Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

25.06.2015 12:25 - Simona Fečková

Dobrý deň, minule som sa Vás oslovila otázkou či sa tu niekde v Trebišove scanuje, neviem odkiaľ ma poznáte a je mi to srdečne jedno, keďže ste ma oslovili slečna Fečková, ja by som len chcela povedať to aby mi nikto z Vás čo ste na mestskom úrade netykali a to sa obzvlášť týka toho retardovaného pošuka akého si Matúša mladého 25 ročného,ktorého ani priezvisko nepoznám a ktorého ste tam vy dosadili ako nejakého dočasného správcu či čo je za frasa tam neviem. Pokiaľ sa aj jemu dostávajú tieto otázky od občanov a prezerá si ich, tak mu teraz verejne otvorene poviem, že si nepamätám ani čas ani hodinu kedy sme si mi osobne potykali. Vy mi budete pekne krásne vykať, či sa Vám to páči alebo nie, pokiaľ Vám niečo hovorí slovo slušnosť. Chcela som sa s Vami osobne porozprávať a povedať Vám to do očí, ale nemala som tú príležitosť, keďže Vám bol ustavične v pätách ten okuliarnatý pako z mestského úradu, či z kade je neviem, ale určite z mestského, keď som uvidela ten otrasný výraz jeho ksichtu, ktorými sa dokážete tváriť aj vy všetci čo ste tam, aby ste urobili na každého dojem. No na mňa ho nerobíte ani prinajmenšom.

25.06.2015 09:39 - Jozef 189

Dobry den,
už druhykrat mi zberači plastoveho odpadu zobrali aj zberne vrecia - nech mi ich vratia.

24.06.2015 14:35 - simko

dobry den
chcem sa spytat,ake doklady a kedy treba predlozit/a na ktore oddelenie/ak chcem uplatnit zlavu z poplatku za komunalny odpad na tento rok/ na studenta denneho studia,pocas prac.tyzdna nebude doma...,ak studium zacina septembrom ci sa bude zlava tykat este toho roku alebo az buduci,resp.ak uz poplatok zaplatim,ci vraciate alikvotnu cast spat,poprosim konkretne odpovede,dakujem

22.06.2015 09:23 - Ing. J. Čonka

Dobrý deň!

Neviem, ktorá firma rekonštruuje Dom smútku, ale dôrazne upozornite stavbyvedúceho, alebo majiteľa firmy, že ak ešte raz nájdeme ukotvené šalovacie dosky “budúceho plota”, alebo čo tam idú stavať, k nášmu pomníku, tak z toho vyvodíme patričné dôsledky.
Ak je potrebné foto, máme ho k dispozícii.

21.06.2015 19:47 - nespokojný občan Radovan na okraji mesta

Dobrý deň. Len by som sa rád opýtal, kedy začne niekto sa zaoberať aj s okrajom mesta, ide konkretne o ulicu Pribinovú - Varichovskú, chodia tam veľké - tažké vozidla, cesty sú zničené, nikto to nerieší, lebo to nie je na očiach kompetentných.A na chodníky ani netreba komentár, to sa už nedá ani nazvať chodníkmi.Bude niekto tie ulice riešiť, opravy ciest, chodníkov, následne obmedziť dopravu tažkých - hlučných vozidiel?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Ulica Pribinova je štátnou cestou III. triedy a nespravuje ju mesto Trebišov, ale Správa ciest KSK Košice. Váš podnet na opravu komunikácie bude posunutý príslušnému správcovi. Čo sa týka obmedzenia nákladných vozidiel, je potrebné povedať, že na túto komunikáciu je naviazaná aj časť priemyselnej zóny, ktorá nemá iné komunikačné prepojenie. Presmerovanie nákladných vozidiel po iných miestnych komunikáciách do tejto lokality v súčasnosti nie je možné. Žiadosť na opravu chodníkov bude posunutá príslušnému správcovi miestnych komunikácií - Technickým službám mesta Trebišov.

Ing. Iveta Verešová
odd. výstavby a majetku

20.06.2015 23:13 - FS

a ďalej si vyprosím to, aby akýkoľvek organizátori daných podujatí tu v Trebišove v čase večerných a nočných hodín dávali nahlas hudbu, že to počuť až na konci Trebišova aj na Paričove, ruší sa tým nočný kľud a spánok. Ak to máte vo svojej kompetencií tak sa ČIŇTE!

19.06.2015 11:13 - FS

Dobrý deň! Dokedy sa ešte bude šaškovať na tých vykopávkach pri zrúcanine hradu Parič? Namiesto toho, aby ste sa starali o to, ako treba chodníky v meste opraviť vrátane chodníka pred nemocnicou, robíte vždy všetko opačne.

17.06.2015 22:38 - ingrida

no uz by som rada dostala kladnu odpoved na otazku tikajucu sa detského ihriska na ulici komenskeho 2211/25 deti tu nić nemaju ani piesok ani prelizky ci hombikalky prosim vas o napravu to sidlosko je plne deti ktore sa nemaju kde hrat dakujem

16.06.2015 15:36 - Slavka

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či je potrebná písomná žiadosť na odstránenie preliezky pred bytovým domom č.219/1 na ul.Ľ.Podjavorinskej, ktorá je využívaná len rómami, ktorí robia hluk a čakajú na obyvateľov priľahlých bytoviek, ktorých obťažujú. Zároveň by som požiadala o osadenie lavičky pred uvedený bytový dom. Tá stará bola nefunkčná, životu nebezpečná a odstránená.
Ďakujem pekne.

16.06.2015 15:35 - Anna Bumberova

Kedy a kto pokosí trávu uprostred sídliska SEVER.Je to síce súkromný majetok,ale pre kvitnúce trávy trpia alergici,ktorí tu žijú.Tráva je aj meter vysoká.Vykosené sú iba miesta kde parkujú auta.

16.06.2015 15:22 - Slavka

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, kde na stránke mesta nájdem, či som zaplatila daň za smetie.
Ďakujem

13.06.2015 23:03 - Jolana Preskocilova

Prosím kedy boli uverejnené fotografie z folklorných vystúpení a hostiteľa súboru Paričovčan?

13.06.2015 22:00 - Marek

Dobry den rad by som sa spytal na hluk na ulici csl. Armady v "stske" Vcera hlucna hudba hrala do 3tej rano a dnes to pomracuje zas... A to nehovorim o hluku co sposobuje mladez na ulici... Co to ma znamenat? Dakujem

12.06.2015 22:04 - Farkasova

Asi ste dobre nepochopili o co nam ide.
Minule ste len napisali ze v kluboch-dennom centre sa poskytuje sociálne poradenstvo a zabezpečuje záujmová činnosť a je 6 denných centier.

Chceme aby boli DC na boku vypisane stale na stránke podla klubov.Aby sme tam po kluboch mohli davat nase aktivity, kurzy,aj ako naprilad den otvorenych dveru v centre,nase fotky, vylety,cas prevadzky a otvorenie,mobil na veducu,jej email,mozno si casom zalozime aj stranku ako klub,tak aby to tam bolo stale.
Nechceme to hladat dozadu 10stran cely rok len v odpovediach.

12.06.2015 08:59 - Marcela Bindasová

Chcem sa poďakovať za rýchle vybavenie mojej žiadosti o úpravu stromov tamarišky na ul. B.Nemcovej 2349/2. Ďakujem.

12.06.2015 08:03 - viera hrivňáková

Prosím o informáciu: na ulici Komenského 2108 od včerajška t.j. 11.6.2015 netečie voda, najprv nešla studená, potom už ani teplá voda. Dnes ráno voda stále netečie, o cisterne s pitnou vodou ani chýru, nie sme informovaní ani výveskou na dverách bytovky, čo a ako sa rieši. Prosím zverejnite informáciu o čase, kedy bola porucha hlásená a kedy zabezpečená pitná voda. ďakujem.

11.06.2015 10:18 - Bahúl I.

Chcem sa spýtať či mestská polícia nebude mať počas prázdnin 24 hod smeny..mládež vysedáva v nočných hodinách na detských pieskoviskách či preliezkach medzi bytovkami,sú hluční,púšťajú nahlas mobily,popíjajú, ostáva po nich neporiadok,z nudy občas poškodia zaparkované autá,posprejujú garáže,vhody bytoviek,vykonávajú potrebu kde sa im zachce.....vdaka za odpoved.

10.06.2015 20:54 - simonka

Asi pred mesiacom na ulici berehovskej prasklo vodovodne potrubie.a vtedy sa peniaze na cisternu pre obcanou nasli!!!ja vam nevravim ze tu vodu chceme zadarmo urcite ludia na novom majeri by sa poskladali a zaplatili cisternu.staci len aby mesto chcelo.a vsetko sa da.aj na novom majeri su ludia deti ktori potrebuju pit.varit.a ta vasa "studna" videli ste aka voda je v nej ako zapacha po dvoch dni je z vody zaburina.ludia maju platit dan,za smetie.ale ak oni nieco potrebuju tak pre mesto je to nakladne!!!dufam ze to mesto zverejni

08.06.2015 16:39 - Navstevnicka

Prosim odpovede na predchadzajuce otazky zaslat na hrustickahuzevnata@centrum.sk, omylom som doplnila bodku :)
Dakujem

08.06.2015 12:25 - JBP

Chcela by som upozorniť kompetentných, aj v mene všetkých psíčkarov,že na sídlisku Berehovská 2215- pri kopci kde je aj detské ihrisko,už vyše pol roka je rozbitý koš na psie konkrementy a bez vrchného poklopu.Nakoľko teraz nastali horúčavy, tak by bolo vhodné aj z hyg. dovodov to vymenit.Myslím si,že platíme poplatky a už by to mohlo byť dávno vymenené a nečakať a upozornenie,veď ľudia ktorí to vyprázdňujú tak to musia aj vidieť,že z toho všetko vypadáva.Ďakujem za kladné vybavenie

06.06.2015 06:00 - Lucia

Dobry den je pekne ze v meste mame uz aj lavicky na sedenie a chapem ze chcete aby boli aj osvetlene ale aky ucel maju splnat ked su rovno pod lampou ked na lampu sadaju vtaciky a pekne kadia na lavicky.. jedna sa o lavicky napr.. pri polskej mesiarkni.. a aj inde v meste

05.06.2015 20:19 - Simona Playová

Zdravím!
Môžem vedieť čo má znamenať to, čo urobil v utorok maximálne trapný a arogantný Davala 2.6.2015, v mestskom parku pri bývalej športovej hale kde ustanovil zasraného sopliaka, ktorý nielenže tak vyzerá a správa sa ale aj robí a koná tak ako keby nikdy v živote lopatu a motyku v ruke nemal a napracoval za dočasného vedúceho resp. správcu mestského parku? To si robíte srandu? Či robíte hanbu trebišovskému národu? Bola by som nielen ja ale aj ostatní, ktorí sme ho už mali možnosť zažiť, veľmi potešení keby ste ho odtiaľ dali resp. presunuli preč niekam na iné miesto, ktoré mu bude prislúchať lepšie než dočasný správca mestského parku. Nielenže som s týmto debilkom nespokojná aj ja, ale je s ním nespokojná aj väčšina. Toto má byť správca, ktorý tu ide preháňať ľudí ako psy, promenádovať sa vyobliekaný po parku so slnečnými okuliarmi tvariac sa ako veľký frajer, zakladať ruky v bok a hovno niečo urobiť pre tento park svojou vlastnou fyzickou aktivitou ako to robieval náš vtedajší drahý pán Ivan Moriak? To viem aj ja aj ostatní nielen on! Ivan bol narozdiel od neho človek, ktorý naozaj stál zato, "aktivačkári" netrpeli takou dezorganizáciou, o akej sa sprosto vyjadrovalo (ako keby "aktivačkári" boli nejakí otroci) a písalo v internetovm článku na stránke Trebisovnahlas.sk, každý si ho vážil, veľmi dobre sa s ním vychádzalo, ako o vedúcom sa to dalo o ňom naozaj povedať, lebo to bola práca pre neho ako stvorená a aj napriek tomu, že zastával post správcu mestského parku, chodil po parku angažujúc sa pri zbieraní odpadu čo som žasla, keď som ho stretávala v parku a nenechával to len na svojich "aktivačkárov", keď sa išlo niečo robiť v parku, nejaká akcia, nikdy tam nechýbal on a jeho pomocná pracovná aktivita. Touto cestou Vás chcem požiadať o to, že keď už pravdepodobne nebude možné (možno áno možno nie, človek nikdy nevie) to aby sa do parku opäť ako správca vrátil Ivan Moriak alebo dokonca aby sa správcom mohol stať ďalší zaujímavý človek aj keď podľa môjho vkusu sa robí trochu frajerom- Milan Šima, ktorého Vaše drbnuté prevelebnosti, ráčili vyhodiť, aby ste ako som už povedala preradili do týždňa preč toho sopliaka , ktorý sa pri prvom stretnutí nedokázal a nevedel ani len predstaviť normálne ako slušný človek, nie ako v ten utorok sprosto-povýšenicky-"bohovsky" nadradene-arogantne a primitívne to urobil Davala otázkou " A vy viete kto ja som?!" A Vy pán Davala Vy viete kto JA som? To by ste si mohli odpustiť takéto správanie, to že "aktivačkári" poberajú ALMUŽNU, nie plat (pretože to sa ani o plate nedá povedať žeby to bol plat dôstojný pre pre pracujúceho človeka), ktorý žiaľ nanešťastie neprevyšuje a zároveň nedosahuje ten Váš a to, že ste na mestskom úrade neznamená, že ste niečo viac baviaci sa na"malého boha" ako to robieva poväčšina z ľudí, keď sa dostane na nejakú pozíciu, ste obyčajná nula, ktorá skôr či neskôr z mestského úradu poletí ako MIG-29, keď dôjde na lámanie chleba a potom ani Vám, ani Čižmárovi, ani nikomu inému nepomôžu hlasy z cigánskeho tábora ani hlasy z domova dôchodcov, ktoré ešte aj Kolesár označil ako kupovanie hlasov a manipulácia voličského názoru. S pozdravom S.P.

04.06.2015 15:41 - SLAVKA/JJ

Príspevok SLAVKA tykajúci sa parkovania na trávnatej ploche pri b.j. 2119/1 na ul.Ľ.Podjavorinskej sa skôr týka možnosti vytvorenia parkovacej plochy nakoľko uvedená komunikácia je uzatvorená kamennými kvetináčmi a parkovanie je obmedzené aj vynúteným stálym prístupom do výmenníka tepla. Uvedené parkovisko by bolo možné vytvoriť v súčasnom období a to využitím asfaltovej drte získanej na štátnej ceste TV-Veľaty.

04.06.2015 13:47 - jančo241

Ďakujem p. Brinček za vyčerpávajúcu odpoveď. inú som ani nečakal.Tak teda, 38.2.2015 o 18,30 pri bývalej pekárni, dopravná nehoda, dlhodobo očakávaná Kolesár fontána,14.4.2015 ukradnutý bicykel Kik, atď viď nehody riešené ŠP.
Prosím len nie výpadok prúdu. Ste na smiech. A nie právnické typu MsP rieśi ... v súlade so zákonom. Kamerový systém je režimové pracovisko a má pracoivať tak, aby odhaľoval priestupky a tr. činy v meste, má byť nápomocné PZ SR a nie byť iba na parádu. Má pracovať v každom režime /noc, deň, výpadok prúdu atď. Nebol lacný tak nech sa svojou prácou splatí pre občanov mesta. P. NMsP si 2 volebné obdobie a systém stále pracuje poruchovo. Dokedy budú odstránené nedostatky? Kto je zodpovedný za prevádzku kamerového systému ? Ďakujem. Príjemný deň.

04.06.2015 11:47 - Ing.Vnek Stanislav

Chcem sa touto cestou poďakovať vedeniu mesta, že vypočulo žiadosť motoristov o nastriekanie parkovacích čiar na ul.Ľ.Podjavorinskej pri BD 2108. V súčasnosti sú už čiary nastriekané a verím, že to výrazne
uľahčí parkovanie najmä menej zdatným vodičom.

Ďakujeme !

02.06.2015 12:08 - Dagmar hadbávna

Chcela by som poprosiť kompetentných alebo mestskú políciu, aby sa upravilo parkovanie na Budovateľskej ulici,to nie je cesta , ale autocvičisko.Stojí sa aj v proti smere a pritom má každý dvor,problém majú hasiči i iné väčšie autá pri prejazde a nemôžeme ísť domov ani vedľajšou ulicou,lebo je jednosmerná.dalo by sa majiteľov áut na to upozorniť alebo pokutovať?Dakujem

01.06.2015 21:56 - jančo

Prečo nebolo odpovedané na otázku, prečo nie je funkčný kamerový systém, keď treba. Prečo nie je potrestaný zodpovedný funkcionár. Máme tento problém medializovať ?

01.06.2015 21:50 - jančo

Som sklamaný, že som nedostal odpoveď na otázku " Prečo nejde kamerový systém v Trebišove tak ako má." Stále keď sa stane priestupok, alebo trestný čin. Ho nemôžeme využívať. Viď bývalý primátor a fontána, krádeže bicyklov atď. Nejde to už 2 volebné obdobie a zodpovedný človek N MsP p. Brinček stále nie je odvolaný a neurobí nápravu. Je to na smiech. Ten človek ten kamerový systém nedorieši ani za 2 volebné obdobie, nuž čo tam ešte hľadá ? Zamyslia sa už zodpovední nad týmto funkcionárom ? Dostanem na túto otázku aj oficiálnu odpoveď ? Myslím, keď sa bude uvedený problém medializovať, tak sa niečoho dočkáme.

01.06.2015 14:39 - Radovan Jílek

Dobrý deň,chcem sa opýtať prečo nie sú na mestskej stránke zverejnení neplatiči? Aký je celkový dlh neplatičov voči Mestu Trebišov? Ďakujem.

01.06.2015 12:57 - Simona Playová

Zdravím!
Dokedy mienite ešte posielať do parku tých dvoch retardovaných poskokov, ktorí akože majú byť dočasnými náhradami za bývalého správcu parku? Ocenila by som keby ste aj na moju otázku odpovedali, ale odpovedali verejne v tejto sekcii Otázky a odpovede. Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV