Mesto Trebišov vyhlásilo na území mesta mimoriadnu situáciu 14.1.2017

14.01.2017

Vzhľadom na výdatné sneženie, ktoré spôsobilo neprejazdnosť mestských komunikácií a chodníkov, vyhlásil primátor mesta Trebišov mimoriadnu situáciu na území mesta podľa § 15 ods.1 písm. j) zákona 42/1994 Z.z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov. Mesto Trebišov v spolupráci s Technickými službami, Mestským hospodárskym strediskom, Mestským aktivačným strediskom a organizáciami zaradenými do súčinnosti s mestom počas mimoriadnej situácie (FEDOP s.r.o. Trebišov, UNITRANS Trebišov) s využitím poskytnutej techniky, zabezpečovalo ochranu ohrozenia života, zdravia osôb a zabráneniu veľkých škôd na majetku.

Mesto Trebišov vyhlásilo na území mesta mimoriadnu situáciu dňa 14.1.2017 o 5,00 hod.so zabezpečovaním prejazdnosti mestských komunikácií pre záchranné zložky. Mestské komunikácie sa spriechodnili podľa sledu dôležitosti.

V ďalšom slede bolo realizované uvoľňovanie parkovacích miest pre motorové vozidlá. V meste Trebišov zasadal krízový štáb, ktorý podľa poznatkov a požiadaviek občanov riešil krízovú situáciu. V spolupráci s vlastníkom cesty III. triedy smerom na Nový Majer bola táto cesta sprejazdnená pre záchranné zložky, ako aj pre obyvateľov danej lokality. Zároveň bolo  zabezpečené sprejazdnenie ulíc v Milhostove.

 

PhDr. Marek Čižmár
primátor

© 2024 MESTO TREBIŠOV