Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

26.08.2013 09:29 - Andrea Čeľovská

Dobrý deň.
Rada by som vedela, kto má v kompetencii rozhodovanie o opravách cestných komunikácií v našom meste. Jedná sa o opravu výtlku na ulici Pribinova, ktorá nám vo veľkej miere znepríjemňuje život.
Ak by to bolo čo len trochu možné, bola by som rada, ak by sa ten výtlk konečne po šiestich rokoch opravil.
Ďakujem

22.08.2013 22:09 - Slávka K.

Dobrý deň. Bývam na ulici Ternavskej na Severe, kde máme postavené nové ihrisko. Ihrisko, ktoré je určené pre deti však vo večerných hodinách slúži pre starších v pubertálnom veku, ktorí sa tu stretávajú a sú dosť hluční. Už niekoľkokrát som ich vyzvala, aby boli trochu tichšie a boli ohľaduplní, kedže máme deti. Kedže bolo 21.30 dostala som od nich odpoveď, že nieje 22.OO a teda nieje nočný kľud. Taktiež používajú niektoré časti ihriska, konkrétne kruh na vozenie, ktorý je určený deťom do 12 rokov a vozia sa na ňom viacerí, aj keď ich váha a roky nespĺňajú podmienky na vozenie /majú kruh na srandu/. Nebolo by možné, aby mestská polícia robila obhliadku okolo tohto ihriska medzi 21.15-22.OO? Ako je možné postupovať v tomto prípade? Čo môžem urobiť, ak nerešpektujú upozornenia, že sú hluční?

21.08.2013 09:59 - Andrea Poláková

Rada by som reagovala na dotaz p. Ivana...ohľadom kaviarne Deja-vu. Bývam oproti kaviarni a ako matka školopovinnej dcéry som rada, že si my rodičia aj naše deti máme kde v kľude posedieť, naše deti sa majú kde zahrať. Doteraz som nepostrehla aby bol po 22tej hodine rušený nočný kľud. Je to slušný podnik, nepotulujú sa tu žiadny opilci ako spomína p.Ivan nižšie a takisto nepočúvame žiadne oplzlosti. Bohužiaľ ľudská závisť nepozná hranice. A pokiaľ viem, tí čo sa sťažujú sami navštevujú tento podnik. Nesúhlasím - a určite nie som sama, aby boli voči kaviarni Deja-vu vykonané nejaké postihy. Mesto Trebišov má konečne jeden slušný, pekný, čistý podnik pre rodičov, deti...tak nám ho snáď nezrušíte!!!

19.08.2013 20:40 - P.Gočik

Kto kontroluje firmu Eurovia s opravami výtlkov, pretože oprava ulice Slovenská trvá už druhý týždeň, ale od štvrtku,kedy zaplátali štvrtinu ulice, ďalej sa nič nedeje. Vyfrézované a pripravené na zaliatie sú jamy od križovatky Komenského-Záborského až po Slovenskú do 3/4. Myslím si , že v zmluve by mali byť aj sankčné poplatky za oneskorené práce

18.08.2013 11:58 - Igor Kompiš

Dobrý deň chcem sa opýtať ako chce mesto riešiť vynášanie smetí zo smetných košov rómami a následné ich rozhadzovanie po zemi na ulici SNP (nove bytovky) naposledy bola odnesená odtiaľto plná vlečka odpadu! Tu sa hrajú naše deti v tomto odpade. ďakujem

13.08.2013 12:28 - Voľansky Peter

Dobrý deň. Chcel by som mesto alebo mestskú políciu poprosiť či by vo večerných hodinách mohli robiť obhliadku na ul. Tržnej pri bytovke 1575 (pri tržnici), pretože už obyvatelia tejto bytovky nevládzu v kuse vyvolávať na políciu alebo vykrikovať na miestnych občanov (z bytovky 1645 ul. zimná) ktorý sa tam schádzajú robia hluk a skáču po plechových stolov na tržnici.

12.08.2013 22:10 - J. Čonka

Dobrý deň! Je fakt, že v lete sú autobusy MHD v Trebišove oveľa prázdnejšie ako v zime. Jednou z príčin je aj fakt, že SAD MI vyradila staršie Karosy, ktoré mali aspoň ventilátor a záclonky, a zaviedla akože "nové" zelené autobusy (zakúpené zo zahraničia ako už používané), ktoré nemajú ani ventilátor, ani záclonky a cesta nimi je v týchto horúčavách hotové peklo (čistá sauna). Je potrebné si to v týchto horúčavách vyskúšať. Kto neskúsil, nevie o čom hovorím. Možno je to podnet pre SAD MI, ale keďže prevádzku MHD financuje mesto, bolo by asi vhodnejšie, ak by SAD MI oslovil niekto kompetentný z mesta a požiadal o preskúmanie, či by sa do týchto autobusov nedali namontovať aspoň záclonky, ktoré by zmiernili to „komfortné" letné cestovanie. Zakúpiť takéto autobusy nebol zo strany SAD MI práve najšťastnejší ťah a tí, ktorí ich predali, vedeli prečo tak urobili.

12.08.2013 13:04 - Monika Kandová

Dobrý deň.
Chcela by som vedieť,kedy by mohol byť opravený výtlk na ul Kutnohorská oproti bloku 2219/6.Siaha už cez celú ulicu.Je to už dosť nebezpečné.

04.08.2013 13:49 - Vištuková

Dobrý deň,chcela by som vedieť,prečo na sídlisku juh nové paneláky,nemaju v okolí vchodu lavičky,rodičia tak pred svojími vchodmi musia postávať,kým sa deti hraju.Ešte som sa s takým stavom nikde nestretla,mesto by mohla brať ohľad na to že je tu dosť vysoké nájomné ale okolie je v hroznom stave.dakujem za odpoveď.

Odpoveď

Prípadný záujem o umiestnenie lavičiek pred vchodom do bytového domu vyjadrite žiadosťou u správcu bytového domu podporenú súhlasom väčšiny obyvateľov vchodu. V niektorých lokalitách totiž obyvatelia jednotlivých bytových domov žiadali odstránenie lavičiek spred vchodov, lebo im tam vysedávali neprispôsobiví občania a vo večerných hodinách hlučná mládež.

Mesto vybudovalo aj na sídlisku JUH nové detské ihrisko s novými lavičkami a bude upravovať aj široké okolie sídliska, konkrétne sa bude pokračovať v likvidácii skládky stavebného materiálu založenej bývalými vedeniami mesta.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

31.07.2013 23:43 - ANDREA

Doteraz som sa stále pýtala prečo tu nieje žiadne detské ihrisko, ale kedže sa to ako vidim meni a ihriska sa stavaju jedna radost deti a mamičky sa už nevedia dočkat a aj ked nieje dokončene ihrisko npr na Cintorínskej ulici už je tam kopec mámičiek s detičkami takže aj ked neviem komu kompetentnému mám podakovat tak aspon takto chcem vyjadrit spokojnost za naše deti,,,,a sami iste uznáte že take niečo tu už velmi chýbalo,

31.07.2013 23:28 - Simona kovacova

Chcela by som sa opytat ci bude v najblizsej dobe uzavrete kupalisko???

Odpoveď

Prevadzka letneho kupaliska bude do 31.8.2013.Kryta plavaren nebude v prevadzke.

M.Davala
TS Trebisov

30.07.2013 20:38 - J. Čonka

1. Čo za firma opravuje výtlky na cestách v Trebišove? Po svojej práci necháva bordel na ceste: zvyškový asfalt a kamene. Upratať neporiadok po vykonanej práci je pre jej pracovníkov asi neznámy pojem. Ak sú tak kvalitne opravené aj výtlky, ako uprataný zvyšný materiál, tak ďakujem pekne
2. Neviem čo za experta montoval reproduktory mestského rozhlasu na paričovskom moste,ale jeden reproduktor je nasmerovaný na juh v smere toku Trnávky, teda do poľa. Nemá to chybu, skutočne!

Odpoveď

Výtlky opravuje firma EUROVIA SK, a.s. http://www.trebisov.sk/verejne-obstaravanie/informacie-o-vysledkoch-vyhodnotenia-ponuk/15748.

Firma bola upozornená na dodržiavanie čistoty na verejných komunikáciach.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

---------------------

Dobrý deň pán Čonka,

Mesto Trebišov nemá mestský rozhlas. Reproduktory varovného systému plnia funkciu informačnú v prípade živelnej pohromy- konkrétne na hrádzi sú tak umiestnené preto, aby v prípade vzdutia vodnej hladiny informovali obyvateľov na pozemkoch susediacich s hrádzou o možnom nebezpečí. Na prvú otázku Vám odpovie oddelenie výstavby a majetku.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

30.07.2013 18:22 - Michal Jankopál

Touto cestou sa chcem poďakovať príslušníkom mestskej polície p. Chromému a p. Kolesárovi za ich veľmi ochotný a nápomocný prístup k môjmu synovi, keď sa mu snažili pomôcť riešiť problém krádeže jeho odcudzených vecí.

30.07.2013 18:17 - Repovský

Dobrý deň,
prosím o zjednanie nápravy na pouličnom osvetlení na ul. SNP pred bytovým domom 2501 v mieste križovatky pri odbočke ku novým bytovým domom a k pivárni. Tri lampy v rade za sebou dlhodobo nesvietia a podotýkam že sa jedna o frekventované miesto aut ako aj osôb hlavne v piatok a v sobotu večer keď sa tade pohybuje mládež ako aj obyvatelia domov a bytov.
Ďakujem.

Odpoveď

Ďakujeme za nahlasenie poruchy, závadu odstraníme co v najkratšom čase.

Davala
TS Trebisov

30.07.2013 18:17 - Repovský

Dobrý deň,
prosím o zjednanie nápravy na pouličnom osvetlení na ul. SNP pred bytovým domom 2501 v mieste križovatky pri odbočke ku novým bytovým domom a k pivárni. Tri lampy v rade za sebou dlhodobo nesvietia a podotýkam že sa jedna o frekventované miesto aut ako aj osôb hlavne v piatok a v sobotu večer keď sa tade pohybuje mládež ako aj obyvatelia domov a bytov.
Ďakujem.

30.07.2013 15:27 - Viera Mala

Dobry den, chcela by som sa opytat (a nerada by som bola povazovana za neustale nespokojnu???), ci budu detske ihriska ohradene, ako tomu je po okolitych mestach, aby boli skutocne len pre deti (aby na tie ihriska nechodili rozne zvieratka za kdeakymi ucelmi...) - ak nahodou nebudu, mohla by som potom vediet dovod, preco nebudu?
Dakujem,
Mala

Odpoveď

Detské ihriska zatiaľ nebudú ohradené. Pohyb psov v okolí detských ihrísk bude kontrolovaný vo zvýšenej miere a bude sa dbať na dodržiavanie VZN č. 128/2013 o podmienkach držania psov, v tomto prípade hlavne článku 5 (VZN č. 128/2013 o podmienkach držania psov). Pre túlavé mačky nie sú žiadnou prekážkou ani vysoké ploty.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

30.07.2013 12:18 - Lenka Kasmanová

Ako dlho sa budeme pozerať na nedokončené parkovisko a rozostavané detské ihrisko na sídlisku Sever?

Odpoveď

Stavebná firma, ktorá realizuje výstavbu parkovísk na sídlisku SEVER má problémy s dodržaním termínu zhotovenia stavby. Mesto Trebišov je s firmou v neustálom jednaní. Pri vypovedaní zmluvy by nasledovalo nové výberové konanie na zhotoviteľa a termíny by sa natiahli o ďalšie mesiace. Podľa prísľubov konateľa stavebnej firmy budú nové parkoviská na sídlisku SEVER hotové do 10.8.2013.

Detské ihrisko na sídlisku SEVER sa začalo stavať 23.7.2013, výkop bol realizovaný 18.7.2013. Ihrisko je k dnešnému dňu (30.7.2013) takmer ukončené, do 2.8.2013 bude ukončené úplne.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

28.07.2013 21:34 - F. Ujhelyi

Dobrý deň.Chcem sa poďakovať kompetentným,že po dlhšom čase sa rozšírili parkovacie miesta v Trebišove, ktoré boli už tak potrebné.Nebolo by dobré na novovybudovaných parkovacích miestach /mám na mysli sídlisko Sever/ označiť parkovacie miesta čiarami?Podľa mňa by sa tým zefektívnilo parkovanie.
A napadla ma ešte jedna myšlienka,no bude možno nereálna.Navrhujem,aby bolo pridelené 1 parkovacie miesto na 1 byt.

27.07.2013 20:35 - eva petrikova

chcem sa opytat preco nikto neriesi bar de ja vu..v neskorych vecernych hodinach vrtaju a robia stavebne prace podotykam ze vrtaju po 23 hodine..neustale kazdy vecer je tam nehorazny hluk s terasy od konzumentov..byvam na berehovskej ulici a neda sa to vo vecernych hodinach vydrzat ludia tu maju male deti ktore nemozu spat...alebo pan ktory prevadzkuje tuto kaviaren ma nejake privilegia ktore mu to dovoluju??dakujem za odpoved...

26.07.2013 06:38 - Ferjova

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať prečo sa na sídlisku SEVER na Ternavskej ulici zlikvidovali niekoľko pieskoviska a preliezky?
Mamički si tam sadali a davali pozor na deti.Teraz sa nam tam zmenšili priestory pre najmenších a mamičky si nemaju kde sadnuť.Bude tam nové ihrisko ako bolo sľubované?.Ďakujem Vám za odpoveď.

Odpoveď

Na sídlisku SEVER práve prebieha výstavba nového detského ihriska za bytovým domom č. 2275 na Hodvábnej ulici. Pieskoviská neboli zrušené všetky. Z 33 pieskovísk v celom meste bolo vytypovaných 14, ktoré budú pravidelne udržiavané. Nie je únosné, aby v niektorých lokalitách bolo 8 pieskovísk pohromade a ani jedno nespĺňalo hygienické normy.

Nádvorie tvorené štvoricou bytových domov na Ternavskej bude v blízkom období komplexne zrekonštruované, veríme že k spokojnosti väčšiny obyvateľov sídliska. Vždy sa však nájdu jednotlivci, ktorí svoju nespokojnosť prejavujú neustále.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

23.07.2013 18:50 - Spoločenstvo vlastníkov bytov a NP "L2" Letná 1742

Ako je možné, že oznámenie o zahájení stavby TS na Letnej ulici, sme my ako spoločenstvo vlastníkov bytov a NP na Letnej ulici doteraz nedostali? O zahájení stavby sa dozvedáme náhodne z internetu. Na Letnej ulici sú 3 BJ a ani jedna nepatrí pod bytové spoločenstvo. O týchto veciach máme právo byť informovaní!!!

Odpoveď

Stavba "Trebišov - ul. Letná, zriadenie TS, úprava NN a DP" je v stavebnom konaní. Ide o líniovú stavbu, ktorej oznámenie o začatí konania bolo zverejnené verejnou vyhláškou vyveseniu na úradnej tabuli mesta. Navrhovaná trafostanica je umiestnená na mestskom pozemku. Žiadne zahájenie stavby na ulici Letnej nezačalo. Verejnosť bola informovaná zákonným postupom.

Ing. Iveta Verešová
Oddelenie výstavby a majetku
referent stavebného úradu

23.07.2013 12:33 - Roman Hanc

Chcel by som sa opýtať podľa akého zákona Mesto Trebišov zverejňuje neplatičov na svojej webovej stránke.Malo by sa držať zákona tak ako iné mestá Zákon č. 563/2009 Z. z. (daňový poriadok).Kde by nemalo zverejňovať FO pod 160 eur a PO pod 1 600 eur. Zverejňovať dlhy s nižšími sumami zakazuje tento zákon.Poprosil by som nejakého kompetentného(znalca problematiky) aby mi to vysvetlil.Nedovolí si tento zákon porušiť Bratislava ani Košice,ale v Trebišove tento zákon neplatí.Tiež som podľa mesta Trebišov dlžníkom a som zverejnený tak sa pýtam PREČO??? :-)
PS:Citujem zákon
2) Správca dane, ktorým je obec, môže zverejniť zoznam
a) daňových dlžníkov podľa stavu k 31. decembru
predchádzajúceho roka, u ktorých úhrnná výška
daňových nedoplatkov presiahla u fyzickej osoby
160 eur a u právnickej osoby 1 600 eur,
Viete keby sme mali primátora zverolekára,alebo fotografa tak by som sa nečudoval,ale som dosť prekvapený...Prajem príjemný letný deň Váš Roman Hanc
Ďakujem za odpoveď!

23.07.2013 11:06 - Anna Kočišová

Dobrý deň, chcem poprosiť kompetentných aby vyriešili na svetelnej križovatke prechádzanie chodcov po prechode pre chodcov. Pri zelenej pre chodcov majú zelenú aj autá z vedľajšej cesty a je problém prejsť na druhú stranu a keď idem s deťmi a s kočiarom vodiči sú netoleratní a kým prejdem na druhú stranu cesty pokrikujú a nadávajú prečo sa na cestu "trepem" aj chodci majú právo predsa prejsťcez cestu.

Odpoveď

Tento typ svetelnej križovatky nerozlišuje samostatne jazdné pruhy a preto autá odbočujúce vpravo križujú prechod pre chodcov. Nie je možné toto upraviť a je na vodičovi, ktorý odbočuje, aby zároveň sledoval chodcov a dal im prednosť. Táto križovatka je technicky takto nastavená a nedá sa upraviť. Je nutná ohľaduplnosť účastníkov cestnej premávky na oboch stranách, čiže vodičov aj chodcov.

Ing. Iveta Verešová
Oddelenie výstavby a majetku
referent dopravy

23.07.2013 10:54 - Bodrogová Zuzana GALANT-OBUV

Dobrý deň dnes ráno som mala problém s parkovaním na mojom pozemku,mám otázku potrebujem na značku požiadať mesto aby mi bolo pridelené?
Jedná sa o dvor kde je potrebné mať volné priestory kvôli zasobovaniu.
Potrebujem značku : pre zásobovanie

Odpoveď

Žiadne vozidlo nesmie zastaviť na vjazde na susednú nehnuteľnosť tak, aby zabránilo vstupu na tento pozemok. Porušuje tým zákon o cestnej premávke. V prípade takýchto problémov je potrebné zavolať č. 159 - mestskú políciu. Na umiestnenie dopravnej značky je potrebný súhlas dopravného inšpektorátu a následne žiadosť vlastníka nehnuteľnosti o určenie dopravného značenia na Mesto Trebišov.

Ing. Iveta Verešová
Oddelenie výstavby a majetku
referent dopravy

22.07.2013 22:08 - gejza chromy

Ako to pán Fedak?
Neplatiči boli vypísaní 13.5.2013
aktualizovaný bol 12.7.2013.

Je to mesiac.

22.07.2013 08:49 - Monika Kotlarova

dobry den mohly byste mi napisat kolko sa pobera starostliva pece o trojrocne deta, alebo odkaz kde by som sa to docetla dakujem velmi vela s pozdravom kotlarova

Odpoveď

Príspevok na starostlivosť o dieťa poskytuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, preto s touto otázkou sa môžete obrátiť na uvedený úrad.

Ing. Darina Vaľová
oddelenie sociálne

21.07.2013 23:02 - stanislav nagy

dobry den,moja otazka sa tyka zverejnovania mien nedoplatkov na internete,preco sa automaticky nevymazuju mena tych ktori si to vyplatili,zda sa mi to dost neferove,ak tam aj nadalej figuruju.dakujem

Odpoveď

Zoznam nedoplatkov na daniach a poplatkoch spolu zverejnený na webovej stránke mesta je aktualizovaný po určitom časovom období - minimálne jeden mesiac.

Ing. František Feďák
oddelenie finančné

20.07.2013 12:51 - Janka Smandrová

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, ako je možné, že futbalisti v Trebišove ešte stále nemajú vyplatenú dohodnutú mzdu za minulú sezónu a už trénujú na ďalšiu. A kedy bude dlh voči futbalistom vyplatený?

Ďakujem.

Odpoveď

Mesto Trebišov nemá o tejto skutočnosti vedomosť, nakoľko prípadné finančné záväzky voči hráčom sú záležitosťou Občianskeho združenia Slavoj Trebišov, ktoré činnosť futbalového oddielu zabezpečuje.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

19.07.2013 21:10 - marta miskova

Dobry den chcem sa opytat ohladom detskych ihrisk! Preco sa nebude stavat napr aj na sidlisku komebakeho berehovska? Kedze na cintorinskej jedno ihrisko uz je a tu nie

Odpoveď

Mesto Trebišov bude pokračovať vo výstavbe nových detských ihrísk aj v nasledujúcom roku. O umiestnení nových detských ihrísk rozhoduje vedenie mesta na odporúčanie komisie výstavby.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

19.07.2013 08:21 - Mariana Titiová

Dobrý deň,
za realizáciu nových detských ihrísk máte u mňa pochvalu :-)
Ale čo už s existujúcimi ihriskami??? Na sídlisku Stred (pri kotolni) sú síce pieskoviská a preliezky, ale piesok už roky nikto nevymenil a preliezky sú po takmer 20-tich rokoch riadne prehrdzavené. Plánuje sa aspoň výmena piesku a oprava preliezok? Aj nám by sa zišla nejaká tá lavička a snáď aj bezpečnejšia preliezačka :-(
Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Výstavba nových detských ihrísk bude pokračovať aj v nasledujúcom roku.
Z celkového počtu 33 pieskovísk v meste Trebišov mesto bude prevádzkovať 14 pieskovísk. S výmenou piesku sa už začalo.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV