Kultúrne leto 2016: Stetson a Ľudovít Visokay

02.08.2016

Kedy: 7. augusta 2016
Kde: ostrovček mestského parku

Hudobná skupina STETSON prezentuje country, folkovú muziku a tvorí hudbu v štýle trampskej piesne. Jej repertoár obsahuje skladby rôznych interpretov, akými sú Greenhorns, Fešáci, Brontosauři, Michal Tučný, Rangers, trampské a country klasiky a podobne. Kapela tvorí aj vlastné autorské skladby.

Hudobná skupina s názvom „STETSON“ vznikla v roku 1999. Kapela účinkovala na LESNICI 2000, na Košiarnom Briežku v rokoch 2001 a 2002 a v roku 2003 na festivale v Bardejove. Odvtedy už má za sebou niekoľko menších i väčších vystúpení vo svojom regióne. Repertoár kapely z väčšej časti tvoria prevzaté skladby prevažne českých autorov a skupín, ale v autorskej dielni je pripravená už pekná hŕstka skladieb s viacerými témami a v rôznych štýloch, ktoré sa jej členovia snažia prezentovať. Jedným z nečakaných úspechov bol postup kapely na krajskom kole PORTA Východ ako náhradník na festival LODENICA a následne na to pozvánka na veľký festival „DOBREJ HUDBY SIGORD 2004“, kde skupinu mohli poslucháči a diváci vidieť v kompletnom ešte 7 člennom zložení.
       
Vystúpenia kapely si užili priaznivci tejto chytľavej hudby v trebišovskom regióne, ale aj v Gelnici, Spišskej Novej Vsi, Košiciach, Prešove a v rekreačnej oblasti DOBRÁ, v nádhernom prostredí priehrady Domaša.

Kapelu bude striedať zakladateľ a predseda TUK-u Ľudovít Visokay, ktorý bude návštevníkom parku prezentovať informácie zo svojich kníh v mestskom dialekte. 

Kultúrno-spoločenské podujatie v rámci Kultúrneho leta 2016 sa uskutoční nedeľu 7.8.2016 o 17.00 h na ostrovčeku v mestskom parku.

© 2024 MESTO TREBIŠOV