Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

05.09.2018 16:33 - JUDr.Cifrak Michal

Chcem sa opýtať kedy je plánované jesenné upratovanie, resp.kedy a či bude možnosť vynašať odpad zo záhrad na určené miesta.
Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

presný termín Jesenného upratovania ešte nie je stanovený.
Občania mesta však môžu odpad zo svojich záhrad nosiť na Zberný dvor Technických služieb počas celého roka.

Michal Davala
zastupujúci riaditeľ Technických služieb mesta Trebišov

29.08.2018 15:18 - Anna Malovcová

Dobrý deň, prosím Vás o opravu pouličného osvetlenia na Lúčnej ulici v Trebišove, nesvieti už dlhší čas. Ide o svetlo na konci ulice, od Kukučínovej, smer ku predajni BFR. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

opravu pouličného osvetlenia na Lúčnej ulici zrealizujú pracovníci Technických služieb mesta Trebišov štvrtok 13.9.2018.

Michal Davala
zastupujúci riaditeľ Technických služieb mesta Trebišov

02.09.2018 00:34 - Peter

Zdravim, chcem sa opytat preco bol podchod na namesti pri fontane davnejsie zamurovany a znova otvoreny? Nieje mozne ho natrvalo zatvorit? Ludom oproti v bytovke uz nebavy pozerat nato ako sa tam po veceroch fetuje a predavaju drogy a potom v nocnych hodinach pocuvat tie fetacke stavy a sledovat ako ich tam zachranka ozivuje... Za posledny pol rok uz asi 3 osoba co brala zachranka s podchodu naposledy vcera t.j 1.9 o polnoci a takmer kazdy vecer vykriky a nejake problemy.

Odpoveď

Dobrý deň,

za posledné tri mesiace je výkon služby hliadok MsP a Rómskej poriadkovej služby na Severnom námestí posilnený práve preto, aby nedochádzalo k podobným nežiaducim javom. Verím, že sa situácia v tejto lokalite po prijatých opatreniach zlepší.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

02.09.2018 14:27 - Marieta

Otazka na mestsku alebo obycajnu policiu dokedy budu znasat ludia obcanov fetujucich blizko podchodu na zimnej ulici toto je uz vazne nenormalne co sa deje preco tu niesu kamery aj z tejto strany druhy nie z namestia vcera tu odpadol len 13 rocny chlapec aspon posilnite hliadky lebo tu ziju starsi a slusny ludia dakujem za uverejnenie

Odpoveď

Dobrý deň,

po posilnení výkonu služby očakávame, že sa situácia v tejto časti mesta zlepší. S rozšírením monitorovania pomocou Mestského kamerového systému vo Vami uvedenej lokalite sa v tomto roku nepočíta.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením Mestskej polície Trebišov

29.08.2018 13:05 - Helena

Chcem sa spýtať, že čo je náplňou práce Rómskej poriadkovej služby? Pri Tescu v našom meste vyzerá, ako v opičinci, lebo neprispôsobiví občania mesta hádžu všelijaké odpadky na zem a rómska hliadka prechádza okolo a vôbec ich neupozorní. Hliadka sa vyhovára nato, že treba na to upozorniť mestskú políciu. Prečo len mestskú políciu? Veď tá má toho dosť. Rómska hliadka sa len prechádza ako po móle a jej nevadí,že neprispôsobiví občania robia katastrofálny neporiadok? To kde žijeme? Okrem toho viem /vieme/, že Rómska hliadka v rómskej osade si len sedí v ich pridelenej miestnosti a von na obhliadku vyjde len vtedy, ak dostane echo, že ide kontrola...! Čo keby, tak častejšie zdvihla zadnú časť tela a sa prešla po osade a pozrela aj za kopčeky v tráve, kde sa schovávajú deti a hádžu kamene ponad plechové oplotenie do obyvateľov, ktorí bývajú v posledných dvoch bytovkách na ul.M.R. Štefánika pri benzínke? Obyvatelia majú pri bytovke záhradky do ktorých idú s rizikom, že im rómske deti rozbijú hlavy s kameňmi. Boja sa aj o deti, že sa im niečo stane. Tento problém pretrváva dlhšiu dobu, tak prosím kompetentných, aby niečo s tým robili a Rómsku hliadku na to upozornili, aby nesedela len na zadnej časti tela, ale, aby konala svoju povinnosť a okrem iného, aby sa častejšie išla pozrieť smerom k bytovkám, či tam deti nehádžu kamene cez oplotenie do obyvateľov bytoviek. Naše mesto a hlavne časť okolo Tesca, vyzerá, ako v opičinci...je to hanba. Ak sa s tým nebude robiť nič,tak existujú aj vyššie orgány a média. Ďakujem za pochopenie.

Odpoveď

Dobrý deň,

v súčasnej dobe má Rómska poriadková služba 12 členov, z ktorých prevažná časť vykonáva túto službu v rámci aktivačných prác. Náplňou ich práce je zabezpečovanie verejného poriadku predovšetkým v rómskej osade a jej okolí, ale pracovníci sú využívaní aj na miestach, kde sa najviac pohybujú neprispôsobiví občania, napr. pred nákupnými centrami, na Severnom námestí, na Ul. M.R. Štefánika. Ich práce sa musím zastať, pretože bez ich pomoci by bol stav verejného poriadku na uvedených miestach oveľa horší a počet majetkových deliktov by bol vyšší. Hliadky Rómskej poriadkovej služby sa okrem zabezpečovania verejného poriadku podieľajú aj na plnení ďalších úloh, napr. spolupráca s OR PZ, RÚVZ a ÚPSVaR pri poskytovaní sprievodu zamestnancov týchto inštitúcií v osade. Poriadková služba je prítomná aj pri vyplácaní sociálnych dávok, pri vývozoch odpadu, sprevádzajú záchranné zložky do rómskej osady atď. Takže Rómska poriadková služba vôbec nesedí na zadnej časti tela, ako to uvádzate Vy, ale je plne nápomocná pri dohľade nad verejným poriadkom v Trebišove. Na margo stavu poriadku v okolí obchodného centra Tesco, ktoré nie je majetkom mesta, chcem dodať iba toľko, že vedenie OC Tesco bolo písomnou formou viackrát upozorňované na súčasný stav. Naše upozornenia, v ktorých sme navrhovali aj riešenie, však ostali bez odozvy.

Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

06.08.2018 08:50 - Stan

Otázka na p.Ing.Timečka:
V odpovedi na otázku o svojvoľnom zabratí verejného priestranstva na ul.Gorkého ste uviedli:
Odpoveď samosprávy
Mesto Trebišov vyvolalo stretnutie s majiteľmi rodinných domov zobrazených na fotografii, so zámerom vyriešiť vzniknutý stav.
Spoločné rokovanie prinieslo nasledujúce závery:
Majitelia priľahlých nehnuteľností prisľúbili odstránenie betónových kociek. Mesto následne, po schválení Dopravným inšpektorátom OR PZ v Trebišove, zrealizuje v uvedenej lokalite dopravné značenie pre priechody pre chodcov – obmedzenie vjazdu nákladných motorových vozidiel mimo dopravnej obsluhy.

Ing. Ladislav Valiska-Timečko, vedúci odd. výstavby a majetku MsÚ

Odpoveď bola zo dňa 15.6.2018.
Uplynuli takmer dva mesiace a stav sa nezmenil. Ako to chcete( či nechcete) riešiť? Týždne a mesiace plynú a vec sa zahrá do stratena !

Odpoveď

Dobrý deň,

pondelok 10.9.2018 je naplánované rokovanie medzi vlastníkom uvedenej plochy a jej užívateľom, za účelom vyriešenia terajšieho stavu, tzn. odstránenia betónových kociek a doplnenia dopravného značenia.

Ing. Ladislav Valiska-Timečko
poverený zastupovaním vedúceho oddelenia

28.07.2018 08:00 - Marek Kováč

Dobrý deň.Chcem sa spýtať že čo sa deje s budovou Jednoty?Idú ju zbúrať?Na Kutnohorskej kde sú vyčlenené nové miesta na parkovanie?Posledná otázka,že prečo na Kutnohorsku nedajú spomaľovače na cestu keď je to obytná zóna?Niektoré vodiči tam skúšajú svoje autá a asi majú radosť jak rýchlo idú v malej úzkej uličke a pritom deti sa hrajú na ihriskách a veľakrát im lopta vybehne na ulicu

Odpoveď

Dobrý deň,

na Kutnohorskej ulici Mesto vytvorí parkovaciu plochu z polovegetačných tvárnic na zelenej ploche, medzi bytovými domami 2111, 2112 a garážami. Vznikne tu 15 parkovacích miest s kolmým státím a 2 s pozdĺžnym. Parkovacia plocha bude zároveň riešiť výjazd vozidiel parkujúcich pred bytovým domom 2112.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

03.08.2018 12:20 - Ingrid

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať či
je v pláne oprava chodníkov
na Rastislavovej ulici.

Minulý rok opravili len jednu stranu.

Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň.

Zoznam chodníkov a cestných komunikácií, ktoré sa opravovali v lete 2018, bol opakovane uverejnený na webovom sídle mesta. Predmetný chodník na Rastislavovej ulici nie je v pláne opráv.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

02.08.2018 09:34 - havranula

Dobrý deň! Chcem sa opýtať y akého dôvodu sa neopravuje chodník na ľavej strane( ak ideme od mesta), na ulici Kukučínovej? Je to časť pred pohostinstvom Severka. Celá táto ulica sa opravuje iba naša časť nie...asi sa niekomu zdalo,že túto časť netreba opravovať,ale napríklad pred naším domom samovoľne parkuje každý deň MHD,pritom zastávku má mať až o niekoľko metrov ďalej...v dôsledku toho je naša príjazdová časť chodníka úplne zničená. aj keby to tak nebolo myslím si ,že ten chodník je potrebné urobiť tak či tak, lebo je ,,pozliepaný´´z niekoľkých častí a v zime je to nebezpečné hlavne pre starších občanov...vopred ďakujem za odpoveď aj za prípadnú nápravu

Odpoveď

Dobrý deň,

opravy mestských komunikácií Mesto realizuje na základe zoznamu vybraných poškodených ciest a chodníkov, ktorý schválila komisia výstavby a poslanci mestského zastupiteľstva. Severný chodník na Kukučínovej ul., úsek od Hodvábnej ul., bude zaradený do najbližšieho návrhu opráv mestských komunikácií.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

06.08.2018 16:52 - Obyvateľ Hollého

Dobrý den,
Keď ste plánovali opravy chodníkov v meste,
vobec ste nepokladali za potrebné zahrnúť do oprav aj severný chodník na Hollého? Skoro 50 ročný chodník, ktorý sme si robili pred cca 50-timi rokmi svojpomocne sa Vam zdá este v poriadku? Ci sme snáď nezaplatili dosť dani na to, aby sme mali nárok na novy chodník? Pritom kolko ľudí sa prejde po ulici z bývalých vojenských lúčok, na zimný štadión, ci na iné športové aktivity.Prekvapujuce

Odpoveď

Dobrý deň.

Severný chodník na Hollého ulici je zaradený do Zoznamu poškodených ciest a chodníkov, z ktorého sa vyberajú komunikácie na opravu v závislosti od rozsahu poškodenia a frekvencie ich využívania. Súhlasíme s Vami, že predmetný chodník je vo veľmi zlom technickom stave, poškodený je aj koreňmi stromov a vyžaduje po ich čiastočnom výrube opravu a položenie nového asfaltu. Predmetný chodník bude zaradený do najbližšieho návrhu opráv mestských komunikácií, ktorý podlieha schváleniu komisie výstavby a poslancami mestského zastupiteľstva. Predpokladáme, že vzhľadom na rozsah poškodenia bude oprava chodníka schválená.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku MsÚ

30.07.2018 17:51 - Miroslav

Dobrý deň, dal by sa opraviť prístupový chodník v dĺžke cca 8m k vchodu č. 8 BJ č.1945 na ul.Škultétyho, pretože pod schodišťom sa prepadá a počas dažďa sa tu tvorí veľká mláka, došlo tu už k viacerým pádom starších osôb a situáciu riešia /neúčelne/ betónové tvárnice uložené obyvateľmi bytovky?

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe zaslaného podnetu bolo zistené, že problém s prepadnutým chodníkom pri schodišti bytového domu 1945 na Škultétyho ul. je nielen pri vchode č. 8, ale aj pri vchode č. 10. Príčiny tohto stavu a možnosti riešenia preveria referenti oddelenia výstavby a majetku MsÚ. Oprava chodníka na Škultétyho ul. a prístupových chodníkov k BD 1945 bude zaradená do najbližšieho návrhu opráv mestských komunikácií, ktorý podlieha schváleniu členov komisie výstavby a poslancov mestského zastupiteľstva.

odd. výstavby a majetku

25.07.2018 08:35 - Marka

Pri pracach na vykopoch bol na severe poskodeny stromcek.za bytovkou 2275.mozte sa nan pozriet?

Odpoveď

Dobrý deň,

veľmi si vážime Váš záujem o zeleň na sídlisku Sever. Pracovníci Mestského hospodárskeho strediska boli overiť zdravotný stav predmetnej sakury neodkladne po nahlásení Vášho podnetu.
Bohužiaľ, stromček nebolo možné zachrániť vzhľadom na to, že jeho koreňový kŕčok utrpel silné devastačné poškodenie, pravdepodobne mechanizmom vykonávajúcim výkopové práce. Pracovníci oddelenia výstavby a majetku na MsÚ už kontaktovali firmu realizujúcu výkopové práce so žiadosťou o náhradu škody. Nový, rovnaký stromček bude vysadený v jeseni tohto roku.
Chcem Vás ubezpečiť, že pracovníci MsHS sa riadne a svedomito starajú o dreviny v meste a je ich najvyššou prioritou zachovávať a zveľaďovať zeleň Trebišova, dôkazom čoho je aj množstvo novovysadených stromčekov a záhonov.

Ing. Milan Kakaš,
záhradný architekt, Mestské hospodárske stredisko

08.08.2018 16:00 - Silvia P.

Dobrý deň. Chcem sa informovať ohľadom nového investora v meste. V článku píšete že od 1.7. prijíma nových zamestnancov. Mňa by zaujímalo, kde a na koho sa môžem obrátiť so žiadosťou o prácu. Nikde nie je nič zverejnené, žiadne nábory, ani na stránke úradu práce...dokonca ani priamo na úrade nič nemajú. Ďakujem za odpoveď...

Odpoveď

Dobrý deň,

žiadosť adresujte, prosím, na adresu:
CONROP Trebišov
Dopravná 4
075 01 Trebišov

kancelária primátora

27.07.2018 16:10 - Zajac Andrej

Dobrý deň, už niekoľko krát v poslednej dobe som bol svedkom ako istý občan mesta na ul. SNP vyfukava zo svojho dvora pravidelne bordel a nečistoty priamo na ulicu a cestu pred jeho domom. Cigánov a naše deti mestská polícia aj štátna šikanuje hoci aj za odvodenú cigaretu ako som bol neraz svedkom a tohto pána nebude nikto pokutovať!!?? Len mi nepíšte aby som volal políciu, ja som volal aj dávnejšie a nič sa nestalo, nabudúce toho pána nahram na mobil a donesiem na políciu, hanba mu a ten bordel čo vyfukava na ulicu musia potom cigáni zametať

Odpoveď

Dobrý deň,

nakoľko ste neuviedli dátum údajného spáchania priestupku a taktiež ste neboli ochotný komunikovať s hliadkou pri preverení Vášho podnetu, uvádzam nasledovné:

V zákone č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov je v § 47 ods. 1 písm. d) taxatívne uvedené, že priestupku proti verejnému poriadku sa dopustí ten, kto znečistí verejné priestranstvo, verejne prístupný objekt a nakoľko s odstupom času sa nepodarilo hodnoverne preukázať Vaše tvrdenie vo veci nebolo možné ďalej konať.

Vaše podozrenie na šikanu zo strany polície SR alebo mestskej polície je Váš subjektívny názor, s ktorým sa nestotožňujem, ale každý prípadný oznam bude posudzovaný individuálne na základe hodnotenia existujúcich dôkazov, výpovedí svedkov protiprávneho konania.
Ak budete v budúcnosti svedkom protiprávneho konania alebo budete mať podozrenie z páchania priestupku alebo trestného činu, žiadam Vás o bezodkladne nahlásenie na bezplatnom telefónnom čísle 159 (do 22.00 hod.). Nakoľko PZ SR vykonáva dennú 24-hodinovú službu, nahlásiť podnet môžete aj na čísle 158 alebo 112 nepretržite.

Bc. Jindřich Sosna
zástupca náčelníka MsP Trebišov

24.07.2018 06:47 - Silvia Pavlíková

Dobrý deň, rada by som upozornila na ihličnatý strom, ktorý rastie na rohu Komenského 2108/7. Z tohto stromu kvapká živica na autá, ktoré týmto poškodzuje. 3 parkovacie miesta sa nevyužívajú, pretože nikto pod týmto stromom nechce parkovať. Okrem áut, poškodzuje táto živica aj okná majiteľov bytov, keďže živicu z nich nie je možné odstrániť. Väčšina majiteľov bytov súhlasí s jeho výrubom. ĎAKUJEM.

Odpoveď

Dobrý deň.

Na základe miestnej obhliadky dňa 7.8.2018 bol prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska ako správcu verejnej zelene a zároveň oprávnenej organizácie zrealizovaný orez konárov borovice, ktoré presahujú nad miestnu komunikáciu. Zároveň podotýkame, že výrub predmetnej dreviny je neopodstatnený.

Ing. Eva Bučková
odd. výstavby a majetku

31.07.2018 13:39 - iva

chcem spýtať že keď sa budú opravovať chodníky tak kedy príde na rad aj chodník na cukrovarskej ulici

Odpoveď

Dobrý deň,

pracovníci firmy Cesty Košice, s.r.o. realizujú opravy mestských komunikácií od polovice júla 2018, na základe zoznamu vybraných poškodených cestných a chodníkových úsekov, ktorý schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Trebišove.

Schválené asfaltové úseky, ktoré budú opravené počas leta 2018:

1. Cestné komunikácie:
- Ul. čsl. armády, od svetelnej križovatky po kruhový objazd vrátane dvoch parkovacích plôch,
- ul. Moyzesova, od Škultétyho po Varichovskú ul.,
- Ul. 17. novembra, sadnutá časť cesty Slovenskej ul. na ploche 30 m2,
- ul. Cintorínska, odstavné plochy,
- ul. Bottova, od Ul. kpt. Nálepku po koniec vjazdu do Region. veterinárnej správy,
- ul. Zvonárska v MČ Milhostov, úsek cesty na ploche 760 m2.

2. Chodníky:
- Ul. Jana Husa, vedľa zariadenia soc. služieb SČK Prameň nádeje,
- Ul. Ľ . Podjavorinskej, chodník k bytovým domom severne od Ul. J. Husa,
- ul. Palárikova, západný chodník od Hollého po Moyzesovu ul.,
- ul. Berehovská, vnútrosídliskový chodník vrátane vstupov k bytovým domom č. 2168 až 2173,
- ul. Komenského, úsek chodníka pri bývalom vstupe do areálu Gymnázia, opravovaná časť na ploche 130 m2,
- ul. Kukučínova, južný chodník od Rastislavovej po Lúčnu ul.,
- ul. Kukučínova, severný chodník od BD 2260/28 na Hurbanovej ul. po Hodvábnu ul.,
- ul. Lúčna, západný chodník od Kukučínovej po Parkovú ul.,
- ul. Varichovská, chodník od Hollého po Moyzesovu ul.,
- Ul. SNP, západný chodník od Družstevnej ul. po zač. parc. 1749/132,
- ul. Hlavná v MČ Milhostov, úsek chodníka pred Zvonárskou ul. na ploche 170 m2.

3. Mestský cintorín
- cesta na južnej strane, od vstupu z Komenského ul. po novú časť cintorína.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku MsÚ

24.07.2018 21:52 - Zuzka F.

Dobry den chcem sa opytat ako je to pocas prazdnin z Mičurinkou teda otvaracie hodiny ci sa tam da dostat. DAKUJEM

Odpoveď

Dobrý deň,

návštevné hodiny sú denne od 7.00 - 19.00.hod. V prípade uzatvoreného vstupu prosím kontaktujte zamestnanca mestskej vnútornej ochrany v objekte na t. čísle: 0915 759 594.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

17.07.2018 10:21 - Stano m.

Dobrý deň,je už rospis ktoré chodníky a cesty sa budú opravovať,?

Odpoveď

Dobrý deň!

Opravy mestských komunikácií v Trebišove začali v 29. kalendárnom týždni. Firma Cesty Košice, s.r.o. opravuje nasledovné, MsZ schválené, asfaltové úseky:

1. Cestné komunikácie:
- Ul. čsl. armády, od svetelnej križovatky po kruhový objazd vrátane dvoch parkovacích plôch
- ul. Moyzesova, od Škultétyho po Varichovskú ul.
- Ul. 17. novembra, sadnutá časť cesty Slovenskej ul. na ploche 30 m2
- ul. Cintorínska, odstavné plochy
- ul. Bottova, od Ul. kpt. Nálepku po koniec vjazdu do Region. vet. Správy
- ul. Zvonárska v MČ Milhostov, úsek cesty na ploche 760 m2

2. Chodníky:
- Ul. Jana Husa, vedľa zariadenia soc. služieb Prameň nádeje
- Ul. Ľ . Podjavorinskej, chodník k bytovým domom severne od Ul. J. Husa
- ul. Palárikova, západný chodník od Hollého po Moyzesovu ul.
- ul. Berehovská, vnútrosídliskový chodník vrátane vstupov k bytovým domom č. 2168 až 2173
- ul. Komenského, úsek chodníka pri bývalom vstupe do areálu Gymnázia, opravovaná časť na ploche 130 m2
- ul. Kukučínova, južný chodník od Rastislavovej po Lúčnu ul.
- ul. Kukučínova, severný chodník od BD 2260/28 na Hurbanovej ul. po Hodvábnu ul.
- ul. Lúčna, západný chodník od Kukučínovej po Parkovú ul.
- ul. Varichovská, chodník od Hollého po Moyzesovu ul.
- Ul. SNP, západný chodník od Družstevnej ul. po zač. parc. 1749/132
- ul. Hlavná v MČ Milhostov, úsek chodníka pred Zvonárskou ul. na ploche 170 m2

3. Mestský cintorín
- cesta na južnej strane, od vstupu z Komenského ul. po novú časť cintorína

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

17.07.2018 11:37 - Andrea Poláková

Dobrý deň, na ul. T.G.Masaryka - vo dvore bytoviek sa nachádzali dva veľké plechové kontajnery, teraz tam je len jeden. Dôvod prečo ho dali preč by zaujímal obyvateľov ul. T.G.M. Keď jeden nestačí.
Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Predmetný kontajner pracovníci TS mesta vzali na opravu, po oprave bude umiestnený na pôvodné miesto.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

18.07.2018 14:40 - Michal Jankopál

Dobrý deň. Každý deň prechádzam po Severnom námestí pri fontáne , ktoré je podľa mňa hanbou nášho mesta už len z pohľadu na denné "osadenstvo" na lavičkách - bezdomovci,čučari a iné pochybné osoby, ktoré už len svojím vzhľadom a rozvaľovaním sa s fľaškami vína v blízkosti Večierky odrádzajú ostatných obyvateľov nášho mesta od toho, aby si tam prišli sadnúť na lavičku a oddychovať na námestí. Každé ráno tam po nich ostávajú prázdne fľaše, sáčky a šupky od slnečnice, ktoré aktivační pracovníci musia po nich zametať. V Michalovciach, alebo v Košiciach sa práve po námestí, v pešej zóne prechádzajú rodiny s deťmi, mamičky s kočiarikmi aj starší občania, tieto miesta tam slúžia naozaj ako zóny relaxu a spoločenského stretávania sa. V Trebišove väčšinou len pre hore uvedené osoby. V našom meste sa nedá povedať , že si napríklad v nedeľu popoludní pôjdeme sadnúť na lavičku na Severné námestie. V dnešnej demokratickej dobe však nemôžeme niekoho odsudzovať len pre jeho vzhľad a vykázať ho kvôli tomu z námestia . Lenže tie osoby sa tam udomácnili aj vďaka prítomnej Večierke a okrem nich tam nikto nejde a námestie slúži len im. No to už ale takto ostane navždy ? Takto má vyzerať vstup do mesta, kde každý prechádzajúci návštevník spomalí pri prejazde kruhovým objazdom, alebo pri jazde z opačného smeru pri prejazde cez dvojitý retardér a môže sa čudovať, ako to v tomto meste vyzerá ? Alebo je to na občanovi mesta , aby podával oznámenia na políciu , že ho pohoršujú opilci na námestí ? Iste máme v meste aj iné časti na oddych, máme mestský park. Ale Severné námestie je na očiach či chceme, alebo nie. Tie lavičky tam podľa mňa už dávno neslúžia účelu, na ktorý tam boli dané. Nebolo by účelnejšie dať ich preč, hoci tam vysadiť kvety alebo kríky a tak odstrániť nežiadúci jav, aby opilci nemohli na lavičkách polihovať pri Večierke ? Myslím si, že táto časť mesta by bola krajšia bez lavičiek a bez bezdomovcov na nich, ako opačne. Verím, že tento názor na súčasný stav na Severnom námestí zdieľajú viacerí občania nášho mesta.

Odpoveď

Dobrý deň,

áno, je pravda, že na Severnom námestí sa sporadicky zdržiavajú osoby bez domova a z tohto dôvodu je uvedená lokalita vo zvýšenej miere kontrolovaná hliadkami MsP. V poslednom období sa tam niekoľkokrát denne, dlhšiu dobu, zdržiava aj člen Rómskej poriadkovej služby, ktorý dohliada na verejný poriadok na Severnom námestí. Vzniknuté narušenia verejného poriadku oznamuje mestskej polícii. Zároveň však musíme mať na zreteli, že ak asociáli nenarúšajú verejný poriadok, nemožno proti nim zakročiť. S Vaším názorom o neporiadku, ktorý tieto osoby spôsobujú, sa však nestotožňujem, nakoľko aj podľa informácií Mestského aktivačného strediska nie je v lokalite zaznamenané znečistenie väčšieho rozsahu. Porovnávanie kvality čistoty a poriadku v Trebišove, Michalovciach alebo Košiciach je subjektívne a neraz by sme pri použití rovnakej miery hodnotenia boli až prekvapení pozitívnym výsledkom v prospech Trebišova.


Mgr. Miroslav Cabada
poverený riadením MsP Trebišov

16.07.2018 00:48 - Slavka Nagyova

Dobry den, kde najdem program na Dni mesta Trebisov 2018? Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

program augustového podujatia Dni mesta Trebišov ešte nie je publikovaný. Už teraz sa však môžete tešiť, nakoľko programová štruktúra bude pestrá, plná skvelých a známych interpretov; určite si z tohtoročnej ponuky vyberú všetky generácie. Sledujte webové sídlo mesta, začiatkom augusta bude program zverejnený.

kancelária primátora

05.07.2018 20:54 - Maria kolesarova

PAN BOGDA ,ja som sa Vas pytala na KUKUCINONU ulicu a nie vedlajsie chodniky. Kukucinova ulica zacina za byvalou JEDNOTOU .Je to hlavna cesta.Mal by ste sa tam ist pozriet ci sa to podoba na chodnik z oboch stran.Tam je to takzvany TANKODROM. Dakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

na Kukučínovej ul. sa bude opravovať chodník v časti od Rastislavovej ul. po Lúčnu ul. a chodník od BD 2260/28 na Hurbanovej ul. po Hodvábnu ul. V týchto dňoch už firma Cesty Košice spol. s r.o. začala realizovať opravy vybraných a MsZ schválených miestnych komunikácií.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

24.06.2018 21:15 - dada

Dobrý deň, chcem upozorniť, že na Budovateľskej ulici nesvietia pouličné lampy.Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

Predmetná porucha verejného osvetlenia už bola opravená pracovníkmi Technických služieb mesta. V súčasnom období je VO funkčné.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

18.06.2018 17:08 - Kupko

Dobrý den chcem sa spýtať prečo bolo odstanené z kúpaliska mini golfové ihrisko ?

Odpoveď

Dobrý deň,

minigolfové ihrisko bolo z areálu letného kúpaliska odstránené v rokoch 2009-2010, a to z dôvodu značného poškodenia. Náklady na opravu boli vysoké, jednotlivé konštrukcie obsahovali škodlivý azbest. V súčasnosti však môžu voľnú plochu využívať návštevníci kúpaliska v rámci svojej rekreácie. Neďaleko uvedenej plochy sú vysadené dreviny zo západnej strany, ktoré budú po dosiahnutí výšky oplotenia tvoriť zelené oplotenie. Zároveň sa tým dosiahne lepšie pohodlie pre rekreantov mestského kúpaliska.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

10.07.2018 21:28 - Viera

Chcela by som Vás poprosiť, nebolo by možné po konzultasii s DI osadiť na ulici Dobrovoľnicka = Budovateľska zrkadlo? Po vybudovaní plota pri rod.dome č.1 je veľmi zlá viditeľnosť pri výjazde áut z Budovateľskej ulice.Verím,že sa nebude čakať do vtedy,kým sa tam nestane nejaká nehoda!

Odpoveď

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Skomplikovanie výhľadu na križovatke ulíc Budovateľská – Dobrovoľnícka, ktoré nastalo výstavbou nového oplotenia RD, MsP Trebišov registruje a zároveň Vás informujeme, že v najbližších dňoch bude s dopravným inžinierom ODI OR PZ v Trebišove komunikovaná možnosť osadenia dopravného zariadenia – zrkadla v uvedenej lokalite. Pokiaľ nedôjde k zmene dopravného značenia na tomto úseku, je potrebné rešpektovať a dodržiavať v súčasnosti platné dopravné značenie, a tak predchádzať prípadným dopravným kolíziám.

Bc. Jindřich Sosna
zástupca náčelníka MsP Trebišov

06.07.2018 17:11 - Ľubo

Dobrý deň chcel by som vás poprosiť či by sa nedal vykosit bučov lesík,a hlavne vyčistiť okraje cesty.dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

kosenie a čistenie okrajov lesnej cesty a chodníka smerujúceho do MČ Paričov, v lokalite Bučov les, má Mestské hospodárske stredisko plánované v harmonograme prác na mesiac júl 2018.

Mgr. Mário Fazekaš
vedúci MsHS

08.07.2018 22:54 - D

Dobrý deň chcem sa informovať kedy bude opäť funkčné verejné osvetlenie na celej ulici SNP, pre chodcov ale aj vodičov je to nebezpečné, hlavne z dôvodu zlej viditeľnosti.

Za skorú odpoveď vopred ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň.

verejné osvetlenie je opäť funkčné od pondelka 9.7.2018

Michal Davala
TS mesta Trebišov

07.07.2018 09:39 - Radoslav

Dobrý deň. Chcel by som požiadať o opravu klietky na zberné nádoby na odpad za bytovým domom na ulici Komenského 2108. Jedna z brán je nefunkčná, nakoľko sú strhnúťé oba pánty. Ďakujem.

Odpoveď

Dobrý deň,

oprava bude realizovaná stredu 11.7.2018

Michal Davala
TS mesta Trebišov

08.07.2018 19:42 - MUDr. Eva Durová

Dobrý deň,

dňa 06. 07. 2018 v piatok počas veľkej búrky a prívalového dažda došlo na ulici Západnej 24/7 k opätovnému vytopeniu pivnice po 8 rokoch. Kanalizácia pravdepodobne nebola posledné mesiace vyčistená a z toho dôvodu nestíhala prijať prívalovú vodu. Žiadam o prečistenie kanalizácie na našej ulici Západnej.
Za vybavenie môjho podnetu vopred ďakujem.
MUDr. Eva Durová

Odpoveď

Dobrý deň,

uličné vpusty na Slnečnej, Strednej a Západnej ulici budú prečistené do konca mesiaca júl 2018.

Michal Davala
TS mesta Trebišov

27.06.2018 21:25 - Maria kolesarova

...ZDRAVIM chcem sa spytat ci ulica KUKUCINOVA NEPATRI MESTU? pRIDTE SA POZRIET AKO TAM VYZERAJU CHODNIKY KED SA TO DA NAZVAT CHODNIKOM. ZA 30ROKOV SA TAM NIC NEZMENILO.DAKUJEM ZA ODPOVED.

Odpoveď

Dobrý deň,

Mesto má vedomosť o stave chodníkov na Kukučínovej ulici a rieši ich opravu. V rámci opráv miestnych komunikácií, ktoré budú zrealizované do konca mesiaca júl 2018, budú opravené aj nasledovné asfaltové časti:

- severný chodník, od vchodu do BD 2260/28 po Hodvábnu ul.,
- južný chodník, od Rastislavovej ul. po Lúčnu ul.

Ing. Ján Bogda
odd. výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV