesto trebisov z kanlizaciov na jesennej ulici lebo za kazdim dazdom sa neda po celej ulici prejst.

06.11.2019 09:48 - Dana Micišinová

Dobrý deň,píšem už tretí krát.To na MU nie je kompetentný kto by mi odpovedal na otázku,kedy bude urnová stena na našom cintoríne hotová?Mám sa objednať priamo u pána primátora.Alebo mesto nemá dostatok peňazí na betonove odliatky? Ďakujem a dúfam že sa dočkám aj odpovede.

05.11.2019 16:27 - Patrik

Dobry den,chcem sa opytat,či sa už bude konečne riešit parkovanie na ulici Jana Husa 1803/4 pri garažach nakolko sa tu parkuje v katastrofálnych podmienkach na nespevnenom parkovisku kde je vysypaná nejaka drť,alebo už skor blato.Je trošku zvláštne a smutne,že v 21.storočí sa takto parkuje.Ked sa už robia nove stojiska pre kontajnery,tak si myslím,že by boli majitelia aut na tejto ulici vdačnejší za nove parkovisko.Dakujem.

03.11.2019 14:53 - Viktória

Dobrý deň , mňa by zaujímalo či sa v TV bude usporiadávať nejaký detský kútik alebo centrum kam sa dá ist s menšími deťmi aby sme v tomto počasí nemuseli sedieť doma ! Vďaka

03.11.2019 08:53 - Viera Hrivňáková

na stránke mesta v občianskej inzercii by mali byť / vychádzam zo slova občianska / iba inzeráty občanov, v žiadnom prípade nie inzeráty realitných kancelárií. Príklad zo dňa 31.10.2019, kde realitná kancelária Winners reality s.r.o. Ing. Olahová hľadá byt pre "svojich klientov". Administrátor Občianskej inzercie tento inzerát nemal zverejniť, realitka si má platiť inzerciu na realitných stránkach, nie na bezplatnej občianskej inzercii. Realitka skúša, či sa jej to podarí bezplatne, administrátor inzerát zverejnil, hrozí tak, že sa stránka Občianska inzercia zvrhne na bezplatnú stránku pre sporivé ale podnikajúce realitky.

02.11.2019 13:11 - Magdaléna Siládiová

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako mesto plánuje riešiť problém psích zápasov v miestnej osade. Tento problém tu už je niekoľko rokov a nevidím ani jeden krok, ktorý by mesto urobilo na jeho vyriešenie aj napriek tomu že je medializovaný na sociálnych sieťach a upozorňuje na neho aj Sloboda zvierat. Od 1.9.2018 platí novela veterinárneho zákona, ktorá uznáva, že zviera nie je vec. Prečo pred týmto zákonom mesto zatvára oči?

31.10.2019 12:25 - Erik Tipan

Kedy bude opravený zamok na kosoch na ulici 1 Decembra a Komenskeho ? Poprosim odpoved!!

30.10.2019 08:21 - K.J.

Podnety by mala dávať predovšetkým mestská polícia - vodiči, ktorí jazdia celé dni po Trebišove.
- K večeru po Kalinčiakovej ulici neprejde širšie auto ani chodci po chodníkoch, nakoľko osobné autá parkujú po oboch stranách /na chodníkoch/ a cesta je prakticky neprejazdná. Návrh: Parkovanie len po 1 strane ulice.
- Ďakujeme za odstránenie krov z križovatky Na Kalinčiakovej ulici.
- Ešte by bolo potrebné orezať asi 20m úsek krov na ul Kalinčiakovej /smer Dubčekova/, ktoré zužujú cestu o cca 1m a 2 autá jazdiace oproti sebe majú problém pri strete.
Ďakujem za riešenie problémov, prajem pekný deň!

29.10.2019 21:51 - Manžel

Slečny,mamičky,dámy.V týchto dňoch menia vodomery z OSBD tak dávajte si pozor keď ste samé doma lebo môže Vás dotyčný zamestnanec obťažovať,obchytkávať a mať sexuálne náražky ako na moju ženu mal.Zatial menovať nebudem ale je starší a pri sebe postava

28.10.2019 16:43 - Dana Micišinová

Dobrý deň,mohli by ste mi prosím odpovedať na moju minulu otázku,kedy bude v Trebišove stáť urnová stena?Alebo na odpoveď potrebujete zasadanie.To dokážu mať hocijaké obce ale naše mesto nie....Dúfaž že kým budem žiť sa dočkám aj odpovede.Ďakujem

21.10.2019 14:27 - Dana Micišinová

Dobrý deň,rada by som sa dozvedela, kedy bude u nás v meste konečne dokončená urnová stena,nakoľko mi odpoveď nevedia poskytnúť ani v kancelárii cintorína.Na tu stenu čakáme niekoľko rokou,to je taký problém?

18.10.2019 17:24 - M.S.

Dobrý večer, Chcem sa opýtať, prečo 18.10.2019 nebol kontajner na Zvonárskej ulici v Milhostove. Jesenné upratovanie je do 21.10.2019, alebo nie?

Ďakujem za odpoveď

15.10.2019 08:57 - Michaela Onisikova

Dobrý deň chcem sa opýtať na koho sa máme obrátiť alebo ako ďalej postupovať pri zanedbanom susednom pozemku, ktorý je súkromným majetkom, ale nie je obývaný. Nakoľko už niekoľko rokov nebol pokosený ani vyčistený stal sa takisto miestom pre čierne skládky.Tento stav trvá už príliš dlho a je nutné ho riešiť. Písali sme už aj na odkaz pre starostu, ale problém nebol z nášho pohľadu dostatočne vyriešený a situácia po pár týždňoch je tá istá.. vopred ďakujem za odpoveď

11.10.2019 20:03 - Eva Dudašova

Pekný deň.Jedina otázka,kedy a či vôbec niekedy máte v pláne opraviť chodníky na Cukrovarskej ulici..sú v katastrofálnom stave

11.10.2019 10:30 - Obyvatelia sídliska T.G.M

Dobrý deň. V letných mesiacoch bol na dvore sídliska T.G.Masaryka kosením TS poškodený poklop na kanále, je zasunutý dovnútra, je to rozpadnuté. Je to prikryté zatiaľ betónovou kockou, ale nie je to opravené aj keď na to čakáme už druhý mesiac. Betónova kocka je pohyblivá, skáču po nej deti, pár ľudí v podnapitom stave sa už tento provizórny poklop pokúšalo odniesť preč. Ani po urgenciách a telefonátoch na TS sa nevieme dopátrať odpovede, kedy to bude opravené. Je to dosť nebezpečné, ak tam niekto tú kocku odstráni a spadne.

09.10.2019 21:50 - 123

Zdravím chcel som sa len spýtať či by mesto nemohlo postaviť nočný klub tzv. diskotekový ?

09.10.2019 16:15 - Jan Maly

Dobry den chcem sa opytat na strom pred vchodom do bytovky na ulici Skultetyho 1921/6. Strom je uz dole pri zemi prehnity bolo by dobre to preverit ci ho netreba spilit aby sa nieco nestalo
Dakujem

06.10.2019 16:06 - ANNA.K

prosim o vycistenie kanalizačnych otvorov na ulici Krátka a Palárikova na zakrutách okolo tzv.parčika, vobec neodteká dažďová voda,nedá sa vobec prejst po ceste na chodník. ´dakujem.

29.09.2019 19:07 - Martin Doval

Dobrý deň, chcem sa spýtať, že aká je priemerná návštevnosť mesta Trebišov trebárs za roky 2017 a 2018 čo sa týka domácich návštevníkov a cudzokrajných ?

Ďakujem za odpoveď

28.09.2019 20:58 - Lucia

Dobry den. Chcem sa informovat ohladom oprav chodnikov v meste. Je sucastou planov oprava aj prijazdovych chodnikov k bytovkam konkr.Kutnohorska 2113/5? Katastofalny stav. Dakujem za odpoved

© 2024 MESTO TREBIŠOV