Fašiangy v kaštieli - Prišľi do nas pribiranci, ňeznaľi tancovac

22.01.2018

Kedy: 3. februára 2018
Kde: Námestie Š. B. Romana + areál trebišovského múzea

Areál Múzea  a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, ožije zvykmi viažucimi sa k fašiangovému obdobiu. K tradíciám svojich predkov sa v Trebišove priblížia sobotu 3. februára 2018.

Fašiangy sú nemysliteľné bez masiek. Ľudia sa kedysi zabávali tak, že sa prezliekali do rôznych prestrojení. Hovorili tomu, že „še obľekľi za pribori“, v niektorých obciach im hovorili „pribiranci“. Napodobniť veselicu z niekdajších čias skúsia hneď prvú februárovú sobotu v trebišovskom kaštieli.

Fašiangový sprievod v tradičných maskách začne na Námestí Š. B. Romana v Trebišove sobotu 3. februára o 11.00 hod. smerom ku kaštieľu. Program bude pokračovať o 11.30 h priamo v jeho areáli. Gurmánov potešia fašiangové špeciality, nebude chýbať ani varené vínko. Návštevníci zažijú remeselný jarmok a  pravú fašiangovú zábavu. O dobrú náladu sa postarajú folklórne skupiny  Dubiny – Dargov, Jarina – Úpor, Kyščanka - Kysta, Omladzina - Novosad, Trebišovská Orgonina a FS Trebišovčan.

Vstupné 2 € - (zahŕňa: prehliadku kaštieľa, stálu Expozíciu plastiky a ľudovej drevorezby) 

© 2024 MESTO TREBIŠOV