Európsky týždeň nosenia detí 8. - 14.5.2017

01.05.2017

Kedy: 8. - 14. mája 2017
Kde: mesto Trebišov

Nosiaci rodičia z celého Slovenska oslávia v dňoch 8. až 14. mája 2017 prvý ročník Európskeho týždňa nosenia detí (ETND). Viac ako 37 slovenských miest, medzi nimi aj mesto Trebišov, a zároveň viac ako 26 krajín po celej Európe sa zapojí do prvého ročníka tohto podujatia, aby spoločne vytvorili európsku komunitu nosiacich rodičov.

Európsky týždeň nosenia detí (ETND) je podujatie, ktoré nadväzuje na Medzinárodný týždeň nosenia detí (MTND). Po uplynulom ročníku záujem rodičov o nosenie detí výrazne stúpol  a vznikla potreba vytvoriť nové podujatie, ktoré by sa zameriavalo práve na krajiny Európy. Založila sa európska nosiaca skupina, ktorá zorganizovala prvý ročník Európskeho týždňa nosenia detí (European Babywearing week). Jej cieľom je vytvoriť informačný, edukačný a podporný priestor pre všetkých priaznivcov ergonomického nosenia.

Motto prvého ročníka ETND je „Stále ťa nosím“ (I carry you always).

Počas ETND sa budú konať Nosiace pikniky spolu s prednáškami a ukážkami nosenia, cvičením a tancovaním s bábätkom v šatke. Keďže sa budú konať na verejných miestach, budú prístupné aj širšej verejnosti a vytvorí sa tak priestor získať informácie o nosení aj nenosiacim rodičom.

V meste Trebišov bude počas ETND prebiehať nasledovný program:

PONDELOK  8.5.2017 o 9.30 h
- tancovanie s bábätkami v MsKS (učebňa - 1. poschodie)
Vstup je zdarma.


UTOROK  9.5.2017 o 9.30 h
- beseda „Ako mi nosenie uľahčuje život“ v Zemplínskej knižnici v Trebišove


PIATOK  12.5.2017 o 9.30 h
od MsKS do parku ku krížu
- prechádzka nosiacich rodičov spojená s piknikom a súťažou v mestskom parku

V prípade nepriaznivého počasia sa piatkový program presunie do budovy MsKS. 
Počas všetkých troch dní podujatia bude možné vyskúšať si rôzne
ergonomické pomôcky na nosenie detí.

Aktivity Európskeho týždňa nosenia detí podporí aj mesto Trebišov.  

Počas ETND sa môžu mamičky a oteckovia zapojiť do regionálnych súťaží, ale aj do celoslovenskej súťaže o vecné ceny, ktorá bude prebiehať prostredníctvom webovej stránky OZ Nosma www.nosma.sk.

Všetky informácie o pripravovaných programoch v zapojených mestách a regionálne skupiny nosenia sú k dispozícii aj na stránke OZ Nosma www.nosma.sk.

© 2024 MESTO TREBIŠOV