Verejná vyhláška, ktorou sa oznamuje vydanie rozhodnutia na predchádzanie prenosným ochoreniam

11.10.2016

Verejná vyhláška,

ktorou sa oznamuje vydanie rozhodnutia na predchádzanie prenosným ochoreniam podľa § 12 ods. 2 zák. č. 355/2007 Z.z.

R O Z H O D N U T I E

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trebišove (ďalej len RÚVZ so sídlom v Trebišove), ako  orgán vecne a miestne príslušný podľa  § 3  ods. 1 písm. c) v spojení s prílohou č. 1 bod č. 36 zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zák. č. 355/2007 Z.z.) v súvislosti s pretrvávajúcim narastajúcim epidemickým výskytom prípadov vírusovej hepatitídy typu A u detí predškolského a školského veku  v obciach Hrčeľ, Brezina, Veľké Ozorovce, Kuzmice a v mestskej časti Nový Majer v Trebišove podľa § 6 ods. 3 písm. e) a § 12 ods. 2 písm. d) a f) zák. č. 355/2007 Z.z., § 7 ods. 7 a § 18 Vyhlášky MZ SR č. 585/2008 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení v znení neskorších predpisov, v spojení s ustanoveniami zásad na vykonávanie protiepidemických opatrení v ohniskách výskytu vírusových hepatitíd uverejnených pod č.  112 vo vestníku MZ SR čiastka  55-60/2004 a podľa  § 46 a § 47 zákona  č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len zák. č. 71/1967 Zb.)  n a r i a ď u j e  tieto

o p a t r e n i a :

Všetky fyzické osoby s trvalým pobytom v obciach Hrčeľ, Brezina, Veľké Ozorovce, Kuzmice a v mestskej časti Nový Majer v Trebišove vo veku od  jedného roku do pätnásteho roku (vrátane) a všetky  fyzické osoby od troch rokov veku do pätnásteho roku veku (vrátane) navštevujúce školské zariadenia v obciach Hrčeľ, Brezina, Veľké Ozorovce, Kuzmice sú povinné dňom zverejnenia tohto rozhodnutia:

  1. podrobiť sa lekárskemu dohľadu u svojho ošetrujúceho  lekára. Lekársky dohľad spočíva v zisťovaní subjektívnych ťažkostí, ktoré môžu súvisieť s ochorením na vírusovú hepatitídu a v zabezpečení klinických vyšetrení prípadne vyšetrení biochemických a sérologických markerov vírusových hepatitíd. Prvé vyšetrenie  sa vykoná bezodkladne po zverejnení rozhodnutia. Priebežné klinické a anamnestické vyšetrenia sa budú vykonávať v 7 až 10 dňových intervaloch. V prípade zistenia subjektívnych alebo objektívnych klinických príznakov sa vykoná biochemické a sérologické vyšetrenie na prítomnosť markerov VHA. Ostatné vyšetrenie  sa vykoná 50 dní od zverejnenia tohto rozhodnutia do 29.11.2016 (vrátane).

  2. podrobiť saaktívnej imunizácii proti vírusovej hepatitíde typu A podľa pokynov ošetrujúceho lekára; očkovanie proti vírusovému zápalu pečene typu A sa vykonáva dvoma  dávkami inaktivovanej očkovacej látky v odstupe 6 až 12 mesiacov.

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV